Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο Σταμάτης Μουρελής απαντά για τα θέματα του Άρη

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας...

Χαιρετώ όλους τους φίλους του blog, το οποίο παρακολουθώ σε καθημερινή βάση και διαπιστώνω ότι το μπάσκετ εδώ ζει και βασιλεύει. Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη απ’ όλους για την καθυστέρηση στις απαντήσεις, λόγω φόρτου εργασίας ήθελα να έχω τον χρόνο για να απαντήσω και όχι απλά να γράψω κάτι για να το γράψω. Προσπάθησα να απαντήσω με βάση αυτά που γνωρίζω, όχι εικασίες ή φήμες αλλά αυτά που έχω αναφέρει κατά καιρούς και στην εφημερίδα. Στις απαντήσεις βέβαια προσθέτω και το κάτι… παραπάνω βασισμένο πάνω σε πληροφορίες.
Ευχαριστώ για τις ερωτήσεις, και φυσικά ευχαριστώ και τον Κώστα που με τίμησε να με έχει στο blog του. Θα είμαι στην διάθεση σας ανά πάσα στιγμή, με ερωτήσεις ή απόψεις που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου.
Πάμε τώρα λίγο στις ερωτήσεις τις οποίες μου στείλατε και ακολουθεί η απάντηση μου.


1.Τι γίνεται με το θέμα Σχορτσανίτη;
ΑΠ: Το θέμα είναι ως γνωστό στα δικαστήρια και όλοι περιμένουν το αποτέλεσμα της υπόθεσης. Πάντως όπως έχετε διαβάσει και από το blog του Κώστα γίνεται προσπάθεια συμβιβασμού, προσωπική μου εκτίμηση θα ήταν το καλύτερο. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τελικά, αλλά η υπόθεση έχει ζημιώσει τον Άρη.

2.Ποσά θα πάρει τελικά ο Ντικουδης;
ΑΠ: Στον Δήμο Ντικούδη οφείλονται περίπου 120.000 ευρώ από πέρυσι και φέτος έχει συμβόλαιο για 250.000. Τα οφειλόμενα θα τα πάρει, γίνεται προσπάθεια να «σπάσει» το συμβόλαιο χωρίς αποζημίωση.


3.Τι έγινε με την cyta?
ΑΠ: Αυτό που ξέρω είναι ότι προχωράει το θέμα της συμφωνίας, σύντομα θα ανακοινωθεί.

4.Εχεις ακούσει τίποτα για την μεσογειακή λιγκα και αν θα είναι μόνο οι 2 από κάτω;
ΑΠ: Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι πρόκειται για μία… μετάλλαξη της Βαλκανικής Λίγκας η οποία δεν είχε ενδιαφέρον όσον αφορά χορηγίες, ώστε να πάρουν και οι ομάδες χρήματα. Είναι μία ιδέα, αλλά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να γίνει με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς. Κυρίως με τους πρώτους λόγω Μπερτομέου. Στο αρχικό πλάνο ήταν Παναθηναικός, Ολυμπιακός, Άρης και ΠΑΟΚ.


5. Ο Χρυσικοπουλος θα υπογράψει η θα έχουμε σίριαλ;
ΑΠ: Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπογράψει. Πιστεύω ότι θα υπογράψει, ο Άρης ξέρει ότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, αγωνιστικό αλλά και με οικονομικές προεκτάσεις ο νεαρός. Σημαντικό στοιχείο οι καλές σχέσεις του μάνατζερ του με την ΚΑΕ. Θα υπογράψει ναι, αν θα μείνει για πολλά χρόνια δεν ξέρω.


6.Ποτέ θα τελειώσει το θέμα των Αμερικανών που θα πάρουμε;
ΑΠ: Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, και φυσικά αν θα είναι και Αμερικανοί. Οικονομικά οι δυνατότητες είναι μικρές, οπότε στην ΚΑΕ παλεύουν με τον χρόνο για να κάνουν καλύτερα… παζάρια. Αν και ο Σαρόν Ντρούκερ όπως μαθαίνω δεν είναι και τόσο… ζεστός στο να κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Αυτές ήταν οι πρώτες ερωτήσεις όσον αφορά το παρόν. Παρακάτω είναι κάποιες άλλες ερωτήσεις, με θέμα κάποιες παλιότερες υποθέσεις της ομάδας. Μάλιστα σε κάθε θέμα υπάρχουν πολλές ερωτήσεις οπότε πάμε να τα πάρουμε το καθένα ξεχωριστά.


1. Πώληση Παπανικολάου
Ο κ. Δαμιανίδης είχε δηλώσει ότι αν πωλούνταν ο μικρός δε θα χαμε γραφεία. Μέχρι τότε γνωρίζαμε ότι ήμασταν ένα νοικοκυρεμένο σωματείο.
Επίσης, ΕΤΥΧΕ ο μικρός να κάνει κάλο τουρνουά το καλοκαίρι (θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί ας πούμε). οπότε ρωτώ:

α) Ποιο είναι το ψέμα; το ότι ήμασταν νοικοκυρεμένοι ή το ότι δε θα χαμε γραφεία; κ τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν..
β) αν όντως χρωστούσαμε τόσα πολλά, τι θα γινόταν αν δεν έκανε τέτοιες εμφανίσεις ο μικρός; Ποιο ήταν το εναλλακτικό οικονομικό πλάνο;
γ) Έχεις υποτίθεται τόσα ανοίγματα ( δε θα χαμε γραφεία...) κ κάνεις τα έξης συμβόλαια;;; 270 Ντικούδης, 250 Κακιούζη; 250 Χατζηβρέττας;
δηλαδή περίπου 750.000;;; δηλαδή το άνοιγμα μας (του δε θα χαμε γραφεία..) ήταν περίπου κ λιγότερο 250.000;;;
δ) Πόσα ακριβώς χρήματα πήραμε τελικά;; ισχύει το 1.000.000;;
ε) Ποιός ευθύνεται για το ότι "δε θα χαμε γραφεία";

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Α) Δεν χρειάζεται να πει κάποιος ένα ψέμα. Καμία αθλητική εταιρεία του επιπέδου του Άρη δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι έχει οικονομικά προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα. Αυτό που ισχύει είναι ότι εκείνη την περίοδο ο Άρης αντιμετώπιζε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, λόγω της αποχώρησης της ΓΕΝΕΣΙΣ.
Β) Δεν χρειάζονταν να κάνει τέτοιες εμφανίσεις ο Παπανικολάου για να πουληθεί, ήδη είχε δεχθεί η ΚΑΕ κρούση για συζητήσεις για την παραχώρηση του από Παναθηναικό και Ολυμπιακό. Απλά με τις εμφανίσεις ανέβηκε το κασέ του. Ως εναλλακτικό πλάνο αν υπήρχε θα είχε να κάνει με μία πιο συντηρητική πολιτική στις μεταγραφές εκείνου του καλοκαιριού.
Γ) Το άνοιγμα ήταν μεγαλύτερο. Οι κινήσεις έγιναν προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα, βασισμένη σε έναν ελληνικό κορμό και να τραβήξει κοντά τον κόσμο. Η πίεση ανάγκασε την ΚΑΕ να κάνει τέτοιες μεταγραφές, μεγάλο μέρος από τα χρήματα που δόθηκαν καλύφθηκε από την ΣΑΡΙΣΑ. Να σε διορθώσω στα νούμερα, ο Κακιούζης σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες έκλεισε με 160.000 ευρώ περίπου.
Δ) Σύμφωνα με τα όσα λένε από τον Άρη αλλά και τον Ολυμπιακό, ναι ισχύει το 1.000.000 ευρώ.
Ε) Αυτοί που ήταν στην διοίκηση και είχαν τις τύχες της ομάδας, είχαν τον έλεγχο σε οικονομικό επίπεδο ή είχαν υποσχεθεί ότι θα βάζουν χρήματα.



2. ΓΕΝΕΣΙΣ

α) Γιατί οι άνθρωποι αυτοί ενώ ασχολούνται με παράπλευρες αθητικές δραστηριότητες (π.χ. ποδοσφαιρικές ομάδες) αποφάσισαν όλοι να απέχουν;;
Μόνο το οικονομικό δεν μπορεί να είναι, διότι βλέπουμε ότι κάποια χρήματα (έστω λίγα) τα διοχετεύουν αλλού;;
β) υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν;;
γ) γιατί πραγματικά έφυγαν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Α) Η απόφαση τους είναι συλλογική μιας και επρόκειτο για μία παρέα Αρειανών που είχαν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν είναι σίγουρα μόνο το οικονομικό, έπαιξε και αυτό τον ρόλο του, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όπως ξέρουν όλοι είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες και έβαλαν πολλά χρήματα στην ομάδα.
Β) Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν. Δεν το αποκλείω, οι σχέσεις τους με την ΣΑΡΙΣΑ είναι καλές αλλά θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις από πολλούς ανθρώπους, για να γυρίσουν πίσω.
Γ) Τον πραγματικό λόγο τον ξέρουν μόνο αυτοί. Σίγουρα υπήρχε μία αντιπαράθεση, μία διάσταση απόψεων, όπως θέλετε πείτε το με τον Γιάννη Δαμιανίδη. Και δεν ήταν αφορμή για να φύγουν η περιβόητη υπόθεση Φλέτσερ. Για την οποία υπόθεση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τον Αντρέα Ματσόν, ο οποίος επίσης είχε έρθει σε κόντρα με τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ, για την υπόθεση του Σάββα Ηλιάδη. Θεωρώ επίσης ότι ενοχλήθηκαν σημαντικά από διάφορα σχόλια και άδικη κριτική που τους έγινε από μερίδα των φιλάθλων, μέσω ραδιοφώνων ή στο γήπεδο. Στον
 Άρη δυστυχώς κάποιοι θεωρούν ότι αυτοί που βάζουν χρήματα έχουν μόνο υποχρεώσεις όχι δικαιώματα. Γεγονός είναι ότι ο Άρης έχασε, γιατί ουσιαστικά τους έχασε, μία παρέα επιχειρηματιών με όραμα για την ομάδα, οικονομική επιφάνεια και πρέπει να γίνει προσπάθεια να τους ξανακερδίσει.

3. ΑΛΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

α) Γιατί έφυγε ο Σοφοκλης τελικά; είχε ο Άρης οικονομικό όφελος;
β) Τι κερδίσαμε από τον Μάσσευ;; Αληθεύει το 500.000;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Α) Η αποχώρηση του Σοφοκλή για μένα προσωπικά είναι ένα μεγάλο λάθος από κάθε άποψη. Οικονομική και αγωνιστική. Με την τότε επίσημη εκδοχή οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί για την αποχώρηση του Σοφοκλή και επίσης ο Άρης δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό όφελος. Δεν έγινε δηλαδή μεταγραφή από τον Άρη στον Ολυμπιακό, έφυγε ως ελεύθερος.
Β) Ναι αληθεύει το νούμερο αυτό, είναι και μεγαλύτερο. Σύμφωνα με τους Ισπανούς η μεταγραφή έφτασε κοντά στο 1.000.000 δολάρια.

4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

α)  τί άνοιγμα έχουμε τώρα;; είναι ελεγχόμενο;;
β) έχουμε χρήματα για περαιτέρω ενίσχυση;
γ) τι άνοιγμα μας άφησε η περσινή διαχείριση;;
δ) υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με επενδυτή;
ε) Η Σάρισα πόσα χρήματα θα βάζει;
στ) για φέτος πώς είναι δομημένο το μπάτζετ;
ζ) είχα ακούσει για 1.000.000 αγωνιστικό μπάτζετ, αλλά με πρόχειρο υπολογισμό βγαίνει αρκετά παραπάνω...οι φόροι δεν είναι μέσα;; μπορείτε να κάνετε μια ανάλυση του πόσο στοιχίζει ο κάθε παίκτης φέτος;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Α) Το ακριβές ποσό δεν το γνωρίζω. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για το περσινό άνοιγμα αλλά και για ορισμένες παλιότερες υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ και την Εφορεία. Πιστεύω ότι είναι ελεγχόμενο, γιατί ουσιαστικά έχει… διασπαστεί, με την έννοια ότι κάποιες οφειλές έχει αναλάβει η ΓΕΝΕΣΙΣ, άλλες ο κ. Τζεβελέκης, και άλλες η ΣΑΡΙΣΑ.
Β) Με βάση τον προγραμματισμό που έγινε στην αρχή, δεν νομίζω. Ότι χρήματα βρεθούν είτε θα προέλθουν από την ΣΑΡΙΣΑ, είτε από χορηγίες.
Γ) Με πρόχειρες εκτιμήσεις το άνοιγμα πιστεύω ότι φτάνει τις 400.000 ευρώ. Με βάση τα οφειλόμενα προς τους παίκτες. Ίσως και λίγο παραπάνω.
Δ) Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Στον Άρη ουσιαστικά δεν σκέφτονται την προοπτική επενδυτή, με την έννοια του ενός ανθρώπου που θα έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά θέλουν να απορροφήσουν αρκετούς δυνατούς επιχειρηματίες μέσα στην ΣΑΡΙΣΑ, που ουσιαστικά θα είναι η επόμενη κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ.
Ε) Περίπου 500.000 ευρώ, πιθανότατα και παραπάνω. Είχε συμφωνηθεί να δώσουν 150.000 ευρώ στην αρχή του καλοκαιριού και να καλύπτουν το άνοιγμα της ΚΑΕ κάθε μήνα. Αυτό το άνοιγμα υπολογίζεται κατά μέσο όρο, γιατί διαφοροποιείται από μήνα σε μήνα, κοντά στις 20-25.000 ευρώ. Αυτό μέχρι τον Μάιο.
Ζ) Πλησιάζει το 1.000.000 το μπάτζετ της ομάδας, θεωρώ μαζί με τους φόρους ως έναν βαθμό. Για τις συμφωνίες των παικτών αναφέρω κατά προσέγγιση.
Χατζηβρέττας: 120.000 ευρώ
Χαραλαμπίδης: 100.000 ευρώ
Τάκερ: 280.000 δολάρια
Πιρς: 110.000 δολάρια
Ντάνστον: 80.000 δολάρια
Ταπούτος: 90.000 ευρώ.
Μπορόβνιακ: 90.000 ευρώ
Κουμπούρας: 60.000 ευρώ
Σκορδίλης: 70.000 ευρώ
Τσαιρέλης: 60.000 ευρώ
Βεργίνης: 80.000 ευρώ


Ελπίζω να μπόρεσα να λύσω κάποιες από τις απορίες σας σχετικά με τον Άρη. Θα είμαι στην διάθεση σας για κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις, αν δεν μπόρεσα να καλύψω κάποιες με τις απαντήσεις μου.
Ευχαριστώ καταρχήν για την επικοινωνία και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ BLOG: Εμείς ευχαριστούμε τον Σταμάτη Μουρελή για τον χρόνο του και για την διάθεση του να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.
Θα προσπαθήσουμε να το καθιερώσουμε αυτό, για όλες τις ομάδες, αν και καθημερινά το blog είναι "ανοικτό" στις ερωτήσεις σας και στις παρατηρήσεις σας, είτε μέσω του livechat που έχουμε καθιερώσει, είτε μέσω emails που μπορείτε να στέλνετε στο kousis@metrosport.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: