Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

"Φρουτοσαλάτα" και... Στοίχημα!


Μέρος δεύτερο σήμερα - γράψαμε για τους διάφορους μάνατζερς. Είπαμε ότι ο καθένας θα μπορούσε να γίνει μάνατζερ... Το μόνο εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να έχει ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις. Αλλά - πέραν αυτών - αν είσαι και... μορφωμένος (έχεις π.χ. ένα πτυχίο οικονομικών ή μάρκετινγκ) - τότε ακόμη καλύτερα.
Μπορείς, για παράδειγμα, να ξέρεις απλά καλά... Αγγλικά. Να "κολλήσεις" δίπλα σε κάποιον μπασκετικό παράγοντα ή δημοσιογράφο, να γνωρίσεις κανέναν παλιότερο μάνατζερ και έτσι σιγά - σιγά (αφού κουβαλήσεις καμιά χίλια παλτό και κάνεις δέκα χιλιάδες θελήματα σε κάθε λογής Αμερικανάκι) γίνεσαι μάνατζερ!
Προσοχή - προλαβαίνω κάθε συμπαθή εκπρόσωπο που θα πει ότι έχω... απωθημένο να γίνω κι εγώ μάνατζερ, τονίζοντας ότι τόσα χρόνια η σχέση μου μαζί τους ήταν και είναι καλή, με τους περισσότερους, αλλά με αυτά που είδα, άκουσα και έμαθα, δεν θα σας το... σύστηνα με θέρμη. Απλα με αυτό το σημείωμα προσπαθώ να σας βάλω σιγά - σιγά στο μπασκετικό Ελληνικό "σύστημα"...
* Έχουμε πολλές ιστορίες να θυμηθούμε παρέα! Υπομονή μέχρι αύριο...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φρονώ ...(για να πάρω το περισπούδαστο ύφος ενός πτυχιούχου μάρκετινγκ) ότι οι γνώσεις οικονομικών και μάρκετινγκ είναι μάλλον άχρηστες για το μανατζεριλίκι... Ιδίως αν αναλογιστούμε την κατάσταση στην Ελλάδα (όπως ακριβώς λες). Για να πάω λίγο και στο άλλο άκρο, θα έλεγα ότι μάλλον σε αυτό το χώρο πρέπει να μην δείχνεις ότι έχεις γνώσεις, χαρακτήρα, κλπ κλπ. γιατί τότε είσαι εξ'αρχής αποτυχημένος.

ΥΓ. Καλή συνέχεια στο blog!!! Επιτέλους!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι γνώσεις στα οικονομικά χρειάζονται, για να μετράς τις... μίζες σου. Δολάρια, ευρώ, υπάρχει... μπέρδεμα. Και φυσικά πρέπει να δείχνεις ότι τα... ξέρεις όλα. Οι παράγοντες θα σε κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα! Εδώ ο Πανελούδης είχε σύμβουλο ένα παιδί 24 ετών.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ έτσι συμφωνώ απόλυτα... Είναι όντως 'σημαντικό' και 'απαραίτητο'!

Ο Πανελούδης;;;; Γκγκγκγκρρρρρρρ... και πάνω που είχα αρχίσει να πείθομαι για την ανάγκη ύπαρξης οικονομικών γνώσεων...