Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Γκαλερί Λαφαγιέτ...

Και το όνομα αυτού, Ολιβερ Λαφαγιέτ. Ο 26χρονος αμερικανός θα είναι ο προσωρινός αντικαταστάτης του Πιέρ Πιρς στον Αρη. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη και προβλέπει συμβόλαιο διάρκειας δύο μηνών. Ο Λαφαγιέτ ξεκίνησε τη χρονιά στην Παρτίζαν Βελιγραδίου, δίχως όμως να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κέρτις Τζέρελς με τον οποίον οι κίτρινοι επίσης είχαν συζητήσει.

Στη πραγματικότητα, ο Λαφαγιέτ παρουσίασε δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα σε Ευρωλίγκα και Αδριατική Λίγκα. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν έδωσε σκορ (σ. σ. είχε 8,5 πόντους κατά μέσο όρο), ενώ χαρακτηρίστηκε από την αστοχία στα σουτ 2π. (26%) και 3π. (15%). Αντιθέτως, στην Αδριατική Λίγκα ήταν πιο αποτελεσματικός έχοντας 10,2 πόντους κατά μέσο όρο. Ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα του Βελιγραδίου, η οποία τον αντικατέστησε με τον Κέρτις Τζέρελς.

Ο Λαφαγιέτ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χιούστον (2007), αγωνίστηκε επίσης και στο NBDL όπου σε σύνολο 86 αγώνων είχε 15,6 πόντους και 5,4 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ τον Απρίλιο του 2010 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο στους Μπόστον Σέλτικς, δίχως όμως να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Κελτών.

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=80815

Δεν υπάρχουν σχόλια: