Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ένα ντέρμπι, η σύγχρονη ιστορία ενός αθλήματος...

Αφιερώματα επί αφιερωμάτων για το "ελ κλάσικο" του ελληνικού μπάσκετ, το Άρης - ΠΑΟΚ ή το ΠΑΟΚ - Άρης. Αναμνήσεις, εικόνες, συνεντεύξεις, άγνωστες - μέχρι να δημοσιευθούν - ιστορίες, παρασκήνιο. Ένας αγώνας, μια ιστορία, που "κράτησε" καθηλωμένους τους πάντες επί δεκαετίες. Ακόμη και τώρα, που το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης είναι στην "κατιούσα" (εξ αιτίας... του), το ντέρμπι κεντρίζει το ενδιαφέρον. Είναι Άρης - ΠΑΟΚ, πώς να το κάνουμε... 

Διαλέξαμε κάποια βίντεο για να θυμίσουμε στους παλιούς και να δουν οι νεότεροι, αλλά εννοείται ότι αυτό το απόσπασμα της ιστορίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει αγώνες που έχουν μείνει στη μνήμη. Η επιλογή έγινε χωρίς μεγάλη ανάλυση και δεδομένα, σχεδόν σε 10 λεπτά και εννοείται ότι τα σχόλια που τα συνοδεύουν σε καμία περίπτωση δε μας αφορούν, δεν τα επικροτούμε, πόσο μάλλον δεν τα... βλέπουμε.

Ας δούμε λίγο μπάσκετ, απλά, και ας αφήσουμε τις οπαδικές αηδίες μακριά από ένα πολύ εντυπωσιακό άθλημα... Κι ας ελπίσουμε αύριο να δούμε καλό ματς, που θα επιτρέψει στον ιστορικό του μέλλοντος να το καταγράψει ως ένα απ' τα... αξέχαστα!


 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: