Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Τα εκατομμύρια δεν κάνουν τις ομάδες


Τέλεια βραδιά πρέπει να είναι αυτή για τον Πίνι Γκέρσον. Θα του θυμίζει, προφανώς, κάτι άλλες στο Ισαρήλ, εκεί που είχε στα χέρια του ένα τεράστιο μπάτζετ αλλά μόνο όταν "πάντρεψε" τον Πάρκερ, τον Μπαστόν, τον Βούισιτς και τον... Κόμματο μπόρεσε να πάρει μια Ευρωλίγκα. Ήρθε μετά στον Ολυμπιακό με ένα τεράστιο, επίσης, μπάτζετ και ο κόσμος, όπως είδα πριν από λίγο (πληροφοριακά έχασε ο Ολυμπιακός απ' την ομαδάρα που λέγεται Σιένα με 73-80), τον αποδοκίμαζε. Είχε, λέει ο δικηγόρος του διαβόλου, πολλές απουσίες. Ναι, είχε, αλλά απουσίες είχε και ο Ιταλός - "σωσίας" του Σκαριόλο - που δεν έπαιζε ο Καουκένας και ο Σάτο!
Συμπέρασμα, σχετικό με όσα λέγαμε και λέγατε (με τα σχόλια σας σε αυτήν την "σελίδα", και με emails) και περί Άρη; Τα εκατομμύρια δεν φτιάχνουν τις ομάδες. Ούτε τα "ανεβασμένα" μπάτζετ, ούτε οι εκατοντάδες χορηγοί. Παρά μόνο η σωστή επιλογή παικτών, η καλή προπόνηση και προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα, αλλά και η προσωπικότητα όλων όσων απαρτίζουν κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός με μπάτζετ πάνω από 17 εκ. ευρώ είναι 5ος στον όμιλό του και ο Άρης με 2.5 εκ. ευρώ πάει για 4ος! Αυτές είναι απλές διαπιστώσεις, τα υπόλοιπα αύριο, πριν αλλά και μετά τον αγώνα με τη Μακάμπι.
* Συγνώμη για την καθυστέρηση στην ανανέωση του σχολίου - θα προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε στο μέλλον!
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ: Τα βίντεο στην αριστερή στήλη είναι επιλογή του παροχέα και όχι... δική μας। Εμείς δεν θα βάζαμε αυτά που δίνει το ΥοuTube ως πρώτες επιλογές για το Άρης-Μακάμπι... Είναι όμως μια αρχή, για να "ψαχτείτε" περισσότερο από μόνοι σας, αξίζει τον κόπο!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A ΡΕ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

κι όμως...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΩΣΤΑ... ΤΟΤΕ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΠΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΥΝΙΓΗΣΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ... Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡςΤΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ... ΣΑΦΩΣ Κ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, Η ΠΡΟΠΟΝΙΗΣΗ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩς ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

Δε λέω ότι είναι, λέω όμως ότι λόγω αποτελεσμάτων θα βγει κι αυτός "κερδισμένος". Και στο κάτω-κάτω γιατί να φταίει μόνο στις ήττες; Όταν έχανε απ' το Μιλάνο ήταν κοιμισμένος και όταν κέρδιζε μέσα στην Εφές ήταν πάλι... κοιμισμένος; Να είμαστε δίκαιοι...
Όσο για τα λεφτά, εννοείται. Μόνο που ο Άρης με τα διαρκείας που έχει, δεν μπορεί να περιμένει γεμάτα ταμεία. Και έτσι όπως πάει, με αυτό το μπάτζετ και αυτούς τους παίκτες, μια χαρά πάει... Όποιος θέλει περισσότερα, πληρώνει...
Τα λέμε μετά το ματς!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι η αγορά εισητηρίων διαρκείας θα έπρεπε και μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη αλλά επί τη ευκαιρία: εκείνη η "εκστρατεία" του Κου Τσεβελέκη για την πώληση όλων των ακριβών διαρκείας (VIP, Platinum κλπ) σε επιφανείς και ευκατάστατους αρειανούς τι απέγινε?

Ανώνυμος είπε...

Mallon den prepei na pige kai poly... kala!

Ανώνυμος είπε...

Λίγα λόγια για το χτεσινό ματς:
Νομίζω ότι ο Άρης έπαιξε πολύ καλά και ενδεχομένως να απείχε από το maximum που είναι σε θέση να προσφέρει αυτήν την περίοδο κατά καμιά 10αριά βολές, έναν Τέρυ, 3 χαμένα λέι απ του Ντάριους και κάποια κρίσιμα λάθη του γερό Τέρελ στην 4η περίοδο. Πάλεψε με τα θηρία μέσα στη ρακέτα (την απίστευτη ντουλάπα που λεγόταν Fizer), είχε καλά ποσοστά στα σουτ, αρκετά καλές άμυνες, λίγα λάθη και 38 ριμπάουντ έναντι 44 της Μακάμπι των θηρίων. Μπορεί να αποκαλούμε τον Ουάσιγκτον μοιραίο παίκτη αλλά σε εκείνη τη φάση δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος θα τολμούσε και θα πετύχαινε ένα τόσο γρήγορο ντράιβ.
Η ομάδα νομίζω ότι είναι σε πολυ καλή κατάσταση εν όψει top 16 αλλα και Ολυμπιακού και το ενθαρυντικότερο είναι ότι εμφανίζει περιθώρια βελτίωσης, και πιο συγκεκριμένα:
1. Βελτίωση του Χέρμπερτ στη διαχείριση της ομάδας στα κρίσιμα διαστήματα (κακά τα ψέμματα, μαθαίνει κι αυτός στον Άρη, ωφελημμένη θα βγει η μετοχή του στο χρηματιστήριο των προπονητών μετά από αυτή τη σεζόν)
2. Ακόμη καλύτερη προσαρμογή και περισσότερες προπονήσεις και αγώνες για Ντάριους και Μπόισα
3. Προσαρμογή του Τέρυ στη θέση 3 που τελικά καταλήγει, όπου σίγουρα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο
4. "Διάρκεια" στο οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι που για μεγάλα διαστήματα παίρνει τη μορφή ατομικών εμπνεύσεων και ενεργειών.

Το χτεσινό παιχνίδι ήταν τόσο ανεβασμένο σε δύναμη και ρυθμό που όταν σε κάποια φάση το γύρισα για λίγο στον αγώνα της Τσιμπόνα, νόμιζα ότι πήγα σε αγώνα Α2!
Ήταν κέρδος για τον Άρη η χτεσινή αναμέτρηση, κέρδισε αυτοπεποίθηση και πάλεψε στα ίσια έναν ανώτερο αντίπαλο που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και πήρε και κάποια σφυρίγματα. Η 4η θέση δεν χάθηκε χτες αλλά στον αγώνα με την Αρμάνι εντός, εκτός αλλά και με την Λιέτουβος εντός...

Ανώνυμος είπε...

παμε για κλήρωση τώρα και τα άλλα "έφυγαν" ήδη. Προπονητές δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε... Αυτοί πληρώνονται για να διορθώσουν τα λάθη, εμείς συζητάμε. Λιέτουβος, Σιένα και Φενέρ...