Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ούτε καίγεται, ούτε έχει λεφτά...

Οι λόγοι που "φρενάρει" η αναζήτηση παικτών στον Άρη


Απ' τον Ιούλιο έχει ξεκινήσει η αναζήτηση ψηλού για τον Άρη. Μετά ήρθε ο Ντάνστον. Μόλις άρχισαν να γίνονται γνωστά τα κατορθώματα του στις προπονήσεις, η αναζήτηση έγινε καθημερινό αντικείμενο συζήτησης στους φιλάθλους του Άρη. Λίγο μετά τον Ντάνστον ήρθε ο Τάκερ. Τότε είχαμε αναφέρει ότι η επιλογή είναι στοχευμένη, υπάρχει λόγος που ο Άρης αντί να πάρει δεύτερο ψηλό έδωσε τόσα χρήματα (270 χιλιάδες δολάρια αν δεν κάνω λάθος, θα δω τις απαντήσεις του Σταμάτη) για να πάρει έναν "παίκτη - πρώτο βιολί".
Η χρονιά ξεκίνησε και είναι πασιφανές, πιο ολοφάνερο δε γίνεται, ότι ο Άρης δε θα πρέπει να κοιτάξει πέραν του ΠΑΟΚ και ίσως και του Πανελληνίου για να απειληθεί για την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι η επιλογή Τάκερ είναι πέρα για πέρα δικαιωμένη ήδη απ' τον τρόπο που έχει αλλάξει πλέον το μπάσκετ με τους νέους κανονισμούς και τις μεγαλύτερες αποστάσεις που έχει η αντίπαλος άμυνα.
Είναι, βεβαίως, φανερό ότι ο Άρης δεν έχει και τα χρήματα για να πάρει έναν παίκτη που να μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Η περίπτωση του Φουτ, ας πούμε, αποτελούσε ένα καλό θέμα(όχι ότι μπορούσε να τον ανεβάσει επίπεδο), αλλά ο Άρης δεν είχε, λένε κάποιοι "ουδέτεροι" προπονητές, που ξέρετε ότι όλοι γνωρίζουν πολλά για... όλους, τα χρήματα για να τον "δανειστεί" και να καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου.
Άρα για όλα αυτά τα παραπάνω "βγαίνει" τις τελευταίες ημέρες "προς τά έξω" ότι "στηρίζονται" οι δύο ξένοι και ότι "παγώνουν" οι αλλαγές. Εμείς τα λέγαμε από τότε, κάποιοι τα θυμούνται τώρα. Αφού κερδίζει εύκολα τον ΠΑΟΚ και αφού δεν έχει λεφτά, γιατί να "ξανοιχτεί" σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει παίκτης της προκοπής; Γιατί να πάει σε νέο ρίσκο, απ' τη στιγμή που βλέποντας το πρόγραμμα θα... ξεχάσει πότε θα χάσει; Έχει Ηλυσιακό (έξω), Αζοφμάς, Περιστέρι, Χαποέλ (έξω), Κολοσσό (έξω), Καβάλα (δείτε το διπλανό καλεντάρι που έφτιαξε - και τον ευχαριστώ - ο φίλος χρήστης Κούκι).
Δεν θέλω να "περάσω" ότι υπερομάδα - ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Απλά προσπαθώ να σας "περάσω" το πως μπορεί να σκέφτεται μια διοίκηση και ένας προπονητής, με δεδομένα που περιγράφουμε παραπάνω. Ότι η ομάδα κερδίζει, ότι η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει αυτά που πρέπει να κερδίσει, ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Ας μη πιστέψει κανείς ότι δε βλέπουν ότι ο Ντάνστον δεν είναι αυτό που πρέπει. Αλλά τον "κρύβουν" μέσα στο παρκέ με διάφορα "τρικ", η ομάδα σαν σύνολο παίζει καλά - σχετικά και το χρονικό δεδομένο, η σεζόν δεν έχει πολύ καιρό που ξεκίνησε - οπότε γιατί να μπουν σε περιπέτειες; Λογικό δε μοιάζει;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το θέμα της αλλαγής των ξένων θα συμφωνήσω. Είναι φανερό ότι οικονομική στενότητα και χρονική περίοδος δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Και απ΄την στιγμή που είναι αδύνατο να βρεθεί ψηλός των 14π/10ρ τότε καλύτερα να ποντάρουμε στην υπάρχουσα χημεία.
Παρ' όλα αυτά δεν θεωρώ μόνο τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστή για την 3η θέση (και σίγουρα όχι τον Πανελλήνιο, καμία σχέση με πέρισυ). Αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και θα έβαζα μέσα Κολοσσό και (ίσως) Πανιώνιο ...