Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

H "Πορτοκαλί Στοά" της Παρασκευής

Στη σκιά του ροζ βίντεο (»μαύρο» ήταν κατά άλλους) και των μαύρων μέτρων για την οικονομία, το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης «υπάρχει» λόγω της… Μπανταλόνα και περιμένει καλύτερες ημέρες, στην ανάμνηση του «Τσοβόλα, δώστα όλα». Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, οι εμφανίσεις του Άρη να πάψουν να είναι «σκωτσέζικο ντους», ο ΠΑΟΚ να σταθεροποιηθεί έστω και χωρίς… μυωπία και ο Ηρακλής να πάει τραίνο μέχρι τέλους. Απλές ευχές που αν πραγματοποιηθούν μόνο με… σαμπάνια δε θα γιορτάσουμε!
* Πολύ καλή η σκέψη και η πρωτοβουλία της ΚΑΕ Άρης για να μεταδοθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας με την Καβάλα στους ηλεκτρονικούς πίνακες του Αλεξανδρείου και μετά ο κόσμος να δώσει το παρόν και τον αγώνα μπάσκετ με τον Πανιώνιο.
* Φοβερά πράγματα. Η Μπανταλόνα απέλυσε τον Σίτο Αλόνσο μετά την «τριαντάρα» απ’ τον Άρη, που όπως γράψαμε χθες ήταν η 2η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της! Και οι 54 πόντοι αρνητικό ρεκόρ… Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει.
* Μόνο που εκεί είναι άλλη η νοοτροπία και δεν φοβούνται το «κόστος» κάθε απόφασης. Μόνο που εκεί δεν έχουν ούτε τον «υπέροχο λαό» να κάνει κριτική διά των «φερεφώνων» του, ούτε και τα υπόλοιπα μίντια να κάνουν κριτική ανάλογα με το πως… φυσάει ο άνεμος.
* Ούτε βέβαια η κριτική εξαρτάται από γραφεία τύπου, κουμπαριές και άλλες «σχέσεις». Έτσι είναι αυτά, όλοι τα γνωρίζουμε, ο κόσμος τα γνωρίζει, οι παράγοντες τα γνωρίζουν και γι’ αυτό έχουμε το μπάσκετ που μας αξίζει.
* Τώρα, δε, που μας «φόρεσαν» το «κοστούμι» της κρίσης, μην περιμένετε πολλά. Οι ομάδες θα ρίξουν κι άλλο το μπάτζετ, αναγκαστικά, ο κόσμος δεν θα μπορεί να πηγαίνει εύκολα στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ (θα είναι μαγκιά κάθε ομάδας αν κάνει ΕΝΙΑΙΟ διαρκείας) και το χάσμα με τους μεγάλους της Αθήνας που στηρίζονται στους πλούσιους της χώρας θα μεγαλώνει.
* Όχι, όμως, δε θα πρέπει να τα «βάψουμε μαύρα». Αυτή είναι και η «γλύκα» του αθλητισμού. Η νίκη, κι ας είσαι πιο αδύναμος. Η προσπάθεια για να γίνεις καλύτερος. Ο ιδρώτας ότι τουλάχιστον προσπάθησες, πάλεψες, έμεινες όρθιος και περήφανος. Αυτά ας έχουμε στο μυαλό και ας ξεχάσουμε – για λίγο – τα πρωταθλήματα και τις Ευρωλίγκες. Ας φροντίσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να τα διεκδικήσουμε όλα αυτά και πάλι…
* Άρχισαν ήδη οι προσφορές απ’ τα τουριστικά γραφεία (Ζορπίδης κλπ.) για την εκδρομή στη… Βιτόρια! Άλλο ένα δείγμα του κλασικού έλληνα φίλαθλου και της νοοτροπίας. Άσχετο – ήδη κλείσαμε κι εμείς! Δημοσιογραφικά, με διαπιστεύσεις και λοιπά σύνεργα.
* Πάρτι γενεθλίων έχει λέει ο Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι και δε θα μπορέσει να δώσει το παρόν στο All Star Game, αφού τα γενέθλια του συμπίπτουν και με της κόρης του. Καλή διασκέδαση, κόουτς, θα μας λείψεις, αλλά στείλε τον Ιτούδη στο Ηράκλειο. Έτσι κι αλλιώς αυτός δεν τα κάνει όλα; Χα,χα…
* Ερευνώνται οι πληροφορίες ότι σε μια προπόνηση κάποιας ομάδας έγινε χαμός με τα κινητά που έχουν «κατεβασμένα» το γνωστό βίντεο της άξιας εκπροσώπου της ελληνικής «θολής», έτσι κι αλλιώς, σόου-μπιζ. Και τι σόι μνήμη έχουν αυτά τα κινητά, ρε παιδιά; Ιδού το ερώτημα!
* Απαντήσεις στο kousis@metrosport.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: