Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Πισωγύρισμα ή πρόοδος;


"Κλείνει" με Ματσόν ο Άρης... Μάλιστα. Και μαζί θα είναι και ο Σιγάλας, αν γίνουν αυτά που θα ζητήσει στη συνάντηση που θα γίνει. Τι να περιμένουμε από μια τέτοια παρουσία στον πάγκο του Άρη; Κατ' αρχήν θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα γίνει με τη νυν τεχνική ηγεσία της ομάδας. Επίσημη ανακοίνωση για τον "Γκόρντι" δεν υπάρχει, αλλά αυτός είναι ήδη παρελθόν. Για τον Θανάση Παπαχατζή και τον Δημήτρη Νικολαΐδη; Πιστεύω ότι αμφότεροι φέρουν ευθύνη για τη φετινή εικόνα, αλλά όχι απ' τη στιγμή που ο Καναδός και η διοίκηση του Άρη έφεραν δύο φορές άλλους "βοηθούς". Με τελευταίο τον "μέντορα", όπως κάποιοι ονόμασαν τον Κεν Σιλντς, ο οποίος είναι μέλος του... Καναδικού Χολ οφ Φέιμ. Του ποιου;

Τέλος πάντων, θεωρούμε ότι οι επιλογές του έμψυχου υλικού είναι οι κρίσιμες και όχι αυτή του προπονητή, που είναι μια δοκιμασμένη λύση, κάτι σαν το "γιαχνί" για την ελληνίδα νοικοκυρά. Πάει στα σίγουρα ο Άρης και ελπίζει να του "βγουν" αυτή τη φορά οι επιλογές στους παίκτες. Τα "συστατικά" της συνταγής, δηλαδή, θα κάνουν "μάγκα" τον σεφ. Που με "Ράμπο" θα είναι και λίγο πιο "λαρτζ" στο ελληνικό μπασκετικό σύστημα.
Για παράδειγμα, μπορεί ο Άρης να ξαναφέρει τον Πάντιους; Είναι μια επιλογή. Μπορεί να φέρει τον Ουίλκινσον; Με τι λεφτά; Αυτό θα μετρήσει πλέον, οι επιλογές στο ρόστερ, γιατί στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας η διοίκηση του Άρη επέλεξε τα σίγουρα και όχι το νέο ρίσκο, όπως έκανε πέρσι με τον Καναδό και έφαγε τα μούτρα της. Εκ του αποτελέσματος, πάντα, γιατί γνώσεις για το μπάσκετ έχει και ο Άντι Κατζ, να τον κάνουμε προπονητή; Ας αφήσουμε λοιπον τα διλήμματα για τους προπονητές και κυρίως με Έλληνες που ποτέ δεν πρόκειται να συνεργαστεί ο Άρης, και ας δούμε την πραγματικότητα που λέει ότι τη στιγμή που μιλάμε η ομάδα μόνο πουλάει και ακόμη δεν έχει πάρει τίποτα.

* Μόνο με ζεστό χρήμα μπορεί να ζεστάνει - λογικό, ε; - τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Ζήτρος. Φυσικά για ευθύνες ούτε λόγος.

* Κάτι που συμβαίνει και στον Ηρακλή. Έγινε μια συνέλευση για το μπάσκετ, πέρασαν τρεις ημέρες και δεν έχει συμβεί τίποτα.

* Γιατί θέλει να πάει στο Βόλο ο Μαλάκος;

* Υπάρχει περίπτωση να χάσει το Πανόραμα αύριο απ' τη διαλυμένη Χαλκίδα;

* Δεν υπάρχει περίπτωση Βετούλα στον Άρη. Θα παίξει, λέει, και του χρόνου μπάσκετ.
* Μην τρελαίνεστε ορισμένοι. Δε γίνεται να αρέσουν σε όλους τα όσα γράφονται εδώ. Δημοκρατία έχουμε, αλλιώς να το κλείσουμε κι αυτό το ρημάδι, να μη σας "χαλάει"!

5 σχόλια:

aba είπε...

Paiktes loipon. Gia na doume ti mas epifulasei to mellon.

1. Kalaitzis, Panteliadis i Papanikolopoulos, Milisavlievic (Erotisi 1: Tha ton afisei arage to Marousi na fugei? Erotisi 2: Mipos edo kai kairo eprepe na eixame enan play-maker Gioukoslabikis sxolis?)

2. Iliadis, Billy Keys (apo Larisa. Kali lusi kai dokimasmeni. Den prepei na einai akribos.) I isos Diamantopoulos (afou mporei na ton plirosei o Kolosos, fusiologika tha mporoume ki emeis).

3. Tsaldaris, Mat Walsh (i opos allios grafetai. 3ari den einai? Autos o xanthomalis pou epaize persu sti Larisa. Fetos nomizo oti ksana-akoustike to onoma tou gia to Marousi.) I gia kati pio elliniko, an einai efikto logo kostous, Kalampokis i Pelekanos an den ton kratisoun sti Real.

4. Tsiaras, Tapoutos, ???

5. Agadakos (an kai den boithise polu fetos), Klimavicius i Ceranic (den einai polu emporikoi, to xero, alla tin douleia tous tin kanoun).

Ara ti exoume mexri stigmis?
Ellines: 7 - 8
Koinotikoi: 2 - 3
Xenoi: 1 - 2

Ti kostos exoume mexri stigmis? Kai poso einai efikti mia tetoia omada? Kai menei perithorio gia 1-2 prosthikes.

aba είπε...

Sunopsizontas, na po oti tha ithela na do mia pio Elliniki omada (eixame tragika pollous Amerikanous fetos) kai oti theoro pos epi tou parontos einai kalo na katafugoume se dokimasmenes luseis. Ante, sun ena pithano lauraki.

Κωνσταντίνος είπε...

Φίλε aba, πάνω σε αυτά που ανέφερες, θέλω να διευκρινήσω ότι:

1. Το Μαρούσι κινήθηκε γρήγορα για την περίπτωση του Κώστα Χαραλαμπίδη και του ανανέωσε το συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια.. (ναι, αυτόν που η διοίκηση τον είχε stand-by πέρσυ μέχρι τον Σεπτέμβριο..) Δεν τον ανέφερες, αλλά το αναφέρω προκαταβολικά.. Ο Βranco έχει κάνει κατ'εμέ μία μέτρια έως καλή χρονιά από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, και μάλλον θα φύγει για άλλες πολιτείες..

2. Σχετικά με τον Παπανικολόπουλο, θεωρώ ότι ήταν από τις φετινές εκπλήξεις, αλλά πλέον το ζητούμενο γι'αυτόν είναι ο χρόνος συμμετοχής και όχι -και- πάλι ο πάγκος..

3. Ο Κλιμαβίτσιους (προσωπικά τον θεωρούσα ''πουλέν'' φέτος) έκανε εξαιρετική χρονιά, μην κοιτάτε νούμερα, αλλά οι σειρήνες εκ Λιθουανίας ηχούν δυνατά..

4. Για τον Μπίλι Κις της Α.Ε.Λ. θεωρώ ότι απλά είναι ατυχής η αναφορά του, μιας και η στροφή σε παίκτες ξένους άνω των 30 μόνο κερδοφόρες δεν θα'ναι..

5. Ο Καλαμπόκης, αν ο κ.Λιανός βγει euroleague, θα γίνει άγαλμα, οπότε ..πάει και αυτός..

6. Τα ισπανικά δημοσιεύματα τέλος, έκαναν λόγο για Πελεκάνο και λεφτά ως αντάλλαγμα για τον Ιερεμία, αλλά τώρα δύσκολα ο Μιχάλης να παίξει Uleb..εύκολα βρίσκει συμβόλαιο στην ACB, εκτός και αν ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Αθήνα..

Τέλος, ο Νικόλ προπονεί τους νέους αυτές τις μέρες, οπότε η θέση του στο προπονητικό τιμ δεν είναι σίγουρη, αλλά κάποιο άλλο πόστο θα τον περιμένει..

Συγνώμη για το εκτενές ''ποστάρισμα''..

basketmaniac είπε...

Η επιλογή του Ματσόν μπορεί να μην με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αλλά εφόσον είναι αυτός που η διοίκηση επιλέγει θα πρέπει να το σεβαστώ, κρατώντας όμως το δικαίωμα των προσωπικών μου αντιρρήσεων.
Η είσοδος του Γιώργου Σιγάλα στο τεχνικό τιμ στοχεύει στην ενδυνάμωση των εσωτερικών σχέσεων καθώς είναι ένα πρόσωπο γενικής αποδοχής ενώ σε βάθος χρόνου ίσως αποτελέσει λύση στο άλυτο πρόβλημα που ακούει στο όνομα "Έλληνας προπονητής στον πάγκο του Άρη"
Τέλος όσον αφορά τους παίκτες που ακούγονται ή και θα ακουστούν για το έμψυχο δυναμικό, το δεδομένο είναι ότι μεγάλα εγχώρια ονόματα για το βαλάντιο του Άρη δεν υπάρχουν πολλά οπότε οι όποιες επιλογές καλώς ή κακώς θα εμπεριέχουν ένα σημαντικό ποσοστό ρίσκου.
Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι η άνοδος του Ελληνικού στοιχείου στο σύλλογο καθώς η φετινή πληθώρα ξένων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα

apostolis είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑΝΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!