Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

To τίμημα των πολλών ξένων

Δεν αρέσε σε κανέναν η ήττα του Άρη στη Λάρισα. 104 πόντους δε δέχεται μια ομάδα Ευρωλίγκα, έστω και σε κακή μέρα. Τους δέχθηκε όμως ο Άρης, εκ των οποίων οι... 22 στην παράταση! Τι δείχνει αυτό; Αδιαφορία; Μπορεί... Έλλειψη συγκέντρωσης; Μάλλον.
Κακή νοοτροπία, γενικώς; Σίγουρα... Το είπε ο Χέρμπερτ άλλωστε, δεν το λέμε εμείς...
Αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το τίμημα που πληρώνεις όταν κάνεις μια ομάδα με πολλούς ξένους. Τα τυπάκια ξέρουν ότι πρέπει να παίξουν καλά στην Ευρωλίγκα και με τους μεγάλους της Ελλάδας. Είναι η λανθασμένη νοοτροπία που είπε ο Χέρμπερτ στις δηλώσεις: "δε χαμηλώναμε το σώμα μας για να παίξουμε άμυνα". Όποιος έχει παίξει μπάσκετ, ξέρει τι σημαίνει να παίζεις χαμηλά άμυνα, να λυγίζεις γόνατα και να ακολουθείς τον αντίπαλο όπου πάει, με το ένα... μάτι στη μπάλα και το άλλο στον παίκτη σου.
Ο Άρης προφανώς - και δε θέλω να σταθώ σε παίκτη συγκεκριμένα - δεν το έκανε αυτό, γιατί 22 πόντοι - επαναλμβάνω - σε 5 λεπτά παράτασης δείχνει ότι ήταν ή ανέτοιμος για μια τέτοια προοπτική στον αγώνα ή αδιάφορος, που δε θέλω να το πιστέψω, ή απλά κακός. Όπως και να έχει, ο αγώνας με τη Λιέτουβος Ρίτας πλησιάζει και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστεύουν οι παίκτες ότι τελειώνει η σεζόν με την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου στην Ελλάδα.
* Κάναμε λίγες ημέρες να τα πούμε, αλλά προσπαθούσαμε να ηρεμήσουμε μετά το κάζο στο... Ωραιόκαστρο, που είχαμε την ατυχία να δούμε από κοντά. Πάει το δίωρο...
* Και την άλλη μέρα το "Παλατάκι" είχε την... τιμητική του. Άλλη επιλογή κι αυτή...
* Ποιοι παίκτες θα φύγουν απ' τον Ηρακλή; Όλοι δε γίνεται, οι δύο ξένοι μπορεί...
* Τελικά ο Γκιλέσπι έφυγε απ' τον ΠΑΟΚ ή θα φύγει (κι) άλλος;
* Ποιος πρώην προπονητής αρθρογραφεί ανώνυμα σε γνωστή Κυριακάτικη εφημερίδα και γράφει διάφορα για τον Άρη; Τελευταίο που έγραψε αφορά τον... Μπαρτζώκα! Και ότι η Ολύμπια "βλέπει" Μπάρτον! Λέτε να ξέρει κάτι παραπάνω;
* Ποιος θα πάρει τη θέση του Πανοράματος, τελικά; Ή δεν ισχύει τίποτα;
* Γιατί έπαιξε ένα λεπτό στην παράταση ο Καλαϊτζής και συνολικά 23; Ο αγαπημένος μου Ντάριους είχε 4/11 δίποντα, 2/3 δίποντα, 3 λάθη και 1(!) ασίστ σε... 22 λεπτά. Πολυβόλο ο άτιμος.
* Ο Τσέρανιτς πόσα λεφτά παίρνει; Με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ (όσα πήραν μαζί Μάσεϊ και Μότολα δηλαδή) δε δικαιούται ένα κατοσταράκι; Ο Κλιμαβίτσιους με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ; Κανά εβδομηνταράκι; Να λείπουν οι συγκρίσεις, έτσι; Ο Τσέρανιτς έχει όντως 100 χιλιάρικα συμβόλαιο, ενώ ο Κλιμαβίτσιους παίρνει 120 χιλιάδες ευρώ, διετές συμβόλαιο, σύμφωνα με γνώστη της κατάστασης. Και έχει μπάι άουτ 70 χιλιάρικα και ατζέντη τον Καπικιόνι. Ντινγκ - ντονγκ!
* Ο Σούλης κι ο Λάππας κόντεψαν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Και πού είναι το περίεργο; Ποιον ΠΑΟΚ; με 4/23 τρίποντα έντός έδρας;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω στον ΠΑΟΚ ειναι ότι το Πρέλεβιτσ τον κράξανε άσχημα πριν κα΄ποιο καιρό, αλλά και με τον Φλεβα δεν άλλαξε και τίποτα ιδιαίτερο... Δηλαδή είναι οργανωμένη ομάδα αυτή τώρα;;; Ποιος νοήμων προπονητής μπορεί να στηρίζει όλη την ομάδα στο τρίποντο;; Ειδικά με τους αστέρες που διαθέτει ο ΠΑΟΚ;;;

Κωνσταντίνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κωνσταντίνος είπε...

Προσωπική άποψη, είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα του Π.Α.Ο.Κ. αυτή τη χρονική στιγμή είναι η αγωνιστική φιλοσοφία και η έλλειψη κινήτρου. Η ομάδα όταν χρειάστηκε τις νίκες, έπαιξε κοντρολαρισμένο και ''στρωτό'' μπάσκετ, απλό, και έτσι ήρθαν αποτελέσματα όπως αυτά στην Κυψέλη, στο Ελληνικό και με τον Ολυμπιακό (του Πίνι βέβαια..)..

Τώρα,από τη στιγμή που ο κίνδυνος του υποβιβασμού ξεπεράστηκε, δεν υπάρχει κίνητρο διάκρισης, μιας και στα play-offs αν καταφέρει και μπει η ομάδα, θα αποχαιρετήσει τη χρονιά πολύ σύντομα, δυστηχώς..

Πλέον το θέμα είναι να μείνει ένας κορμός 4-5 παικτών, να μείνει ο Βεργίνης, ο Ντιαρά (δύσκολα..)και φυσικά να μείνει ο προπονητής που με δικούς του παίκτες θα μπορέσει να ανταπεξέλθει καλύτερα θέλω να πιστεύω. Mιας και με επιλογές του τύπου Baldwin (lose..) δεν μπορείς να προχωρήσεις και θέτεις σε κίνδυνο την ομάδα.

Τέλος, θα γκρινιάξω κάπως, μιας και οι δηλώσεις του κ.Γαλατσόπουλου έχουν σκοπό να πιέσουν λίγο μπας και η ομάδα αποκτήσει καμιά δημόσια χορηγία, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να κάνει άνοιγμα αλλού.