Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Και τώρα τρέχα Άρη μου

Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω διάφορα για τον Άρη, αλλά δεν προλάβαινα. Ζητώ συγνώμη, φίλοι του μπάσκετ και δη του "αυτοκράτορα"! Άκουσα και εγώ όπως όλοι πιστεύω τον αγώνα του Άρη με τη Χασαρόν απ΄ το ραδιόφωνο. Άκουσα τον Σταμάτη να ωρύεται για μια φάση, που οι Ισραηλινοί καθυστέρησαν να περάσουν το κέντρο σε μια απ' τις τελευταίες επιθέσεις και μετά για ένα φάουλ που δεν δόθηκε, ή κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα μέσα απ' αυτά τα νέα κόλπα που υπάρχουν στο Ίντερνετ για να δω και τον αγώνα τηλεοπτικά και όχι μόνο να έχω άποψη ραδιοφωνική και απ' αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες και οι απεσταλμένοι τους.
Όταν, λοιπόν, μια ομάδα χάνει σε όλον τον αγώνα, έχει κάνει 41 τρίποντα (!!!) σε 40 λεπτά αγώνα και μόλις 20 δίποντα, έχει 34 βολές εκτός έδρας και ο αντίπαλος έχει 27 ενώ εσύ πίεζες, τότε είναι άξιο απορίας πόσο ΓΕΛΟΙΑ μπορεί να είναι μια διαιτησία. Επειδή όμως εκτιμώ πολύ τον Ματσόν και τον θεωρώ ΓΑΤΑ, σέβομαι την άποψη του και δεν την αμφισβητώ.
Αμφισβητώ όμως την ικανότητα των παικτών του Άρη να διαχειριστούν την κρισιμότητα του αγώνα με μια αδιάφορη ομάδα (έγραψα ότι δεν υπάρχει αδιάφορη Ισραηλινή ομάδα, και ποιος μου λέει ότι δεν υπήρξε και κάποιο 'πριμ΄ από άμεσα ενδιαφερόμενο;), αμφισβητώ την επιλογή της τεχνικής ηγεσίας να αφήσει τους παίκτες να σουτάρουν τρίποντα με απίστευτο ρυθμό (14 ο Τσαλδάρης, 9 ο Κλαρκ, σιγά ρε μάγκες, ποιοι είστε;).
Ας κάνει, λοιπόν, η διοίκηση την υπέρβαση, να ψάξει να βρει λεφτά για να πάρει έναν ψηλό - αν και δεν νομίζω ότι είναι η πανάκεια - για να μη χαθεί και φέτος η Ευρωλίγκα...
- Το ότι η ομάδα του Ματσόν δεν είναι καμιά ομαδάρα, το ξέρουμε. Το ότι έχει 11-2 στην Ελλάδα σαφώς και οφείλεται στο πάθος των παικτών και στην άμυνα. Μπορεί να μου πει, λοιπόν, κάποιος γιατί δεν υπήρξε τίποτα απ' όλα αυτά στο Ισραήλ;

1 σχόλιο:

Hristos_16 είπε...

Εγώ θυμάμαι ότι και στην πρώτη θητεία του ματσόν μέσα ήμασταν θηριώδης και έξω τα χάναμε λίγο.Προσωπικά στεναχωρήθηκα για τον αποκλεισμό αλλά δεν τον θεώρησα τόσο τραγικό. Νομίζω ότι στο επόμενο όμιλο και να περνούσαμε θα αποκλειζόμασταν ,βάση λογικής θα περνούσανε οι ρωσικές, οπότε μόνο κούραση θα κερδίζες την οποία την φορτώνετε ο πανελλήνιος. Ίσως θα πρεπε να δωθεί κι άλλος χρόνος συμμετοχής στα μικρά για να πιστέψουν και αυτοί ότι είναι ενεργά μέλη της ομάδας και όχι να μπαίνουν στο τέλος του ημιχρόνου για να λέμε οτι επαιξαν, νομίζω ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά. Κατά τα άλλα η ομάδα κάνει φανερά κοιλιά (καλύτερα τώρα παρά στο τέλος) όπως κάθε ομάδα(εδώ παναθηναικός και ολυμπιακός δεν έχουν βρει ρυθμό). Αν δεν έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τους μικρούς και να ασχοληθούν μαζί τους σοβαρά ας πάρουν έναν σοβαρό ψηλό βαρύ κορμί που να παίζει ξύλο αυτό που λείπει (και μπορεί να το κάνει ο Σκορδίλης) για να εξασφαλίσουν την Ευρωλίγκα -όσο αυτό γίνεται-αν και με αυτούς τους παίκτες θα βγούμε για μένα. Η ομάδα θα ξαναβρεί την φόρμα της και περιμένω ότι θα αρχίσει με οριακή νίκη το Σ/Κ με τον πανελλήνιο.