Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Η μεγαλύτερη ήττα

Μέσα στον αθλητισμό είναι και η ήττα... Τα αίτια της είναι αυτά που θα πρέπει να μας απασχολούν. Για να μαθαίνουμε. Κι αυτή ήταν μια ήττα για όλους μας. Για εμάς, που κάναμε τους γραφικούς εν γνώσει μας και δεν το μετανιώνουμε, που γράφαμε "στηρίξτε την ομάδα". Δε δώσαμε κανένα "συγχωροχάρτι" στον Τζεβελέκη ή στον Δαμιανίδη, πόσο μάλλον στον Χέρμπερτ. Ελπίζαμε ότι αυτό που βλέπαμε και βλέπατε να διορθωνόταν, αλλά δε διορθώθηκε, δυστυχώς.
Περιμέναμε ότι το ατομικό ταλέντο θα "έκρυβε" μέχρι τέλους την ομαδική ανεπάρκεια, την οποία αποκάλυψε με εμφατικό τρόπο το άψογο "πάσινγκ γκέιμ" του Αμαρουσίου και η υπομονή του στις επιθέσεις του. Είδες ο Σούλης; Λίγος για τον Άρη, έτσι δεν είναι φίλοι μου;
Η μεγαλύτερη ήττα όμως είναι το ότι Αρειανοί βρέθηκαν να χτυπιούνται με Αρειανούς, για τι πράγμα; Για τον Άρη! Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έγινε στο σύλλογο μετά απ' αυτόν τον αποκλεισμό. Όσο για τις ευθύνες; Διοίκηση, προπονητής και παίκτες είναι, εκ του αποτελέσματος, αποτυχημένοι. Το λέει το αποτέλεσμα, αυτό που γράφαμε όλη τη χρονιά ότι θα τους κρίνει. Κι όχι εμείς. Πήρα 3-4 μέιλς που έλεγαν ότι "φταις, Κώστα, γιατί δεν τα έγραφες". Δε θεωρώ ότι ήμουν η "ασπίδα" του... Χέρμπερτ, όπως έγραψε κάποιος. Ανατρέξτε σε όλα τα κείμενα. Η δική μου "κεντρική ιδέα" ήταν αλλού. Ότι ο Άρης έπαιζε στην Ευρωλίγκα με 1000 διαρκείας και ότι με την Ταού είχε 600 εισιτήρια. Κι ας λένε ότι "βλέπαμε την ομάδα γι' αυτό δεν πηγαίναμε". Κι εμείς τη βλέπαμε, αλλά τη στηρίζαμε, γιατί μόνο έτσι θα πάει μπροστά το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Με αφορισμούς εξ αρχής το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να... παρακαλάς να δικαιωθείς στο τέλος, βλέποντας την ομάδα σου να χάνει. Και να λες, "να, ορίστε, ξεφτιλιστήκαμε. Τα έλεγα εγώ". Και άντε και φταίμε εμείς, που δεν γράφαμε ότι "κοιμάται ο Χέρμπερτ" απ' την αρχή της χρονιάς. Η διοίκηση δεν το έβλεπε; Όχι, αποδείχθηκε ότι δεν το είδε.
Και εν κατακλείδι, η άποψη μου είναι θα έπρεπε να φύγει μετά την ήττα με... 48-58 ο Χέρμπερτ απο την Ολύμπια Λάρισας εντός... έδρας! Ενόψει πλέιοφς έπρεπε να γίνει το "ταρακούνημα", έστω και τότε. Μετά χάθηκε το παιχνίδι...
Τώρα περισυλλογή, στεναχώρια, "επόμενη μέρα". Αυτά έχει η ζωή, αυτά έχει ο αθλητισμός.

21 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Δυστηχώς τα πηγαδάκια έξω από το γήπεδο έδειξαν ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει.. σαφώς αγαμακτησμένος, αλλά σε μία πολύ απλή ερώτηση του στυλ, γιατί πέρσυ κράζατε να φύγει ο προπονητής που για ένα τρίποντο έμεινε μακριά από τον τελικό του πρωταθλήματος, δεν ήξεραν τι να πουν με αυτό που έγινε πριν λίγες ώρες..

Είμαι στεναχωρημένος, γιατί αναγκάστηκα να τραβάω τον πατέρα μου από το πουκάμισο για να αποφύγουμε τα χειρότερα στις κερκίδες (φυσικά και δεν έβρισε κανέναν..)..

Τώρα ''σφίξαμε'' όλοι μας..δυστηχώς..πρώτα απ'όλα η διοίκηση που βλέπει οι οικονομικές βάσεις να μειώνονται ραγδαία, και παίκτες βασικούς να κουνάνε μαντήλι.. Πλέον κατ'εμέ το ζητούμενο είναι ένα..να μείνει ο κορμός των 7 Ελλήνων (μαζί με τους μικρούς..) και να συμπεριληφθεί επίσης και ο Ματαλόν..από εκεί και πέρα, οι ξένοι πολλοί..

Με τον προπονητή να δούμε τι θα γίνει..θα έχουμε την μεγάλη επιστροφή, ή το μεγάλο ..''μπαμ'' εκ Κρήτης?!

Ακόμη νωρίς είναι..

Υ.Γ. Κώστα, τώρα με αυτή την κατάσταση, το ρόστερ και η οργάνωση της νέας ομάδας είναι κατά 90% έτοιμη, ή αλλάζουν πολλά....?

Χρήστος είπε...

Το πιο εύκολο πράγμα που θα μπορούυσε να κάνει ο καθένας φίλαθλος του Άρη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή,είναι να επιρρίψει ευθύνες. Φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος,φταίνε όλοι.. Μα φυσικά, όλοι,εκτός απο εμας..

Συνιστώ λοιπόν σε όλους,προπονητές της κερκίδας(έχουμε αρκετούς..)και μη,καναπεδάκηδες και "γηπεδικούς",ψυχραιμία. Όλοι εξάλλου είμαστε εν θερμώ. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για γκρίνιες.

Το πιο ίσως λυπηρό γεγονός που είπε και ο φίλος μου ο κωνσταντίνος, είναι ότι προσπαθούσαμε να αλληλοτραβηχτούμε στις κερκίδες για να αποφύγουμε τα χειρότερα.. Τουλάχιστον ... ντροπιαστικό.

Ψυχραιμία παιδιά, we're all on the same side.

Diogenis είπε...

Είμαστε on the same side άραγε;
Γιατί εδώ και δύο χρόνια μας κάνανε να μην είμαστε!
Η "Γένεσις"αποχώρησε λόγω... Σεραπίνας και Φλέτσερ!
Φέτος ο κύριος Τζεβελέκης τα ανέλαβε όλα μόνος του και απέτυχε! Και μαζί του και ο κύριος Δαμιανίδης.
Αυτοί μας κάνανε να μαλώνουμε μεταξύ μας.
Θέλανε να κάνουνε κάτι μόνοι τους.
Αυτοί ζητήσανε " να κάνετε ταμείο στο τέλος"!
Αυτοί θα διώξουν παίκτες με την συμπεριφορά τους.
Δυστυχώς τώρα θα μας λένε " μη βαράτε την ομάδα..."
Μα είναι δυνατόν να βαρέσουμε την ομάδα;
Τώρα; Άντε πάλι από την αρχή...

coolio είπε...

Και η ήττα μέσα στον αθλητισμό είναι και ο αποκλεισμός επίσης. Και μερικές φορές πρέπει να χάσεις αυτό που έχεις για να το εκτιμήσεις. Πρέπει να πάθεις για να βάλεις μυαλό και όλα τα σχετικά. Ο ΑΡΗΣ έμεινε εκτός Ευρωλίγκα και πήγε 5 χρόνια πίσω. Οχι ενα και δύο. Γιατί πως θα πείσεις καλούς και ελπιδοφόρους Έλληνες να έρθουν? Με την λογική "Άρης είσαι ..." δεν πετύχαμε και πολλά γιατί και οι παίκτες επάγγελμα κάνουν και θα πάνε εκεί που θα πάρουν τα περισσότερα (βλέπε πολλές περιπτώσεις πέρσυ...)Το μεγαλύτερο κακό όμως εχθές ήταν οι τραμπουκισμοί στην κερκίδα. Και σαφώς μιλάω για τους οργανωμένους που εξαπλώθηκαν στις κερκίδες να δείρουν οσους είχαν αντίθετη γνώμη. Δικαίωμα τους να χειροκροτούν που βγήκαν πέμπτοι, δικαίωμα και των άλλων όμως να ξεφωνίζουν αυτούς που 6 μήνες τώρα δεν βλέπουν το εξώφθαλμο. Γιατί η καταστάση στην ομάδα έβγαζε μάτι και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έκανε τίποτα. ΈΤΣΙ φευγει ο κόσμος απο το γήπεδο και όχι με την ήττα η οποία, όπως είπαμε και παραπάνω, θα έρθει (και πολλές φορές πρέπει να έρθει...)
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες τι έφταιξε φέτος, τα ξέρουμε ήδη οι περισσότεροι, αλλά σημασία δεν έχει τι έγινε αλλά τι θα γίνει απο εδώ και πέρα. Και βέβαια να μη γίνουν τα ίδια λάθη.
ΥΓ. Ο "ήρεμος" δεν είχε ούτε εχθές την ευθιξία να πει ότι φταίει και να φύγει. Τόλμησε να πει ότι η χρονια δεν είναι αποτυχημένη!!!!!!! Καλά να πάθουμε...

Unknown είπε...

loipon na ekfrasw k egw tin apopsi mou apo tin makrini taylandi.,.,
o aris eixe provlima edw k kairo, h dioikisi den ithele na kanei allagi proponiti kata ti diarkeia tis xronias pou apo mia optiki pleura an to deis einai kalytero.,.,riskare k exase .,.,giati den perimenane na meinei ektos euroligas h omada me auto to yliko pou eixe(aksiologo) k pou eixe sxedon eksasfalisei tin 3 thesi edw k polles vdomades.,
perimenw pantws na dw apo simera pou 8a fygun oi amerikanoi (kaloi kai mi) k pou den tha mporume na ferume isaksious k isws kalyterous paiktes ti tha vgune na poune,,'

alitheia ti egine ston programatismo pou legane oti exune etoimo kata 90%?mipws k auta htan foumara?

twra na anaferthw k sta epeisodeia h mallon stin psiles pou pesane sto gipedo,,einai pleon gnwsto oti oi superades kanune koumanto stis kerkides k stis dioikiseis.,an den enwthoume oloi oi ypoloipoi k afinume mia zwh na mas rixnun fapes gia na min ekferoume tin apopsi mas e tote mas aksizei auti h xountiki katastasi stis kerkides.,gia auto to logo pantws to xarilaou den gemize fetos k to pale.,., giati einai poly ma para poly pou den pane sto gipedo gia to logo auto.,.,k o kosmos tou ari den einai mono oi 6000 diarkeias tis mpalas k oi 1300 tou basket.,.,oi superades einai autoi.,.,o kosmos tou ari einai oloi oi ypoloipoi pou den asxolountai pleon giati varethikan tin istoria me tous superades.,
k pistepste me exw poloun tetoius filous stin poli pou megalwsame pigainontas gipedo mazi k pleon sixathikan autin tin karamela.,.,mia filiki etaireia tha mas swsei .,,.opoios katalave katalave.,.,

Κωνσταντίνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κωνσταντίνος είπε...

Καλημέρα,

Όλο το ζουμί για μένα, βρίσκεται στη δήλωση του Καλα'ι'τζή που έκανε χθες, λέγοντας, πως όποιος ζούσε τις καταστάσεις ΜΕΣΑ στην ομάδα, στα αποδυτήρια και στα γραφεία, αυτό που έγινε, δεν του φάνηκε τυχαίο..

..και ο Γιώργος ό,τι θέλει να το πει το λέει και δεν κολώνει..δυστηχώς..
Οπότε, ας αναμένετε και ας αναμένουμε πολλά από τη Δευτέρα και την συνέντευξη τύπου.

Dimitris είπε...

Η διοίκηση φέτος αποφάσισε να κάνει καποιο βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, προσπαθώντας να φέρει παίκτες με μεγαλύτερες περγαμηνές σε σχέση με πέρυσι. Επίσης προσπάθησε να κάνει και ένα ξεσκαρτάρισμα που το "πλήρωσε" κι ο συμπαθέστατος Σιγάλας. Επίσης προσπάθησε να αποφύγει και λάθη της μορφής "Φλέτσερ" και αποφάσισε να συμπεριλάμβάνει στη 12άδα και ένα τουλάχιστον νεαρό ταλαντούχο παίχτη (σημείο διαφωνίας πέρυσι με του εκπροσώπους του Γένεσις). Στην πορεία αυτή εμπιστεύτηκε - ποιον άλλον- τον προπονητή που προσέλαβε, του οποιου οι γνωριμίες έφεραν κάποιους απο τους φετινούς παίχτες του Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Δεν θεωρώ ότι μεχρις εδώ η διοίκηση έκανε κατι λάθος αν και προσωπικά δεν μου άρεσε η επιλογή Χερμπερτ το καλοκαίρι διότι παρακολούθησα το μπάσκετ της Ορτεζ πέρυσι και το οποίο το βρήκα ιδιαίτερα άναρχο και βασισμένο σε προσωπικές πρωτοβουλίες παιχτών με πλούσια σωματικά και αθλητικά προσόντα (σας θυμίζει κάτι?)
Ξεπερνώντας τα διαδικαστικά προβλήματα (διαβατήριο Μάσει και ένταξη Τέρυ) είμασταν σε θέση αρχές Δεκεμβρίου να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Εκεί προσωπικά η διοίκηση για μένα έδειξε ότι όντως θέλει κάτι καλύτερο φέτος και προέβη στην γενναία αντικατάσταση Σεραπίνας - Μπόισα εν μέσω της χρονιάς, που για μένα ήταν απόλυτα σωστή. Επίσης στην έλευση Ντάριους με κοινοτικό διαβατήριο και αντικατάσταση Καστλ. Θεωρώ σωστή την όλη διαδικασία γιατι ό Ντάριους ερχόταν με πλούσιο βιογραφικό και σε πολύ μικρή ηλικία ( και φυσικά κοινοτικός). Ο χειρισμός της αντικατάστασης έγινε πολύ προσεκτικά (αν θυμάστε συνηπήρξαν με τον Καστλ για κάποιες μέρες στην ομάδα) και την τελική απόφαση την πήρε ο προπονητής, πράγμα πολύ λογικο (διοικητικά πάντα μιλάμε).
Κάπου στη φάση με τα 2 ματς με Ολυμπιακό η ομάδα αρχισε να δείχνει ότι παρά τις αλλαγές κάτι δεν πήγαινε σωστά στην ομάδα, κυριώς για μένα στον τομέα της διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού, του ρόλου του καθενός, της συλλογικής άμυνας αλλα και της οργανωμένης επίθεσης. Όλα τα παραπάνω φυσικά αντανακλούν στον προπονητή μιας ομάδας και είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση άρχισε να τον παρακολουθεί στενά. Εκεί είχε την επιλογή να τον αντικαταστήσει ή να τον εμπιστευτεί. Αποφάσισε το δεύτερο , κυριώς 1) για οικονομικούς λόγους, 2) γιατι δεν υπήρχε κάτι αξιο λόγου που με συγκεκριμένο μπατζετ θα ερχόταν μεσούσης της περιόδου και 3) διότι φαινόταν τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας απο τις άλλες ομαδες που η 3η θέση φαινόταν σίγουρη, παρά την απόδοση ασανσερ...
ΕΚΕΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Ηταν μικρο σχετικά ρίσκο, αλλα ήταν ρίσκο! Και είχε πιθανότητες αποτυχίας. Γιατί με τον καιρό ο προπονητής αποδείχτηκε ανίκανος να βρει αγωνιστική σταθερότητα στην ομάδα, να πάρει το μαξιμουμ του κάθε παίχτη, να πειθαρχήσει κάποιους και να διδάξει επίθεση και κυρίως άμυνα. Αυτό φάνηκε πεντακάθαρα στη σειρά των ηττών από Ολύμπια εντός (48-58!), ΑΕΛ εκτός και Πανελλήνιο εκτός.
Στο μεταξύ η απόφαση είχε είδη λειφθεί και το έπιχειρηματικό πλάνο ακολουθήθηκε πιστά. Και απέτυχε... Είχε λίγοτερες πιθανότητες να αποτύχει από ότι να επιτύχει, αλλά απέτυχε... Και είναι κρίμα διότι η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ και το ψηλότερο μπάτζετ των τελευταιων 10 ετών κατάφερε να αποτύχει λόγω προπονητή και μιας απόφασης που δεν ήταν σίγοθρα λάθος.
Και έτσι ένα αυτοκίνητο 2.0Τ κατάφερε να τρέξει τον αγώνα με "πρώτη" και να χάσει από ένα smart...

Dimitris είπε...

Συγώμη που σας κουράζω με τον μακροσκελή λόγο αλλά θέλω να προσθέσω λίγα ακόμα σχόλια.
Αυτά που λέω τώρα, τα λέω απο καιρό σε αυτό εδώ το blog (ανώνυμα βέβαια), δεν τα λέω τώρα που έγινε η ζημιά.
Αποδυκνύεται λοιπόν ότι η σωστή απόφαση ήταν να απομακρυνθεί ο Καναδός αλλά και να βρεθεί ο κατάλληλος που ταχύτατα θα έβαζε την ομάδα στο σωστό δρόμο με μηδαμινό διάστημα προσαρμογής. Πράγμα υπερβολικά δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο...
Στο μεταξύ ο Γκόρντονας έπαιξε το ρόλο του θαυμάσια, πάτησε πάνω στο Ράιτ, το Δαρείο και το Μάσει και τελείωσε τη σεζόν χωρίς πουθενά να παραδεχτεί ότι φταίει κι ο ίδιος. Γιατί να φύγει εθελούσια και να χάσει τυχον αποζημίωση? Και όπως ήρθαν τα πράγματα, τον βόλεψε κιόλας, διότι θα πάει μιαν ώρα αρχήτερα στην πατρίδα του, αφού αν κέρδιζε χτες θα έπρεπε να παίξει αλλους 6 αγώνες τουλάχιστον και με αυτήν την εικόνα πάλι 4ος θα έβγαινε, όσο κι αν ξελαρυγγιαζόμασταν χτες...
Πέρα από ολα αυτά, η διοίκηση νομίζω ότι είχε δύσκολες αποφάσεις να πάρει και νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα τα πήγε καλά. Έπρεπε τελικά να διώξει και τον Καναδό μετά το ματς με την Ολύμπια αν και εγώ θα τον έδιωχνα και μετά το 2ο ματς με το Μαρούσι τη Δευτέρα. Μια αλλαγή χρειαζόταν η ομάδα, ένα ταρακούνημα για να ξελασπώσει, ακομα κι αν έπαιζε χτες με τον Παπαχατζή στον Πάγκο (ετσι κι αλλοιώς πιο πολύ φάνηκε να αγχώνεται από τον Γκόρντονα).
Ελπίζω να παραμείνει αυτή η διοίκηση στο πόστο της και να μάθει απο τα λάθη της. Γιατι βοήθησε γενικά και την έχει ανάγκη ο Άρης. Το μπάτζετ σίγουρα θα πρέπει να μειωθεί αλλά η συνταγή θα παραμείνει η ίδια: νέοι ταλαντούχοι φτηνοί ξένοι παίχτες - κελεπουρια (βλ Wilkinson), καλός ελληνικός κορμός με 1-2 ηγέτες (βλ. Σιγάλα ή Καλαιτζή) και καλός προπονητής. Αυτό το τελευταίο αποδείχτηκε ότι είναι και το πιο δύσκολο...
Κατα τ' άλλα, με την παραπάνω συνταγή ο Άρης βγήκε Ευρωλίγκα πριν 2 χρόνια (σπάζοντας τότε την έδρα του Αμαρουσίου) και με αυτήν τη συνταγή νομίζω ότι έμεινε και 2 χρονια εκεί. Διότι και το μπάτζετ που είχαμε μικρό ήταν σε σχέση με άλλων ομάδων μας στη διοργάνωση). Ετσι, αν μάθουμε από τα λάθη μας, δεν θεωρώ κατ' ανάγκη ότι θα πάμε 5 χρόνια πίσω αλλά μπορεί και λιγότερα.
Κι έτσι μπορεί και η μάζα να μάθει από το όλο στραπάτσο, διότι γρήγορα συνηθίζει τις επιτυχίες και δεν εκτιμά αυτά που έχει. Και αν βγαίναμε και φετο ευρωλίγκα, μπορεί να μην είχαμε ούτε 1000 διαρκείας, εκτός κι αν μας φέρναν τον Κόμπυ Μπραιαντ μαζί με τον Καρμέλο Άντονυ...
Περαστικά σ' όλους...

coolio είπε...

Όταν ο Αρης, πριν 3 χρόνια, πάλευε να βγει Ευρωλίγκα και εσπαγε την έδρα του Αμαρουσίου δεν υπήρχε ούτε Πανιώνιος, ούτε Πανελλήνιος, ούτε ΑΕΚ (αν τελικά μείνει ο Δρόσος με όποια λεφτά). Τώρα και οι τρεις έχουν ανεβάσει τις φιλοδοξίες τους, το μπάτζετ τους και τις προσδοκίες τους. Γιαυτό πήγες 5 χρόνια πίσω. Γιατί τότε ο Τσαλδάρης έφυγε απο τον Πανελλήνιο για να έρθει στον Άρη που είχε προοπτική Ευρωλίγκας. Τώρα γιατί να έρθει? Εδώ δεν ήρθαν πέρσυ παίκτες που ήθελες (πχ Παπανικολάου) πως θα τους πείσεις φέτος. Η μόνη λύση είναι καλός προπονητής που και θα πείσει έτοιμους παίκτες να έρθουν αλλά και θα πειστούν μικροί παίκτες ότι θα δουλέψουν σωστά και θα αναδειχθουν. Γιατί ούτε αυτοί μπορούν να μας εμπιστευτούν αυτή τη στιγμή (βλέπε Βεργίνη) αφού και αυτούς που έχουμε τους θάβουμε (βλέπε Τσαϊρέλη).Άλλα που θα τον βρούμε?

seindt είπε...

e reeeee

seindt είπε...

loipon pairnoume bartzwka kai kanoume nea arxi...na parei kanan tsiara, kanan koumpoura, na poulisoume kala massey kai washington na rtoun fragka stin omada kai amerikanoi kaloi kai ftinoi, ena swro..

apostolis είπε...

ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ , ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΠΙΚΡΙΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ. ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΔΙΚΑΙΗ , ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ ΕΝΑ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΗ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΓΕΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΧΑΒΑΛΕ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕ ΤΟ ΕΓΩ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΘΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ!!!
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ.ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ή ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!!.ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΙΑΝΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΡΟΠΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ!!
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!

ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ Η' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ,ΣΥΜΦΩΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ!

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΕΚΑΝΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΛΑΘΗ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΗΔΗ!!

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.ΧΘΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΜΙΖΑΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΤΛ

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΙ!

ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΕ 15 ΜΑΤΣ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΦΤΑΙΜΕ ΚΟΙΝΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!
ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΟΥΔΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ!ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΘΑ ΜΑΣΤΕ!!
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΘΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΛΕΠΤΟ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ!!
ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ!!

ΑΥΤΑ!! ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΩΡΑ!!!

g.arenas είπε...

ΤΟΥ χρονου,αν ο ΑΡΗΣ καταφερει να βγει παλι στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,παλι εμεις οι ιδιοι δεν θα πανηγυριζουμε?ΠΟΙΟΣ μας εχρισε δικαιωματικους κατοχους της 3ης θεσης???ποσο απεχουμε(οχι σε ονομα) απο ομαδες τυπου Πανελληνιου η Πανιωνιου???ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ,για να εξασφαλισεις την 3η θεση,πρεπει να εχεις σαν στοχο την 2η!Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

ΥΓ.Ο Αγγελου κανει για τον ΑΡΗ???
Ο Κακιουσης μηπως??

ΥΓ2.Απο παικτες, ο παπαμακαριος κανει?ο,με πεσμενες μετοχες Πελεκανος?

ΥΓ3.οι μεγαλες ομαδες φαινονται απο το ποσο γρηγορα μπορουν να ανακτησουν το χαμενο εδαφος μιας αποτυχιας.......

Unknown είπε...

paidia to sxolio mou to vlepete pio panw h mou to akyrwsane ??
peite mou ligo sas parakalw.,

Unknown είπε...

xtes htan apo tis liges fores pou pisteua oti den tha to paroume to matsaki...kai as paizame 8 dekalepta. Den mporeis na legesai Aris kai na xekinas me -11 apo to Marousi sto 4o dekalepto otan krinete oli h xronia. Eprepe oloi na masane astrapes kai na ftynoyn keraynous. Kai na peis oti den xerame oti to Marousi tha ta paixei ola gia ola... to eidame apo to proto mats kai apo to deytero me tis blaxomagkies
H dioikisi Eprepe na piesei ligo parapano gia eggyhmeno symbolaio kai ton deytero xrono na kanei thn yperbasi etsi tha kerdize ton lao kai to pale tha itan asfyktika gemato se kathe mats. Den epiase ton sfigmo toy kosmoy.Pare ton Kakioyzi kai ton Pelekano,krata ton Sigala ena xrono akoma. Aples kinhseis kai xoris na doseis ena karo lefta poy gemizoun to pale. Xtes eleipe o mprostaris O ARXIGOS apo tin omada na min milhso gia ton proponiti poy itan se allo gipedo... o Darios den ftaiei apo tin stigmi pou den yparxei kapios na tou trabixi to ayti. An ton dioxoyme se 2 xronia tha trabame ta malia mas.. einai periptosi Holden kathara. Psixraimia magkes den irthe h katastrofi omades me poly megalytero mpatzet den paizoyn euroleague toy xronoy... (Den Exoyme kai kana Gianako na kamiliasei kai na sproxei kamia 20 aria ekatomyria opos tha kanei fetos...)

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

Το βλέπω Γιώργο, αυτό στις 10:32 δε λες ή έγραψες και άλλο;

Ας αρχίσω και γω πιο νηφάλιος από χθες...Ευθύνες:

1.ΚΟΣΜΟΣ
Δεν στηρίξαμε όσο έπρεπε την ομάδα. Ούτε ηθικά ούτε υλικά. Αφορμές υπήρχαν πολλές αλλά είναι μια πραγματικότητα. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά μας… Από την άλλη είδαμε πως και με 5.000 κόσμο στο Παλέ ο συρφετός του καπετάν Γκόρντι δεν μπορούσε να κερδίσει το Μαρουσάκι (βάση μπάτζετ, βάρους φανέλας κτλ). Αν δεν μπορείς έτσι να κερδίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο τι άλλο να κάνει ο κόσμος; Να μπει να παίξει αυτός; Σίγουρα περισσότερη όρεξη θα είχε πάντως…Ξαναλέω όμως ότι φέτος απαράδεκτοι, όλοι μας.

2.ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πολύ οργανωμένη η ομάδα, φερέγγυα, με πρόεδρο να βάζει από την τσέπη του, με όραμα για το γήπεδο. ΑΛΛΑ: Δεν μπορείς να αλλάζεις συνέχεια παίκτες. Μήπως κάτι συμβαίνει, λίγο μυαλό ή πληροφορίες να έχεις καταλαβαίνει ο καθένας τι λέω… Και δεν λέω για Στακ, Ουίλκινσον, Μπέιλι αλλά για Κυρίτση, Χαριτόπουλο, Βετούλα, Κάστλ κτλ… Πως πας να στήσεις έτσι ομάδα με 7 νέους παίκτες κάθε χρονιά; Επιλογή προπονητή. Έναν σοβαρό προπονητή δεν μπορείς να πάρεις; Δεν μιλάω για όνομα, μιλάω για σοβαρότητα. Να μην ανέχεται κουμάντα από αλλού εκτός αν έτσι τον θέλουν κάποιοι… Ο Τζεβέ πρέπει να μείνει αλλά ελπίζω να έμαθε από τα λάθη του γιατί τα λεφτά του χάνει στο τέλος…

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

3.ΠΑΙΚΤΕΣ
Δαρείος μόνο κατ’ όνομα… Αρνητικός πρωταγωνιστής σχεδόν σε κάθε αγώνα… Με Καλαϊτζή – Παντελιάδη η ομάδα γινόταν πιο ομάδα από ότι με τον κουτρουβάλα… Πληρώνεις Αμερικάνο για αυτό το αποτέλεσμα; ΕΛΕΟΣ. Για να μην μιλήσω για τον Τέρι που μάλλον για διακοπές ήρθε στη χώρα μας… Καλά ο Χάνο στα μισά ματς δεν θύμιζε πουθενά NBAer, και στο κάτω κάτω τι να κάνω έναν παίκτη που βάζει 10 αλλά τρώει 15;Αλλά δεν φταίνε αυτοί αλλά κάποιος που αποκαλούνταν προπονητής ή coach στη γλώσσα του και τους είχε στο απυρόβλητο λες και έπαιρνε ποσοστά. Μ’ αρέσει που ο seindt θέλει να πουλήσουμε τον D-Wash… Γιατί τον αγοράζει κανείς; Φέρτε μου ομάδα που να δίνει 100.000 για να τον αποκτήσει… Η ομάδα θέλει επιτέλους ΕΛΛΗΝΙΚΟ κορμό, αυτοί βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά στα δύσκολα. Δεν πρέπει να φύγει κανείς από τους Καλαϊτζή-Ηλιάδη-Τσαλδάρη-Παντελιάδη ούτε φυσικά από τους μικρούς…

4.ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Από την αρχή δεν μου κάθισε καλά… Η ομάδα έψαχνε παίκτες και αυτός ήταν με την οικογένειά του για διακοπές στη Φινλανδία!!! Εκτός και αν έκανε ενδελεχές scouting στα καμπ του Ελσίνκι… Έβγαλε για πρώτη φορά την Ορτέζ εκτός γαλλικών (!) play-off, αναρωτιέμαι πως επιλέχθηκε. Εκτός αν άρεσε τόσο το αλλά κακοαντεγραμμένο κολλεγιο-λιθουανικό μπάσκετ που έπαιζε χωρίς αρχή και τέλος στο Αλεξάνδρειο. Ο άνθρωπος δεν ταίριαζε ούτε καν στην χημεία του Άρη, νωθρός χωρίς νεύρο και τσαγανό, αισθανόμουν ότι έβαζε την ομάδα στον αυτόματο… Κολλημένος άσχημα με τα πουλέν του (όλοι οι προπονητές έχουν πουλέν αλλά αυτός άλλο πράγμα). Έπρεπε να αλλαχθεί κάπου μετά τα μισά, η αλλαγή πριν τα play-off ήταν μεγάλο ρίσκο αλλά ποιός να ήξερε… Με τον Γιαννάκη που θα ήμασταν τώρα; Θα έκανε απόσβεση τα επιπλέον χρήματα που θα έπαιρνε; Αλλά ο Άρης δεν τον ήθελε πραγματικά…

Τώρα αποδίδονται οι ευθύνες, ας αναλογιστεί ο καθένας τις δικές του. Μετά πρέπει να ανασυγκροτηθούμε το καλοκαίρι, εκεί θα φανεί η μαγκιά μας… Ίσως αυτό είναι μια νέα ευκαιρία. Για δημιουργία κορμού, για επένδυση στους νέους, για κατάκτηση κάποιου τίτλου, δεν ξέρω…. Θέλω να το βλέπω έτσι… Ελπίζω μην με διαψεύσει η διοίκηση…
Όσο για τους νταβατζήδες της κερκίδας το δικαίωμα της άποψης και της αποδοκιμασίας στα επιτρεπτά πλαίσια δεν μπορεί να το αφαιρέσει κανείς από κανέναν από το 1974. Για την εξασφάλιση της ενότητας πρέπει ο/οι σύνδεσμος να εκδιώξουν τα εν λόγω άτομα (εκτός να δρούσαν υπό τις εντολές τους….)

Sorry αν κούρασα αλλά θα έσκαγα!

chris είπε...

την δευτερα θα δωσει ο τζεβε με τον δαμιανιδη συνεντευξη τυπου,εκει θα φανουν πολλα τοσο για την νεα ομαδα του χρονου οσο και για το αν εμαθαν κατι εστω αργα φετος απο το πανηγυρι που εστηνε καθε εβδομαδα ο Gordon -space- Herbert...αν και παλι παρουσιαστουν υπεροπτες και αφ υψηλου τοτε μαγκες να υποθεσουμε οτι δεν φτανει να εχεις λεφτα αλλα θα πρεπει και να ξερεις να τα διαχειριζεσαι...

dr.SeenG είπε...

Παιδιά καταρχήν να πω πως είμαι ΠΑΟΚτσης. Επομένως βλέπω την κατάσταση από άλλο πρίσμα. Μην ξεχνάτε πως ο Άρης σαν τρίτος αποκλείστηκε από τα play offs δύο φορές από την ΑΕΚ. Διαλύθηκε όμως; Δεν έπαθε τίποτα και επέστρεψε πιο δυνατός.
Αν και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να βρουν επενδυτές της προκοπής.
Την καλησπέρα μου.

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

dr seeng παραβλέπεις όμως μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Άρης τότε δεν ήταν στην Ευρωλίγκα, ενώ τώρα ήταν και αποκλείστηκε. Έχει διαφορά. Σαφώς και δεν θα διαλυθεί ο Άρης επειδή αποκλείστηκε από την τετράδα των play-off όμως η εξέλιξη αυτή τον στέλνει 3-4 χρόνια πίσω. Παράλληλα τότε είχες να αντιμετωπίσεις μια ΑΕΚ που όδευε προς διάλυση, έναν Πανιώνιο που παρέπαιε σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο και είχες να ανταγωνιστείς κατ ουσία μόνο το πλουσιότερο μεν αλλά χωρίς έδρα και φανέλα δε Μαρούσι. Και αυτή η ρημάδα η φανέλα μετράει πολύ...Όσο για επενδυτές; Το πρόβλημα είναι κοινωνικό. Η Θεσσαλονίκη στερείται των οικονομικών μεγαθηρίων αλλά και του "αεριτζίδικου" εύκολου χρήματος. Δεν υπάρχει χρήμα για χώσιμο και γι' αυτό όλοι παραδέχονται τον Τζέβε. Όσο για επενδυτές εκ νότου; Ευχαριστώ δε θά πάρω. Μακάρι και ο ΠΑΟΚ να βρει το δρόμο του, ίσως η μοναδική λύση είναι η λύση τύπου "Γένεσις" ή ακόμα και του Αλεξόπουλου.