Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ένα απόγευμα στην ΕΕΟΔΑΚ

Πώς να λειτουργήσει το ελληνικό μπάσκετ όταν το "σύστημα" λειτουργεί όπως στην παρακάτω ιστοριούλα...

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν...
"Μια φορά κι έναν καιρό, ένας παίκτης έκανε προσφυγή και ζητούσε τα δεδουλευμένα του και το συμβόλαιο του επόμενου χρόνου, που δεν είχε δουλέψει, γιατί είχε σταματήσει το... μπάσκετ. Είχε κάνει, μάλιστα, και δηλώσεις γι' αυτό και είχε πει πως θα αποσυρθεί απ' την ενεργό δράση, λόγω εκείνου του νόμου (που έχει "παγώσει") για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τότε η ομάδα του είχε κάνει αγώνα ώστε να μην του "κοπεί" το μπάσκετ και να μπορέσει να είναι και διορισμένος και ενεργός παίκτης του μπάσκετ, επαγγελματίας και αναγνωρίσιμος σε μια μεγάλη ομάδα του χώρου.
Αφού λοιπόν έμεινε όντως (και κακώς) απλήρωτος απ' την ομάδα, αποφάσισε, συνεπικουρούμενος απ' τους ατζέντηδες του που έχουν το ρεκόρ προσφυγών σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδας, καθότι είχαν και τους περισσότερους παίκτες, να κάνει ο άνθρωπος προσφυγή. Μέχρι να γίνει η προσφυγή και να εκδικαστεί αυτή, προσπάθησαν οι άνθρωποι της ομάδας να τον μεταπείσουν και κάποια στιγμή μπόρεσαν να τον πείσουν και να πάρει κάποια χρήματα και να αποσύρει την προσφυγή. Τότε, ενώ είχαν κλείσει ραντεβού σε επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας, οι άνθρωποι της ομάδας (κακώς) δεν μπόρεσαν να πάνε στο ραντεβού και ο παίκτης είπε "με κοροιδεύετε" και "έτρεξε" κανονικά την προσφυγή.
Πήγαν, κάποια στιγμη μετά, οι άνθρωποι της ομάδας ενώπιον της Επιτροπής που θα δίκαζε την προσφυγή, γεμάτοι άγχος, και περίμεναν μια συναρπαστική δίκη. Μπήκαν μέσα και βλέπουν 11 άτομα (!) να αποτελούν την επιτροπή, δύο που κρατούσαν σημειώσεις και δύο εκπροσώπους της ΕΟΚ. Σύνολο 15 άτομα σε μια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών, ενώ ο αθλητικός δικαστής για παράδειγμα είναι... ένας. Εκεί βρίσκουν δικηγόρο του παίκτη τον συνεργάτη του γνωστού "κραταιού" μάνατζερ, ο οποίος όλως τυχαίως συνεργάζεται "απ' έξω-απ'έξω" με τους Μακεδονόμαχους ατζέντηδες του παίκτη ονόματι Κούκουση. Και δε βρίσκουν μόνο αυτόν. Βρίσκουν ως μάρτυρα κατηγορίας έναν εκπρόσωπο του ΠΣΑΚ, του συνδικαλιστικού οργάνου των αμοίβομενων καλαθοσφαιριστών, ο οποίος λένε οι κακές γλώσσες ότι θέλει να γίνει μάνατζερ παικτών. Έλα ρε, σκέφτηκαν, τι αγγελικά πλασμένος ο χώρος. Τον ρώτησαν: "εσύ ρε φίλε πού την ξέρεις την υπόθεση και ήρθες μάρτυρας;". "Δεν την ξέρω, αλλά αυτό δε λέει κάτι". "Ε, φυσικά, τι να λέει", σκέφτηκαν οι άνθρωποι της ομάδας "καταδικασμένοι από παντού είμαστε".
Στη δίκη ο πρόεδρος της Επιτροπής λέει συνέχεια τον παίκτη που ζητά το συμβόλαιο που ΔΕΝ δούλεψε, με λάθος όνομα. "Ο κ. Κουκούσης" και ο "κ.Κουκούσης". "Κούκουσης, κύριε πρόεδρε", προσπαθούσε ματαίως ο δικηγόρος. Τι έγινε στη δίκη; "Εμείς του χρωστάμε όντως 25 χιλιάδες ευρώ και τον καλούμε να έρθει να πάρει συναλλαγματικές και να πληρωθεί κανονικά" είπαν οι άνθρωποι της ομάδας. Έλα όμως που ο Κουκούσης ή Κούκουσης θέλει και τα λεφτά του επόμενου χρόνου, που ΔΕΝ δούλεψε. Η όλη διαδικασία κράτησε... 15 λεπτά! 15 άτομα (τι αποζημιώσεις παίρνουν, άραγε;), δικηγόροι και μάρτυρες, μαζεύτηκαν όλοι για ένα τέταρτο, για να κατατεθούν, τελικώς, κάποια έγγραφα και για να πουν αυτά που είναι γνωστά. Αυτό είναι το σύστημα του ελληνικού μπάσκετ, αφιερωμένο για όλους τους ρομαντικούς.
Το πιο αστείο όλων: ο Κουκούσης ή Κούκουσης, ή Κουκουσής, δήλωνε και ένθερμος οπαδός της ομάδας και είχε ξεκινήσει την πορεία του από μικρός εκεί. Μπρος στο χρήμα όμως η αγάπη δεν "τρώγεται".  "Φάτε" εσείς οπαδιλίκι, λοιπόν, και κάποιοι αυτοί, ελέω των άσχετων παραγόντων, θα βγάζουν το πιο εύκολο μεροκάματο της ζωής τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: