Σάββατο 5 Μαΐου 2007

Δύσκολο το καινούργιο

ΟΑΚΑ, ώρα 00.17...
Στην αίθουσα εργασίας των δημοσιογράφων όλοι γράφουν σαν τρελοί, αλλά παράλληλα συζητούν. Είμαι με δύο συναδέλφους απ’ τηνΘεσσαλονίκη, τον Αλέξη Τσατσούλη και τον Βασίλη Βλαχόπουλο. Συζητάμε για τους δύο αγώνες που είδαμε - ενημερωτικά η ΤΣΣΚΑ κέρδισε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το 60-52 την Μάλαγα και ο Παναθηναϊκός πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 67-53 την Ταού.
«Δεν είδαμε κάτι νέο» συμφωνούμε όλοι. Τι να δεις, θα πει ο ρεαλιστής παρατηρητής. Σε ημιτελικό Ευρωλίγκα περιμένεις να δεις κάτι νέο; Ναι, περίμενα, γιατι όπως εγώ κι εσείς γνωρίζαμε τι θα δούμε, φανταστείτε τι γνώριζαν οι προπονητές και των 4 ομάδων. Άρα το γνωστό το νικάς με το καινούργιο.
Αλλά πέραν κάποιων πραγμάτων που είδαμε απ’ τον Παναθηναϊκό, τέσσερις κοντοί καιελεύθερα σουτ, οι άλλοι δεν πρωτοτύπησαν. Προσπάθησαν, η Μάλαγα να αντιπαρέλθει την ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ με πάθος, αλλά χωρίς αμυντικό ριμπάουντ δεν μπορούσε να αντέξει πάνω από τρίαδεκάλεπτα, όπως έγινε δηλαδή. Η Ταού μας διέψευσε οικτρά, γιατι ασχολήθηκε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε με τη διαιτησια, αλλά και γιατί ο Μάλκοβιτς τη «φρέναρε» ακόμη παραπάνω απ’ ότι έδειχνε απ’ όταν πρωτοανέλαβε. Άρα; Ο Παναθηναϊκός έδειξε έτοιμος. Ήταν διαβασμένος, αλλά με την ΤΣΣΚΑ θα έχει να αντιμετωπίσει εξίσου καλή άμυνα. Το«ζευγάρι» Παπαλουκά - Διαμαντίδη θα είναι «όλα τα λεφτά».
* Λίγα πράγματα από Θεσσαλονίκη... Με αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο περιμένετε να ασχοληθούν οι Θεσσαλονικείς με το... μπάσκετ; Πάρτε σήμερα εφημερίδες και θαμε θυμηθείτε... Έτσι παν’ αυτά...

Τα λέμε... σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: