Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Τέλος οι παράγοντες της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν πλέον παράγοντες με την παλιά έννοια και η νέα που προσπαθούν να "λανσάρουν" κάποιοι, αυτή του... τεχνοκράτη (ετυμολογικά επικρατεί η τέχνη ή η... τεχνολογία) είναι άσχετη με το μπάσκετ, που θέλει "παλιά" γνώση, όπως και το ποδόσφαιρο, αφού ακόμη λειτουργούν με τους "παλιούς" μηχανισμούς...
Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να φεύγει ο Βασιλειάδης και ο Μούλα και να μη γίνεται στο "άψη - σβήσε" μια "μάζωξη" πέντε ανθρώπων που θα βάλουν από 20 χιλιάρικα και θα τους κρατήσουν; Πόσα είχαν να παίρνουν αμφότεροι; Διακόσια και οι δύο, διακόσια πενήντα; Πάρτε τώρα εκατό "ζεστά" και μετά εδώ είμαστε εμείς, να κάνουμε κι ένα συμφωνητικό για να είστε καλυμμένοι.
Έτρεχαν παλιά από βιοτεχνία σε βιοτεχνία κι από μαγαζί σε μαγαζί και μάζευαν σε σακούλες 100 και 200 εκατομμύρια και έπαιρναν ή κρατούσαν παικταράδες. Οι παλιοί τα θυμούνται. Θυμούνται τι γινόταν για να μείνει ο Γκάλης, ο Γιαννάκης κάθε καλοκαίρι, ο Φασούλας, τι είχε γίνει για να έρθει ο Λέβινγκστον στον ΠΑΟΚ. Έτσι ήταν οι παλιοί παράγοντες. Γι' αυτό και οι μισοί καταστράφηκαν, αλλά έκαναν το χαβά τους, έκαναν αυτό που ήθελαν και λίγοι το ήξεραν κιόλας.
Τώρα; Μαζεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου τριάντα άτομα και τι είπαν; Ότι ο Δρόσος τους διώχνει. Αυτό το ξέραμε. Μόνο ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε μια πρόταση. Επί της ουσίας τι έκαναν για τους παίκτες; Τίποτα, πάνε οι παίκτες, φταίει ο Δρόσος, όλοι εντάξει. Κι ο ΠΑΟΚ ξεφτιλίζεται...
Τα ίδια και στον Άρη. Άφησαν μόνο του τον Τζεβελέκη. Και πού είναι οι άλλοι Αρειανοί; Κάποτε παρακαλούσαν τον Μιχαηλίδη να βάλουν κανά 50άρι εκατομμύρια. Θα μου πει κάποιος "ναι, αλλά πώς έφυγε η Γένεσις;". Μα κι αυτό για μένα δεν είναι παραγοντιλίκι. Οι τότε έβαζαν χρήμα, αλλά κουμάντο άφηναν κι έκανε ο Βεζυρτζής, ο Μιχαηλίδης, ο Χαίτογλου. Εντάξει, αυτοί ρωτούσαν, μιλούσαν, γινόταν απίστευτα ξημερώματα στα ξενοδοχεία, με ουίσκια και τσιγάρα, αλλά η απόφαση ήταν ενός. "Πάω να πάρω τον Λέβινγκστον τον παικταρά, δώσε 20 εκατομμύρια", "Πάρτα, είναι καλός;", "πετάει, θα τους σκίσει". Έτσι λειτουργούσαν οι τότε παράγοντες. Τώρα... Με το χέρι ανοικτό όποτε βλέπουν Υπουργό η Υφυπουργό, για όλα φταίει η Πολιτεία, για όλα φταίνε οι άλλοι, για όλα φταίνε οι φίλαθλοι μας που δεν έρχονται στο γήπεδο...
Γι' αυτό και η μπασκετομάνα κοντεύει να γίνει ασχετομάνα! Καλό ξημέρωμα!

5 σχόλια:

atsakala είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥΡΑΝ ΤΟ ΚΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ(ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗ), ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ: ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ(ΦΕΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΓΑΔΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΛΟΣ), ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΧΡΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΣΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (ΧΕΡΜΠΕΡΤ) ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑ(ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΕΡΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΙΤΟΥ. ΦΕΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ, ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ(ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ-Ο ΚΛΑΡΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟ ΔΥΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΚΟΥΛΙΤΣ ΨΗΛΟ ΤΕΣΣΑΡΙ). ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΨΗΛΟ (ΜΠΕΤΣ)ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΚΟΥΛΙΤΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ, ΘΕΩΡΩ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ (ΣΕΚΟΥΛΙΤΣ, ΜΠΕΤΣ, ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, ΑΓΑΔΑΚΟΣ, ΜΠΑΡΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ) ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΙΑ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΜΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ΜΑΡΣΑΛ.

Unknown είπε...

Ο τύπος του "παλαιού" παράγοντα που εξυμνεί ο Κώστας είναι το λιγότερο γραφικός και οπωσδήποτε απαράδεκτος. Να μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι παράγοντες φαλίρισαν τις ομάδες μας και τις καταντήσανε για το άρθρο 44. Αγνόησαν τις υποδομές με αποτέλεσμα ομάδες τις Θεσσαλονίκης να παίζουν ακόμα σε κοτέτσια (βλέπε Ιβανώφειο) και δανεικά γήπεδα. Κάτω από την ηγεσία αυτών των παραγόντων οι Θεσσαλονίκη κατέληξε φυτώριο του κέντρου και διαπλεκόμενη με την πολιτική για να εξασφαλίσει τηλεοπτικά ή έστω διαφήμιση στην φανέλα. Στην χειρότερη περίπτωση οι παράγοντες για τους οποίους μιλάει ο Κώστας κατέστησαν την ομάδα συγκοινωνούν δοχείο με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τους.

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

Χωρίς να είμαι απόλυτα υπέρ των δύο απόψεων έχω να κάνω ένα σχόλιο. Αφενός στον 21ο αιώνα πρέπει παντού να υπάρχει έστω και ένα ίχνος τεχνοκρατίας και εξειδίκευσης. Από την άλλη όμως μια ΚΑΕ δεν είναι ΑΕ. Καμία ομάδα δεν είναι κεφαλαιουχική εταιρεία καθώς εμπεριέχει στοιχεία όπως για πάντα πιστοί πελάτες ή εν δυνάμει πελάτες, ιδεολογία και γενικά ένα συναισθηματικό δέσιμο. Κανένα golden boy δεν μπορεί να το καταλάβει ακόμα και με πτυχίο στο LSE, μάστερ στο Yale και διδακτορικό στο ΜΙΤ. Μέσα στους παράγοντες που κατηγορείς Νίκο βάλε και αυτούς που έχτισαν 1 αυτοκρατορία στο μπάσκετ (τον λόγο που ως σωματείο δεν είμαστε τώρα σαν τον Ηρακλή) αλλά και άλλους όπως τον Καμπάνη, τον μεγαλύτερο Αρειανό παράγοντα που πέρασε ποτέ στα χρονικά. Μην ξεχνάς ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο προσκήνιο, κάτι που οι παραδοσιακοί παράγοντες το ξέρουν καλά. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά είχα φύγει (κυριολεκτώ) για μεταπτυχιακό στο Αθλητικό Management στην Αγγλία.

Unknown είπε...

Καμία δουλειά δεν είναι μόνο προσκήνιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΚΑΕ/ΠΑΕ δεν πρέπει να έχουν ισολογισμούς;
Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και ποια είναι τα αποτελέσματα της προεδρίας των παραγόντων τύπου "Μεσσία" που περιγράφει ο Κώστας;
Παρ' όλη την χρυσή εποχή του, ο Άρης, ούτε γήπεδο έφτιαξε, ούτε έναν παίκτη ανέδειξε και αναγκάστηκε να πτωχεύσει μέσα από το άρθρο 44.
Με όλο το σεβασμό, αλλά οποιοσδήποτε πρόεδρος τύπου "φιλιππινέζα" έστω και με "μισό εγκέφαλο"¨θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

Ποτέ μου δεν είπα ότι η ΠΑΕ/ΚΑΕ δεν πρέπει να έχουν Ισολογισμούς. Είπα όμως ότι μία τέτοια "εταιρεία" αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση. Δεν είναι ούτε Eurobank, ούτε Αλουμύλ ούτε Ελ.Πε. Για δες τον ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εξήγησέ μου πως αυτή η ΑΕ λειτουργεί. (Δεν είναι μομφή για τα της ΠΑΕ). Με τριπλάσιο οφειλόμενο κεφάλαιο από το καταβεβλημένο κανένας ορκωτός δεν θα υπέγραφε. Και σου ξαναλέω, φέρε τον μεταπtυχιακό απόφοιτο της "σχολής ηγετών" που λέγεται LSE. Αν μπορέσει να κρατήσει τον μπασκετικό ΑΡΗ στην 5άδα εγώ θα σου βγάλω το καπέλο. Ούτε βέβαια λέω να κάνουμε άνοιγμα 25εκ για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν βασικές ιδιαιτερότητες. Άλλωστε κοτζαμ Αρβανητίδης που διοικεί επιτυχημένα έναν όμιλο και στάζει πακέτα τόσα χρόνια δεν έμαθε πως να κουμαντάρει μια μικρομεσαία ομάδα ποδοσφαίρου. Κατάλαβε Νίκο, χωρίς ίχνος παρεξήγησης πάντα ότι ψυχροί τεχνοκράτες δεν μπορούν παρά να αποτύχουν σε μία ΚΑΕ/ΠΑΕ. όπως βέβαια και άτομα που δεν έχουν ιδέα σχετικά με διοίκηση και μάρκετινγκ δεν θα καταφέρουν τπτ ξεχωριστό.