Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ...

Την πρώτη του νίκη στο Eurocup πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 92-74 της Γαλλικής Roanne. Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά το πιο θετικό στοιχείο ήταν η πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα τις προθέσεις του και προηγήθηκε 32-14 στην πρώτη περίοδο, έχοντας ξεπεράσει και το πρόβλημα με τα δύο φάουλ που πολύ νωρίς χρεώθηκε ο Παπαδόπουλος. Με ομαδική δουλειά σε άμυνα και επίθεση και τους Marshall, Dozier, Gecevski και McGrath να δίνουν λύσεις στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι. Η Roanne, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 12 (50-38) στο ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν άφησε ποτέ το παιχνίδι να του ξεφύγει. Η διαφορά σε δύο περιπτώσεις έφτασε στο +23 (42-19 και 73-50) και κάπου εκεί έκλεισε και το παιχνίδι (92-74).
Τα δεκάλεπτα: 32-14, 50-38, 76-62, 92-74
ΠΑΟΚ: Marshall 23 (1), Αράπης, McGrath 12 (3), Αποστολίδης 3 (1), Δέδας 1, Dozier 21 (1), Gray 5, Παπαδόπουλος 15, Γιαννακίδης, Καλλές 2, Gecevski 10 (1), Καλαμπάκας.
ΡΟΑΝ: Nsonwu 22, Diabate 11 (1), Amagou 8, Gordon 4, Braud 2, Rivers 14 (1), Tanghe 5 (1), Dunn, Mipoka 5 (1), Page 3 (1).
Η κατάσταση στον όμιλο
Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Roanne, αλλά και τη νέα εκτός έδρας νίκη της Benetton, που επικράτησε με 80-71 της Estudiantes στη Μαδρίτη, η βαθμολογία του ομίλου έχει διαμορφωθεί ως εξής...
ΟΜΑΔΕΣ Ν-Η ΠΟΝΤΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ

Benetton 3-0 214-194 +20
Estudiantes 2-1 252-246 +4
PAOK 1-2 231-229 +2
Roanne 0-3 224-252 -28

Την επόμενη αγωνιστική (4η) θα διεξαχθούν οι αγώνες (Τρίτη, 7/12/2010)

Chorale Roanne - ΠΑΟΚ (9μ.μ)
Benetton - Estudiantes (9.45μ.μ)

Ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά πολύ περισσότερο από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ο προπονητής της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος. Σχολιάζοντας τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Roanne, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε: "Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγώνα και δεν αφήσαμε ουσιαστικά τους αντιπάλους μας να μπουν στο παιχνίδι και το πετύχαμε αυτό παίζοντας πολύ δυνατή και σκληρή άμυνα. Ταυτόχρονα είχαμε πολύ καλές επιλογές και στην επίθεση και το γεγονός αυτό μας έδωσε μία διαφορά ασφαλείας, την οποία με την πάροδο του χρόνου, προσπαθούσαμε να επεκτείνουμε. Είχαμε ορισμένα διαστήματα που κάναμε λάθη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι παρουσιαστήκαμε ακόμη πιο δυνατοί και φτάσαμε πολύ εύκολα σε μία σπουδαία Ευρωπαϊκή νίκη. Κι όλα αυτά απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα,που είναι και πρώτη στο Γαλλικό πρωτάθλημα κι αυτό λέει πολλά".

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον όμιλο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: "Αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ και όχι τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Δεν έχουμε θέσει κάποιον συγκεκριμένο στόχο στο Eurocup, έχουμε παίκτες που δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι κι αν στην πορεία μας έρθει και κάτι καλό, όπως η πρόκριση, φυσικά και θα το δεχθούμε με ευχαρίστηση".
Ο προπονητής της Roanne Jean Denys Choulet σχολίασε: "Απλά δεν παίξαμε. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, αλλά εμείς δεν παίξαμε τίποτα, κι όταν δεν παίζεις δεν μπορείς να κερδίσεις, ούτε καν να ηττηθείς με μικρή διαφορά. Δεν ξέρω τι σκέφτονταν οι παίκτες μου και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα για πρόκριση και πιθανότητες που μπορούμε να έχουμε. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι αυτό που συνέβη και το γεγονός ότι εμείς ουσιαστικά δεν βγήκαμε να παίξουμε. Εάν δεν θέλεις να παίξεις ή εάν έχεις έρθει στη Θεσσαλονίκη για τουρισμό, τότε για ποιον λόγο να θέλεις να προκριθείς; Είναι καλύτερα να μείνουμε σπίτι..."

ΠΗΓΗ: paokbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: