Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τρεις ομάδες στην Ευρωλίγκα!

Μαθαίνουμε ότι ο Κολοσσός δηλώνει συμμετοχή στο Eurocup - αν και εκπρόθεσμα - οπότε "ζωντανεύει" το "σενάριο" να μην παίξει, τελικά, πουθενά στην Ευρώπη ο Άρης! Οι ομάδες ξεκαθαρίζουν σε λίγο, ενώ στην Ευρωλίγκα θα παίξουν τρεις ελληνικές ομάδες. Ας "δανειστούμε" το καλό ρεπορτάζ του Sport24.gr για τα περαιτέρω:
* Στη συνάντηση που έγινε στη Βαρκελώνη, το εκτελεστικό γραφείο αποφάσισε τη συμμετοχή μόνο μίας ελληνικής ομάδας στους προκριματικούς της Ευρωλίγκα. Το Μαρούσι θα παίξει για την πρόκρισή τους στους ομίλους και έτσι μόνο τρεις θα είναι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τελικά, παρά τα όσα είχε αφήσει να εννοηθεί ο Τζόρντι Μπερτομέου τον περασμένο Μάιο στο Final Four, μόνο τρεις ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα.

Ο λόγος για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που είχαν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους, ενώ όπως και πέρσι το Μαρούσι θα υποχρεωθεί να δώσει προκριματικούς αγώνες για να διεκδικήσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους.

Μόνο που φέτος, οι υποψήφιοι είναι 16 για δύο θέσεις και όχι οκτώ όπως είχε γίνει πέρσι. Δυστυχώς, ο Πανελλήνιος που τερμάτισε φέτος 4ος στην Α1 Ανδρών, δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 16 ομάδων που θα δώσουν αγώνες.

Μάλλον, οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκα είναι... ενήμεροι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και που έχει επηρεάσει τις περισσότερες ομάδες και δεν θέλησαν να το ρισκάρουν με τον Πανελλήνιο.

Πάντως, με δεδομένο ότι μπορεί κάποιες ομάδες να αρνηθούν να συμμετάσχουν στα προκριματικά, δεν αποκλείεται να δοθεί μία wild card σε κάποιο ελληνικό σύλλογο, όπως συνέβη πέρσι με την Άζοβμας.

Αναλυτικά, οι 16 ομάδες που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου: Βιλερμπάν, Κίμκι, Ούνιξ Καζάν, Χέμοφαρμ, Νίμπουργκ, Μπουντιβέλνικ, ΛεΜάν, Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, Μαρούσι, Σαρλερουά, Άλμπα Βερολίνου, Καζέρτα, Μπούντουτσνοστ, Ροάν, Μπάρονς Ρίγα, Γκρόνινγκεν.

Οι 22 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου είναι οι εξής: Αρμάνι Μιλάνο, Πρόκομ, Μπάμπεργκ, Κάχα Λαμποράλ, Σολέ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εφές Πίλσεν, Φενέρμπαχτσε, Τσιμπόνα, Λιέτουβος Ρίτας, Ρόμα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παρτίζαν, Βαλένθια, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ουνικάχα Μάλαγα, Ολιμπια Λιουμπλιάνας, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: