Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"Λύγισε" στην παράταση ο Άρης

Ο Άρης ηττήθηκε στην παράταση με σκορ 81-76 κόντρα στην Τσεντεβίτα στην Κροατία για την 3η αγωνιστική του Eurocup. Οι «κίτρινοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος αισθάνθηκε κάποια ενόχληση στο πέλμα και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί στο σημερινό ματς. Με κορυφαίους τους Ντέγιαν Μπορόβνιακ (9ρ.) και Κώστα Χαραλαμπίδη με 15 πόντους ,το Νίκο Χατζηβρέττα με 14 πόντους , τον Τάκερ με 11 πόντους(11ρ.) και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη με 9 πόντους (4ρ.) προσπάθησαν ως το τέλος προκειμένου να κερδίσουν το παιχνίδι αλλά κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία του κόστισαν τη νίκη.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης προηγήθηκε με σκορ 8-2. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι με αποτέλεσμα στο τέλος του δεκαλέπτου η Τσεντεβίτα να προηγείται με ένα πόντο(15-14). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης προηγήθηκε με σκορ 20-15 8’’30 και είχε το ρυθμό του παιχνιδιού έως το τέλος του ημιχρόνου όπου προηγήθηκε με σκορ 36-35. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Τσεντεβίτα κρατούσε μια σταθερή διαφορά στο σκορ η οποία έφτασε και τους επτά πόντους(58-51) σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Άρης παίζοντας εξαιρετική άμυνα παρέμεινε κοντά στο σκορ. Η Τσεντεβίτα προηγούνταν με σκορ 70-67 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα αλλά ο Χατζηβρέττας με τρίποντο(70-70) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί η Τσεντεβίτα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ομάδας μας και πήρε τη νίκη με σκορ 81-76.
Δεκάλεπτα:15-14, 35-36(ημίχρονο), 58-51, 70-70, 81-76(παράταση)
Διαιτητές: Λαμόνικα, Κόλαρ, Λο Γκούτζο
Τσεντεβίτα(Άτσο Πέτροβιτς): Ντρέιπερ 22(1) , Τρόχα 8(2) , Ρούντεζ 24(4) , Πέτροβιτς 2, Κάστροπιλ 2 , Πριντς 2 , Μπούτορατς, Έντουαρντς 15 , Πλέιστεντ 6, Κοβάσεβιτς.
ΑΡΗΣ(Σαρόν Ντρούκερ): Ντάνστον 2, Τάκερ 11,11ρ , Τσαϊρέλης 9, Χατζηβρέττας 14(3), Χαραλαμπίδης 15, Σκορδίλης 2, Κουμπούρας 2 , Μπορόβνιακ 15,9ρ. , Χρυσικόπουλος, Σλούκας 6.


Ο προπονητής του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, μετά το τέλος της αναμέτρησης επισήμανε: « Όλοι οι παίκτες μας σήμερα αγωνίστηκαν με πάθος δίνοντας ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορούσε. Παίζαμε ελλιπείς για ακόμα μια φορά καθώς προέκυψε το πρόβλημα με τον Ταπούτο και αποφασίσαμε να τον προφυλάξουμε. Παρόλα αυτά παίξαμε πάρα πολύ καλά στην άμυνα και τους οδηγήσαμε εκεί που θέλαμε όσον αφορά πάντα την άμυνα. Δυστυχώς στην παράταση κάναμε κάποια λάθη τα οποία μας κόστισαν. Βλέποντας όμως τους παίκτες μου να παλεύουν κατά αυτόν τον τρόπο και να δίνουν ό,τι μπορούν μέσα στο γήπεδο είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Ελπίζω να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς όπως επίσης και να έρθει ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Πιρς ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί».
Σχετικά με τον αν περιμένει έναν διαφορετικό αγώνα την επόμενη εβδομάδα στο Αλεξάνδρειο κόντρα στην ίδια ομάδα, ο Ισραηλινός τεχνικός τόνισε: « Έχουμε ακόμα χρόνο έως τον επόμενο αγώνα μας για το Eurocup. Αυτό που προέχει τώρα είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παιχνίδι Πρωταθλήματος με την Καβάλα στην έδρα μας το Σάββατο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε το ματς και να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».
Από την πλευρά των παικτών ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ δήλωσε: « Γνωρίζαμε ότι θα αγωνιζόμασταν με μια καλή ομάδα και πραγματικά κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε δεδομένου ότι μας λείπουν κάποιοι παίκτες. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα μας. Ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε το ματς αλλά κάποια λάθη μας σε κρίσιμα σημεία μας στοίχησαν τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που θέλουμε να κρατήσουμε τόσο για τον επόμενο αγώνα απέναντι στην ίδια ομάδα στην έδρα μας όσο και κόντρα στην Καβάλα για το πρωτάθλημα.».
ΠΗΓΗ: arisbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: