Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Το "αύριο" πιο δύσκολο απ' το "σήμερα"


Ποιος Χέρμπερτ; Απ' το βράδυ χθες ο Καναδός έχει το "πρώτο τραπέζι" στα σχόλια όλων. Όχι άδικα. Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα στα αποδυτήρια. Έχουμε γράψει - πρώτοι (...) - ότι ο ένας διαμαρτύρεται συνεχώς στους διαιτητές, ο άλλος έχει το μυαλό του στο... ΝΒΑ (ποιο μυαλό;), ο τρίτος είναι πολύ χαμηλών τόνων και ότι οι Έλληνες δεν "νιώθουν" πολύ καλά. Εμείς δεν έχουμε σκοπό όμως να "τινάξουμε στον αέρα" την προσπάθεια, θα κάνουμε όμως κριτική μπασκετική και θα τη μοιραζόμαστε μαζί σας, κι εσείς μαζί μας. Κι όλα μαζί τα σχόλια θα "φτάνουν" εκεί που πρέπει και ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει...

Πάμε στο προκείμενο - να φύγει ο Χέρμπερτ. Ε, και; Βγήκες τρίτος. Μήπως μπορείς παραπάνω; Απέδειξε το και με αυτόν τον προπονητή, εσύ ο παίκτης. Προπονητής δεν υπήρξα ποτέ (μόνο μία φορά σε έναν εργασιακού πρωταθλήματος αγώνα κι αυτή "κουτσουρεμένη"), παίκτης σε ερασιτεχνικά γήπεδα ναι (στέναξαν τα καλάθια ή μάλλον τα... στεφάνια). Πώς μπορεί ένας παίκτης να μην παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του; Όσο "στόκος" (σικ) κι αν είναι ο κάθε προπονητής. Δηλαδή, παράδειγμα:

- πώς γίνεται να είσαι παίκτης Ευρωλίγκα και να μην κάνεις "μπλοκ άουτ" στον... Σίμτσακ. Θεμελιώδης αρχή στην άμυνα, ο Μάσεϊ και οι άλλοι μάλλον την ξέχασαν.

- πώς γίνεται να βάζεις καλάθι και μέχρι να γυρίσεις, κοιτάζοντας δεξιά κι αριστερά, να δέχεσαι αιφνιδιασμό. Άλλη θεμελιώδης αρχή.

- πώς γίνεται ένας παίκτης να σου "βάζει" 23 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής - ο Κυρίτσης - κι εσύ να έχεις μια απ' τις καλύτερες (...) περιφερειακές άμυνες και πήρες κι έναν παίκτη για να σου δώσει ενέργεια στην άμυνα.

Δεν θέλουν προπονητή όλα αυτά, αλλά πάμε και στα του προπονητή...

- πώς γίνεται να έχει παραγκωνίσει έναν παίκτη όπως ο Ηλιάδης

- πώς γίνεται να μην παίζει ένας παίκτης που λέγεται Μπόισα και που είναι πιο "ευρωπαϊκό" το παιχνίδι του απ' του Τέρι, που έχει μεν δυνατότητες, αλλά τις ψάχνουμε να τις δούμε...

- πώς γίνεται οι παίκτες να έχουν ένα απλανές βλέμμα, μια απάθεια, μια έλλειψη ομοιογένειας, να μη δίνουν ο ένας το χέρι στον άλλο (πολύ σημαντικό αυτό στο μπάσκετ), να φαίνεται ότι παίζει ο καθένας για την πάρτη του.

Αυτά, και άλλα τεχνικά, που ξέρετε ότι δεν μας αρέσει να "τα πιάνουμε" (ίσως απ' το καλοκαίρι που θα πάμε στη σχολή προπονητών!), είναι όντως θέμα προπονητή. Οι πέντε συνεχείς ήττες είναι (και) θέμα προπονητή.

Σκέφτηκε κανείς όμως το βράδυ της Κυριακής την "επόμενη μέρα" του Άρη; Ακούσατε τις δηλώσεις Τζεβελέκη; Τι θα γίνει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Ο Άρης θα βγει, όπως όλα δείχνουν, και πάλι τρίτος. Πάλι στην Ευρωλίγκα. Και τι γίνεται το καλοκαίρι; Το σκεφτήκατε; Πού θα βρεθούν τα λεφτά για να κάνεις κάτι καλύτερο απ' ότι φέτος; Πώς θα κρατήσεις τον Μάσεϊ; Ποιος παίκτες θα πάρεις και με τι; Με χίλια Διαρκείας; Με πέντε χορηγούς; Με αυτά τα δεδομένα ποιον προπονητή περιμένεις να πάρεις; Τον Σκαριόλο; Με τι μπάτζετ; Με δύο εκατομμύρια, άντε τρία; Θα τα πούμε και το απόγευμα...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η απάθεια που δείχνει το σύνολο των παικτών είναι κάτι που εξοργίζει όλους τους Αρειανούς.Αν όντως είναι άσχημο το κλίμα στα αποδυτήρια κάποιος οφείλει να το αντιστρέψει,ο προπονητής και η διοίκηση υποθέτω.Ελπίζω στο τέλος να μη μείνει μόνος του ο κ. Τζεβελέκης , μακάρι να μπουνε νέοι άνθρωποι με όρεξη γιά να κάνουν τον Άρη μεγάλο.

Ανώνυμος είπε...

Το ματς δεν το ειδα.Δεν μπορω να κρινω την εμφανιση της ομαδας μας οσον αφορα το παθος και την ομοιογενεια(αν και τα πρωτα σημαδια οσον αφορα την ομοιογενεια φανηκαν στους αγωνες με τον Ολυμπιακο). Ειδα ομως τα στατιστικα , και απο εκει φαινεται οτι κατι δεν παει καλα. Ηλιαδης χρονο συμμετοχης 00.00 γιατί?, Μοτολα αποντος σε 8 λεπτακια , Ραιτ 2/10 τρίποντα και 3/8 διποντα, Ουασιγκτον 0 ποντακια και αμυνα σεμιναριο φανταζομαι!!, Μποισα αποντος και αυτος.Στον αντιποδα ο Κυριτσης 23 ποντάκια(που ειναι η περιφερειακη αμυνα Μr Χερμπερτ)
Πως γινεται να εχεις 9 κλεψιματα και να βγαζεις με το ζορι 2 αιφνιδιασμους την ωρα που η Αεκ με 6 κλεψιματα εβγαλε 10. Μηπως δεν εχουμε γρηγορες επιστροφες -λεω εγω τωρα- που ειναι αποτελεσμα της ελλειψης ομοιογενειας και παθους(αν ο ενας κατηγορει τον αλλο ή ασχολουνται με τους διαιτητες φυσικο ειναι να μην γυρισουν γρηγορα στη αμυνα).
Το θεμα είναι οτι ο Αρης κανει κοιλια ακριβως στο ιδιο σημειο με τον πρωτο γυρο(αν θυμαστε τοτε θα κερδιζαμε ανετα τη Μιλανο και τον Πανιωνιο) τωρα χασαμε απο την Φενερ(που την ειχαμε στο ανετο κιολας) και απο την σαφως υποδεεστερη Αεκ.
Θεμα προπονητη δεν θελω να τεθει τωρα αλλα δεν θελω να ακουω και για ανανεωσεις του χρόνου.
Ουασιγκτον και Χερμπερτ να τα βρουνε λιγο γιατι καπου ειναι χαμενος ο πρωτος με τον ρολο που πρέπει να εχει!
Συνιστω ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι ερχονται δυο δυσκολα ματσακια με ΠΑΟ και Πανιωνιο(για την Ευρωλιγκα ουτε λογος πλεον) που θα κρινουν την τριτη θεση.
Του χρονου Προεδρε φερε Κατσικαρη αφου θα αυξησεις και το μετοχικο παρε και τα παικτακια που ψαχνεις απο τωρα και παμε για τελικό.
Τωρα ουαι και αλιμονο μην χασουμε την τριτη θεση γιατι δεν θα ειναι ενα αλλα 10 βηματα πισω.
Την Ευρωλιγκα αφηστε την προς το παρον γιατι μας χαλαει και μας αποπροσανατολιζει.ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ Ο ΑΡΗΣ(μεχρι τους 16 μπορουμε, τι να κανουμε δηλαδη, καλυτερα ετσι παρα να ακουω χαζομαρες για Μαδριτη κτλ).

Ειδατε οταν παιζουν τα δυο κατεστημενα Μπασκετ τι γινεται? Κερδιζει το πιο ισχυρο. Και ειναι πολυ ωραιο να βλεπεις το υποδεεστερο κατεστημενο να διαμαρτυρεται συνεχως(βλ. Μπουρουση , Τεοντοσιτς) και τον προπονητη τους να γκρινιαζει ολη την ωρα(επρεπε να φαει και κανα 2 τεχνικες για να γελαμε).
Γιατι η ζωη ειναι μικρη και σου τα ξεπληρωνει ολα πολυ γρηγορα.Πολλες φορες μεσα σε μια εβδομαδα κιολας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά όλα, αλλά ακόμα και στις πάρα κάτω περιπτώσεις που είναι θέμα παιχτών, ...αν είχαμε τον ξανθό προπονητή...

[- πώς γίνεται να είσαι παίκτης Ευρωλίγκα και να μην κάνεις "μπλοκ άουτ" στον... Σίμτσακ. Θεμελιώδης αρχή στην άμυνα, ο Μάσεϊ και οι άλλοι μάλλον την ξέχασαν.]

Θα έβγαζε έξω τον Μάσεϊ, τον κάθε Μάσεϊ (βάζοντας ακόμα και τον Τσαϊρέλη), και θα του έλεγε "κάτσε 3 λεπτά στον πάγκο, συγκεντρώσου και κατάλαβε ότι εκεί μέσα δεν μπαίνεις μόνο για να καρφώνεις."
Όταν θα τον σήκωνε απ τον πάγκο θα του έλεγε "αν δεν κάνεις αυτά που πρέπει και που ξέρεις να κάνεις θα κάτσεις στον πάγκο μέχρι την λήξη."

[- πώς γίνεται να βάζεις καλάθι και μέχρι να γυρίσεις, κοιτάζοντας δεξιά κι αριστερά, να δέχεσαι αιφνιδιασμό. Άλλη θεμελιώδης αρχή.]

Ο ξανθός λοιπόν θα έπαιρνε κατευθείαν τάιμ άουτ και θα τους έλεγε "θα σας πάρει και θα σας σηκώσει αν το ξαναδώ αυτό." ΑΝ κάποιος ξεχνούσε μετά απ αυτό να γυρίσει θα τον άλλαζε και θα έριχνε τις "χριστοπαναγίες" του. Λες να το επαναλάμβανε αυτό ο παίχτης? Δεν νομίζω!!!

[- πώς γίνεται ένας παίκτης να σου "βάζει" 23 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής - ο Κυρίτσης - κι εσύ να έχεις μια απ' τις καλύτερες (...) περιφερειακές άμυνες και πήρες κι έναν παίκτη για να σου δώσει ενέργεια στην άμυνα.]

Ε με τον ξανθό αυτό ΔΕΝ θα γινόταν, γιατί πολύ απλά...ήταν κόουτς. Διάβαζε το παιχνίδι και προσάρμοζε άμυνα και επίθεση ανάλογα με την ροή του ματς.
Οι περισσότεροι προπονητές σχεδιάζουν ένα πλάνο απ το σπίτι τους και δεν είναι σε θέση να αλλάξουν πολλά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
Ο Χέρμπερτ αγαπητέ μου, φοράει μόνιμα ένα προσωπείο και δεν ξέρεις αν είναι ευχαριστημένος, δυσαρεστημένος, χαρούμενος, νευριασμένος, αν ζητάει κάτι από κάποιον παίχτη κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ας μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Δε ξέχασαν ξαφνικά το μπάσκετ οι παίκτες μας, ούτε τρελάθηκε ο προπονητής. Απλά κάνει μία κοιλιά η ομάδα, αλλά (θέλω να)πιστεύω ότι θα ανακάμψει. Έχουμε σίγουρα καλύτερο υλικό από Πανιώνιους και Πανελλήνιους και θα το δείξουμε στο γήπεδο. Πρέπει πάντως κι ο κόσμος να είναι πιο κοντά στην ομάδα και να μην απογοητευόμαστε. Όσο για το Δαρείο, θα το βρει το δρόμο του - ιδίως στην επίθεση που νομίζω ότι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Γενικά πάσχουμε από ομοιογένεια, αλλά το θεωρώ αναμενόμενο, μετά τον καινούργιο play maker.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι πλέον δεν είναι θέμα προπονητή. Είναι παρ' όλα αυτά εντυπωσιακό ότι η ομάδα κατέβηκε στην Αθήνα για τα 2 ματς με τον Ολυμπιακό βρισκόμενη σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, η οποία φάνηκε και στα 3 πρώτα δεκάλεπτα του πρώτου αγώνα. Μέτα την πρώτη ήττα επήλθε η ανεξήγητη κατρακύλα. Πως είναι δυνατόν η μετάβαση από το ένα άκρο στο άλλο εξαιτίας μιας και μόνο ήττας?
Ο κύριος Ιβάνοβιτς είναι άνεργος αυτόν τον καιρό, έτσι δεν είναι? Περισσεύουν τίποτε λεφτά για μια τελευταία υπερβαση? Τι ψυχή ναχει ένα συμβολαιάκι 4 μηνών?

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ 2 ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ 5 ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΠΕΝΤΑΡΙ.ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΖΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:AN ANTI ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ "ΞΑΝΘΟ" ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ??
ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ?
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.