Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΣΑΚ "3 on 3", τα καλά και τα μέτρια



Καλή προσπάθεια, όμορφα πέρασε ο κόσμος που πήγε στο "Ποσειδώνιο", σαφώς και το ζητούμενο είναι να παίξουμε όλοι μπάσκετ. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο; Δεν το λέμε ούτε για λόγους "εξυπνάδας", ούτε κακίας (αλίμονο, θυμηθήκαμε τα νιάτα μας για λίγο), αλλά μόνο επειδή πιστεύουμε ότι τα παιδιά του ΠΣΑΚ θέλουν να είναι του χρόνου καλύτερο το "3 με 3".
- Απαιτείται καλύτερος καταμερισμός των ομάδων. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των "κανονισμών" και των διοριών για τις συμμετοχές. Ναι, να παίξουν όλοι, αλλά όποιοι δηλώσουν συμμετοχή, να παίξουν, να ξέρουν απ' την προηγούμενη μέρα τι ώρα θα παίξουν και σε ποιο γήπεδο, και να παίζουν με-είναι δύσκολο αυτό, είναι αλήθεια-με "ισοδύναμους" αντιπάλους.
- Έχει πλάκα να βλέπεις απ' τη μια τρεις τύπους με σκεμπέδες (σαν κι εμένα) και απ' την άλλη έναν Λιθουανό, έναν Αμερικανό και έναν Έλληνα, που επειδή ήθελαν να κάνουν επίδειξη κάρφωναν με μανία και ζητούσαν... φάουλ σε κάθε επαφή. Πφφφ, ντροπή.
- Σαφώς και οι επαγγελματίες παίκτες Α1, Α2, Β Εθνικής, αλλά και τα κορίτσια, δεν είναι μόνο 15-20 που έδωσαν το παρόν στο Παοσειδώνιο. Οι άλλοι πού ήταν; Είχαν δουλειές; Πήγαν για μπάνιο; Είχαν προσωπικά "εμπόδια"; Δεν μας ενδιαφέρει, κι εμείς έχουμε δύο παιδιά και ένα Σάββατο περιμένουν να πάμε βόλτα (ναι, στο "Κόσμος"), αλλά ξυπνήσαμε από νωρίς για να προλάβουμε να παίξουμε ένα "μονό" (καλά που ήταν ο Μούμογλου και κερδίσαμε!). Πού ήταν οι "βεντέτες"; Όλοι παρόντες του χρόνου, υποχρεωτικά...
- Το ότι κάποιοι νομίζουν ότι είναι "βασιλικότεροι του βασιλέως" επειδή είναι απ' την... Αθήνα, τους κάνει ακόμη πιο γελοίους και αηδιαστικούς. Το τουρνουά έγινε στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτες ήταν οι περισσότεροι "Βόρειοι", αλλά η πόλη ελάχιστα προβλήθηκε, τα Μέσα της ελάχιστα προέβαλλαν(σ.σ. γενιών ευλογία: δισέλιδα μόνο το "Μ") και προβλήθηκαν, αν και χορηγοί επικοινωνίας όλα (σχεδόν) και το θέμα στα τηλεοπτικά κανάλια "έπαιξε" ελάχιστα. Σαφώς και έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά ένας δε φτάνει και άλλοι είχαν το μυαλό τους πως θα εξυπηρετήσουν την... Αθήνα! Έλεος με την Αθήνα, εδώ ήταν το τουρνουά... Επικοινωνιακά το τουρνουά πήγε μέτρια - του χρόνου θα είναι καλύτερο.
- Εννοείται ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο το "δημοσιογραφικό τουρνουά"(που δεν έγινε σωστά, ή μάλλον δεν έγινε καθόλου, γιατί ως συνήθως η "φάρα" μας δεν τα βρίσκει, συν ότι κάποιοι δουλεύουν και άλλοι δεν μπορούσαν - τα γνωστά που μας εμποδίζουν στη Θεσσαλονίκη να κάνουμε εδώ και χρόνια ένα πρωτάθλημα Τύπου, της προκοπής!). Μπράβο στους φίλους απ' την Αθήνα που ήρθαν για να παίξουν. Ακόμη και σε αυτούς που χρησιμοποίησαν επαγγελματίες για να κερδίσουν τον φίλο μου τον Μπάμπη! Χα, χα, άμα δεν έχουν άλλους, ρε Μπάμπη, τι αγχώνεσαι; Το μπάσκετ μετράει. Του χρόνου θα βάλεις τον Τσαλκιτζή εσύ, ποιος Βασιλόπουλος; Μπράβο και στον Φώτη που "ανέβηκε", προφανώς με μπασκετικά εφαλτήρια...
- Το "κλου" φυσικά και ήταν οι "Ράδιο Αρβύλα". Μπράβο στα παιδιά, που παραμένουν ανθρώπινοι, και κοντά στον κόσμο. Καλά, από μπάσκετ, δεν περιμέναμε κάτι. Ούτε κι εμείς είμαστε καλοί στα... "κρύα" ανέκδοτα", έτσι Στάθη; Ο Κανάκης, πάντως, το "έχει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: