Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αυτά μόνο στη Μπασκετομάνα γίνονται!

Τι ωραία περνάμε στη "μπασκετομάνα". Παραμονές κρίσιμων αγώνων για όλους, έστω και μεσοβδόμαδα, ασχολούμαστε με το αν φεύγουν βασικοί παίκτες των ομάδων, με το αν κάποιοι μάνατζερ μας έφεραν παίκτες "παλτά", με το αν υπάρχουν ψηλοί στην αγορά που να δέχονται να πάρουν 5000 το μήνα.
Έχουμε και λέμε: στον Άρη έχουν "ρίξει τους τόνους" για το θέμα της αλλαγής των παικτών, παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και καλά κάνουν, αν και οι παίκτες, αν και ξένοι, δεν είναι "γκάου", πόσο μάλλον οι Έλληνες μάνατζερ τους. Τι νομίζετε, δε τα μαθαίνουν; Δε ξέρουν τι συμβαίνει και τι αναφέρεται για πιθανή αποχώρησή τους; Μήπως ο Μάρσαλ και ο Νέλσον δε ξέρουν ότι "κινδυνεύει" το συμβόλαιό τους; Για να μην αρχίσουμε να γράφουμε για "κουτσομπολιά" που αναφέρουν διάφορες διαφωνίες "εντός" της ομάδας σχετικά με το ξεκαθάρισμα του ρόστερ και σχετικά με τα οικονομικά...
Στον ΠΑΟΚ έμαθα ότι βγήκε στο ραδιόφωνο του "Έξτρασπορ" ο Δημήτρης Καλπάκης, μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ και είπε ορισμένα φοβερά πράγματα. Ότι "οι μάνατζερ μας φέρανε παίκτες παλτά", παραμονές αγώνα της ομάδας! Μόνο στη μπασκετομάνα γίνονται αυτά. Εξ ου και η παρακάτω ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, που αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ διευκρινίζεται ότι οι σημερινές ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του κ. Δημήτρη Καλπάκη, είναι αποκλειστικά και μόνο δικές του προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη Διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία περιβάλλει όλα τα μέλη της ομάδας, όπως επίσης και τους εργαζόμενους στην ομάδα και το γήπεδο με απόλυτη εμπιστοσύνη".
Είπε μέχρι και για τους υπαλλήλους του γηπέδου ότι είναι "αφεντικά", είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι φίλοι των μάνατζερ (σ.σ. και φυσικά καμία παρέμβαση απ' τους συναδέλφους), είπε ότι έχει δωρίσει 5 τόνους πετρέλαιο και θα πάρει τα λεφτά πίσω απ' την ΚΑΕ (και καλά θα κάνει, αλλά ας μην μας το λέει τότε), με λίγα λόγια ξεσάλωσε ο Καλπάκης, παραμονές επαναλαμβάνω του αγώνα. Και βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα όπως όλοι μας να λέει την άποψή του, και αν θέλετε καλά κάνει και "ξεφωνίζει" γιατί η κατάσταση αρχίζει να "χαλάει" επικίνδυνα, αλλά σαφώς και όταν είσαι μέλος μιας διοίκησης οφείλεις να ξέρεις και τα όρια του "ξεφωνητού". Και τα χρονικά, και τα πρακτικά. Δε μπορείς να λες τους παίκτες "παλτά"!
Η θέση μου για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ είναι ότι άλλη μια χρονιά χάνεται. Κακά τα ψέματα. Δεν υπάρχει σωτηρία, εκτός αν γίνει καλά ο Δρόσος. Δεν έχω στοιχεία για το αν είναι ασθενής ή όχι, έχω δηλώσεις όμως όλων των παραγόντων του ΠΑΟΚ ότι είναι στην Αμερική, ότι έκανε εγχείριση και ότι τώρα αναρρώνει. Οπότε μη με "τσιγκλάτε" να γράψω πράγματα για την υγεία ενός ανθρώπου. Ντροπή...
Ας περάσουν οι αγώνες οι σημερινοί και θα δούμε τι θα γίνει...
* Καλά, αφού έφτασε στο σημείο ο Άρης να έχει στα χέρια του πρόταση για παίκτη που έχει 2.2 πόντους μέσο όρο και 14 λεπτά συνολικής συμμετοχής σε όλο το Ισπανικό πρωτάθλημα και να το συζητάμε, η κατάσταση έχει... ξεφύγει. Εντάξει, ένα σωρό Αμερικανάκια έχει το NBDL ρε παιδιά... Γιατί με το ζόρι να είναι κοινοτικός;
* Για τα νέα παιδιά τα έχουμε γράψει. Η εξέλιξη με τους τρεις της Λάρισας έρχεται δυστυχώς να μας δικαιώσει, αν και θα ήθελα να μιλήσω και με τους ίδιους για να μάθω τι ακριβώς συνέβη. Η δήλωση Αλεξανδρή ότι "χρειαζόμαστε ενίσχυση" δίνει λίγο "φως" στην υπόθεση.
* Μου το είπε ο αδερφός Μουρελής - το eurobasket.com έχει γκάλοπ για τον κορυφαίο Έλληνα μάνατζερ! Προηγούνται Δελημπαλταδάκης και Λου Διαμαντόπουλος. Κάτσε να μπω να ψηφίσω...
* Έφυγε ο Μάρκο Μίλιτς απ' την Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Μια χαρά, έμπειρος, ολίγον "χτίστης" και "χτιστός".
* Πανηγυρίζουν στον Άρη για την απόφαση του Εφετείου. Και καλά κάνουν, αλλά απ' τον Ηρακλή λένε ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο η υπόθεση. Η οποία φυσικά και δεν έχει τελειώσει, για να μη βιαζόμαστε. Μέχρι να τελειώσει ο Σοφοκλής θα έχει κρεμάσει τα παπούτσια του!

5 σχόλια:

aba είπε...

Ti eida....

Eida ton Olumpiako na xerei poia einai ta euaisthita simeia mas. Poioi einai kleidia gia tin omada mas kai pos na tous stamatisei. Mallon pio etoimos o Giannakis apo ton Matzon.

Eida ton Matzon na prospathei na stamatisei ton Sxortsaniti (ta katafere mia xara) kai ton Papalouka (episis mia xara). O Matzon theorise pos kleidi tou agona itan o periorismos tou Papalouka kai mexri ena simeio eixe dikio.

Eida na kanei tin zimia o Printezis. Kai perusi o Printezis mas eixe kanei tin zimia.

Eida ton Gavel na paizei kali amuna. Den einai kakos o Gavel gia auto pou ton pirame. Kai ton pirame gia na exei kurios amuntiko rolo.

Eida ligosti psuxraimia sto 4o dekalepto.

Eida aparadekta lathi. Kurios apo Nelson. Polu epirrepis sto lathos.

Eida na min exoume inside game para mono otan epaize o Skordilis!!!

Eida ton Iliadi meta to antiathlitiko faoul tou Papalouka na kanei lathos stin epanafora. Giati? Se poio gipedo isoun Savva? (parepiptontos eimai megas thaumastis tou Savva).

Den eida ton Marshall sto 2o meros. To basket thelei kai mualo. Afou den sou pane ta sout, dokimase kati allo...

Eida ton Tsaldari na min antexei. Mas kselaspose mia, mas kselaspose duo... e, den mporouse pia.

Eida ti diaitisia na einai kali (den exo parapono). Profanos oi diaitites sfurizan PAO.

Kai tora?

Kapoios eipe oti xreiazomaste asso, 3ari kai 5ari. Praktika den diafono, alla pou lefta gia kati tetoio?

Praktika eprepe na eixame parei ton Papamakario to kalokairi anti tou Arguropoulou. As bgei enas kai as mou pei oti den tha eimastan misi klasi kaluteroi me Papamakario anti Arguropoulo. Kai min mou lete gia ton Gavel. O Gavel exei sugkekrimeno rolo kai ton ektelei kala.

Den tha stenaxoritho oute an fugei o Nelson, oute an fugei o Marshall.

Omos an einai na fugei o Nelson kai na paroume allo psilo sti thesi tou, tha exoume kanei misi trupa sto nero. To thema einai na kanoume prosthiki, na exoume mia lusi parapano kai oxi na kanoume allagi.

O Skordilis PREPEI na paixei parapano. Dinei upostasi stin raketa mas. Prepei omos na mathei na min paizei amuna sproxnontas me ta xeria. Tzampa faoul...

Ti tha kanoume loipon?

Gia mena to kalutero einai na paroume ena katharo 5ari xoris na dioxoume kapoion. Katharo 5ari kai psilo! 2.10 kai bale an ginetai.

To epomeno kalutero einai (an einai na fugei kapoios) na fugei o Marshall. I periferia mas exei perissoteres luseis apo oti i grammi ton psilon kai tha mporesoume eukolotera na kalupsoume tin apousia tou Marshall.

Ti pisteuo oti tha ginei?

Pisteuo oti tha fugei o Nelson (logo akribou sumbolaiou) kai tha paroume sti thesi tou ena allo 4ari. Koinos... mia trupa sto nero. Elpizo na bgo pseftis.

atsakala είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΕΚΟΥΛΙΤΣ. ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΜΕΝ ΜΑΡΣΑΛ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Ο ΔΕ ΝΕΛΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟ ΤΕΣΣΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΥΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΝΒDL ΟΠΩΣ: ΦΕΣΕΝΚΟ 213 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ, JAMES WHITE 201(30p, 7rb) και ΑΝΤΟΝΙΟ MEEKING 202 (20p 10rb) ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

Ας πω και γω το μακρύ και το κοντό μου… Λοιπόν ξεκινώ με γενικά σχόλια. Δεν γίνεται μ@μώ την αγανάκτηση να παίζουμε σαν λιθουανική ομάδα το 90. Έλεος πια με το τρέξε και σούταρε… Εκεί που ετοίμαζα το ταξίδι στο Τορίνο έφαγα την ξενέρα της χρονιάς… Όσο για την αδιαφορία των Εβραίων ας το ψάξουμε λίγο πιο βαθιά σχετικά με το ποιος ευνοήθηκε από το αποτέλεσμα και το background tοy πρoέδρου του ευνοημένου. Όποιος ψαχτεί λίγο ξέρει…
Σχετικά με τα της Τετάρτη χάσαμε ΤΖΑΜΠΑ το ματσάκι. Η ομάδα έδειξε ψυχή, και έδωσε το 101% των δυνατοτήτων της αλλά φάνηκε η εμπειρία και η ποιότητα του Ολυμπιακού τόσο εντός όσο και εκτός των γραμμών. Κακά τα ψέματα δεν πας να πάρεις το παιχνίδι με τρίποντα χωρίς σύστημα από το 38’ και μετά. Βάλε επιπλέον ότι όλοι οι αντίπαλοι πλέον περνάν τον Κλάρκ από μικροσκόπιο. Ένας Τσαλδάρης δε φέρνει την άνοιξη. Μόνο παρήγορο η ψυχή και το παλικαράκι ο Γάης που από το πρώτο του παιχνίδι έχω επισημάνει την άμυνα με τα χέρια που παίζει…
Η ομάδα θέλει πεντάρι με την προϋπόθεση ότι θα παίζει και ο Σκορδίλης (μάλλον μας διαβάζει ο Ματσόν και τον έριξε στα βαθιά). Θέλει έναν Γργκάτ, που να μπορεί έστω και με 2 κινήσεις στο παλμάρε του να σου βάλει 4-5 καλάθια και να επιβάλει σιγουριά στην ομάδα. Καλός ο Σέκουλιτς αλλά το έλεγα ότι μόνος δεν την βγάζει την χρονιά παρά τον φιλότιμο Αγαδάκο (που δεν αποτελεί και το σέντερ φόβητρο). Επίσης πρέπει η ομάδα να ισορροπήσει την επίθεση, κάτι που θα βοηθήσει και η προσθήκη του σέντερ. Τέλος, πάλι με την επίθεση, 1 σύστημα της προκοπής ρε παιδιά, 1 αυτοματισμό. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι διπλό σκρίν με τον ψηλό, ούτε αν θα βρίσκει τον Τσαλδάρη στη γωνία μετά το drive του Κλάρκ, ούτε αν θα είναι Πρίνσετον με τον Μπάρλο να σουτάρει. Έχεις σουτέρ (όχι τπτ τρελούς εκτελεστές αλλά καλούς) όπως Τσαλδάρης, Κλαρκ, Ηλιάδης, Μάρσαλ, Μπάρλος, ας το εκμεταλλευτείς με 2-3 σωστά συστήματα.

aba είπε...

Nomizo oti fetos o Clark einai opos o Grundy perusi. Kai organosi kai ektelesi. Kai fusika den antexei panta.

Fetos pou o Grundy perase sto 2, paizei polu kalutera. To idio prepei na kanoume ki emeis.

Mallon apo tou xronou omos...

Κώστας είπε...

Τον Αντόνιο Μίκινγκ τον ήθελε ο Ηρακλής επί... Α1! Είναι, πράγματι, καλός, τον έχω δει. Ο Φεσένκο έχει προοπτική, ο Γουάιτ είναι πολύ καλός...
Αλλά χωρίς λεφτά...