Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αντίο Σαρόν Ντρούκερ

Και μόνο η παραδοχή του Σαρόν Ντρούκερ για το λάθος που έγινε στο τέλος και δεν έγινε το φάουλ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο εξπέρ στα τρίποντα αριστερόχειρ Μακ Αλάρνεϊ να ευστοχήσει (τελικά), φτάνει για να πεις "αντίο" στον προπονητή. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Ίσως αυτό θα έπρεπε να γίνει από καιρό. Τώρα βέβαια ανοίγει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα δεδομένα που ισχύουν στην ομάδα μπάσκετ, αφού άλλοι λένε ότι "με τέτοιο μπάτζετ, τι να κάνει η τεχνική ηγεσία" (σ.σ. αυτό βέβαια δεν πρέπει να το λένε ομάδες όπως το Περιστέρι ή ο Ίκαρος που κέρδισαν τον Άρη με πολύ λιγότερο μπάτζετ και παίκτες, που παίζουν αρκετά όπως ο Μάντζαρης ή ο Πολυτάρχου). Άλλοι λένε ότι: "ο Δαμιανίδης έχει κολλήσει στους ξένους προπονητές", αλλά όπως έγραψα και στη "Στοά", στο "Μετροσπόρ", έφερε και τους καλύτερους Έλληνες και έφυγαν κι αυτοί, ήτοι Ζούρος, Κατσικάρης. Άλλοι μπορεί να πούνε ότι οι παίκτες δεν αξίζουν να φορούν τη βαριά φανέλα, κάτι που εν πολλοίς και με βάση τα αποτελέσματα, φαίνεται να ισχύει, αλλά ο Άρης έχει φέτος τέσσερις Αρειανούς - Σλούκα, έστω και δανεικό, Χατζηβρέττα, Χαραλαμπίδη (είναι;) και Ταπούτο. Άρα, ξέρουν, το θέμα είναι αν μπορούν. Οι ξένοι, πλην του Τάκερ, είναι μέτριοι ρολίστες, οι πιτσιρικάδες μέτρια ταλέντα (ξέρω, θα πείτε για τον Λίνο, αλλά με 11 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής που διάβασα ότι έχει, δεν με έχει πείσει ακόμη 100% ότι πρέπει να "σφαχτούμε στα πόδια του"), και ο Άρης γενικά μια ομάδα που εν μέσω μετρίων αντιπάλων καταφέρνει κι αυτός να φαίνεται μέτριος. Ή μήπως είναι;
Άρα το "ταρακούνημα" δεν μπορεί να αφορά και πάλι σε παίκτη, αφού θα πρέπει να έρθει ένας νέος Τάκερ, μέσα στο καλάθι, για να αλλάξει τόσο προς τα πάνω το προφίλ της ομάδας, οπότε ο Σαρόν μας αποχαιρετά... Σήμερα ή αύριο, ή για αρκετούς... χθες!

3 σχόλια:

The Hoop είπε...

Ο Ζουρος δεν εφυγε.. του καρφωσαν την ανακοινωση απολυσης στην πορτα του διαμερισματος.

Ο Κατσικαρης απο την αλλη αποδειχτηκε οτι δεν κανει για παγκο με πιεση και πηγε στην ACB που ειναι celebrity.

Η επιλογη Ντρουκερ ηταν τελειως λαθος για την Α1. Αλλα ευτυχως αυτος που τον εφερε κατι ξερει κι απο μπασκετ..

HBSlag είπε...

Επιτέλους! Πρέπει να φύγει από χθες, το έλεγα πριν τις γιορτές... Ο Ζούρος πιο πολύ για GM μεγάλης ομάδας κάνει παρά για προπονητής. Προπονηταράς ο Κατσικάρης αλλά λίγος. Δεν κάνει για πίεση και ηλεκτρικές καρέκλες. Ίσως γι αυτό το λόγο δεν έπαιξε τόσα χρόνια για Ολυμπιακό.

Από την άλλη δε νομίζω να θες και προπονητή για να κερδίσεις (την ποια;) την Καλλιθέα.

Σχετικά με προπονητή προτιμώ Έλληνα ή έστω κάποιον Σέρβο. Και σχετικά με τα παραμύθια περί κόστους δε νομίζω ο Σάρον να έπαιρνε λιγότερα από τον Μαρκόπουλο, τον Αλεξανδρή ή τον αχώνευτο Πεδουλάκη.

Τέλος η ομάδα θέλει ψηλό αλλά αφού δεν υπάρχε φράγκο καλύτερα να πορευτούμε με νέο προπονητή παρά να πάρουμε κάποιον Φλέτσερ που και χρήμα θα φάει και τον χρόνο τον μικρών.

ΥΓ: Τις μετοχές στην Σάρισα ρεεεεεεεε!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τα τέλη καλοκαιριού φαινόταν ότι ο Ντρούκερ δεν έκανε για τον Άρη. Σημειώνω απλά ορισμένα στοιχεία που με έκαναν να το διαπιστώσω και έχουν άμεση σχέση με τη δουλειά του προπονητή μας:
1. Παταγώδης αποτυχία στην επιλογή των Αμερικανών (πλην του Τάκερ, ο οποίος όμως ήταν γνωστός στην μπασκετική πιάτσα και είχε συστάσεις και από τον Μπλατ). Θυμίζω ότι τον Πιρς τον παρακολούθησε προσωπικά ο Ντρούκερ σε καμπ στην Αμερική, ενώ και ο Ντάνστον ήταν δική του επιλογή (για τη θέση του σέντερ επέλεξε ένα ελαφρύ τεσσάρι με ύψος 2.03!).
2. Παντελής αχρήστευση των Σκορδίλη, Τσαιρέλη, Κουμπούρα και μηδενική βελτίωση του Χρυσικόπουλου (μάλλον χειροτέρεψε το παιδί παρά βελτιώθηκε).
3. Η ομάδα μέχρι και σήμερα δεν έχει δείξει σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, και οι περισσότερες νίκες προήλθαν από ατομικές προσπάθειες παικτών όπως ο Τάκερ και ο Ταπούτος (και δευτερευόντως Χαραλαμπίδης, Σλούκας και Μπορόβνιακ). Η σημερινή εικόνα είναι εικόνα ομάδας που βρίσκεται στην αρχή του πρωταθλήματος και δεν έχει ακόμα δεθεί.
4. Η ομάδα είναι γυμνή κάτω από το καλάθι. Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα από π.χ. του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Τάκερ μάρκαρε σχεδόν σε όλο τον αγώνα τον Λάζο.
5. Η ομάδα δεν παίζει άμυνα, ενώ στην επίθεση βασίζεται κατά κύριο λόγο στις ατομικές προσπάθειες του Ταπούτου και του Τάκερ.
6. Ο αρχηγός Χατζηβρέττας έχει απογοητεύσει πλήρως και εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δεν έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του.
7. Ο κόουτς Ντρούκερ δεν έχει τον τσαμπουκά που απαιτείται, είναι άχρωμος, άοσμος και άγευστος. Σας παραθέτω χαρακτηριστικό στιγμιότυπο: στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ στην Αθήνα, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού οι διαιτητές έκαναν όργια εναντίον της ομάδας μας, με συνεχή φαλτσοσφυρίγματα κλπ. Η αντίδραση από τον πάγκο μας? Καμία! Λίγο αργότερα, όταν δόθηκε (εσφαλμένα) ένα σφύριγμα κατά του Παναθηναϊκού, ο Ομπράντοβιτς ξεσήκωσε όλο τον κόσμο, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση των διαιτητών! Και ρωτώ: πόσες φορές μέχρι τώρα είδαμε παρόμοια αντίδραση από τον Ντρούκερ???

Συμπερασματικά, ο Ντρούκερ απέδειξε πλέον περίτρανα ότι δεν κάνει για μια ομάδα όπως ο Άρης. Ίσως είναι καλός για μια μικρομεσαία ομάδα του Ισραήλ ή ακόμα και της Ελλάδας, που δεν έχει ιδιαίτερους στόχους, δεν έχει άγχος και απαιτήσεις.
Καλώς ή κακώς όμως, κ. Ντρούκερ και κ.Δαμιανίδη, ο πάγκος του Άρη χρειάζεται "balls", και πειράματα τύπου Ντρούκερ και του Αμερικανού που είχαμε πρόπερσι (ξέχασα κιόλας τον όνομά του) ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ...