Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Άλλα τρία! (Στοά Πέμπτης)

Αφού η Άλμπα έκανε το καθήκον της και κέρδισε τη Λε Μαν, ο Άρης πήρε την πρόκριση στους «8» του Eurocup και πλέον θα πάει να παίξει την πρώτη θέση στον όμιλο με τους Γάλλους. Με δεδομένο ότι μπορεί να κερδίσει και θα πάει να το κάνει αυτό, για να μην «διαλέξει» αντίπαλο, αφού άλλωστε μπορεί να τον «διαλέξουν» και οι… απέναντι (μην το ξεχνάτε αυτό, άσχετα αν θα κάνει κακό του κεφαλιού του όποιος τον διαλέξει). Έτσι με δεδομένο τον έναν αγώνα με τους Γάλλους, του μένουν άλλοι δύο αγώνες για να πάει στο φάιναλ φορ της Βιτόρια.
Βεβαίως εδώ θα πρέπει να τραβήξουμε «φρένο» και να πούμε ότι: δε θα πρέπει – όντας Έλληνες και δη Θεσσαλονικιοί – να αρχίσουμε από τώρα τους πανηγυρισμούς. Δε θα πρέπει να θεωρήσουμε από τώρα δεδομένο ότι θα πάρει την πρόκριση στους «4» ο Άρης χωρίς να… ιδρώσει! Καλό είναι να υπάρχει αισιοδοξία, καλό είναι να έχει αυτοπεποίθηση και η ομάδα για τη συνέχεια, αλλά θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση. Και σκληρή δουλειά, γιατί πολλοί παρασύρθηκαν ήδη απ’ τους τριάντα πόντους επί της Μπανταλόνα και πιστεύουν ότι το Κύπελλο είναι
ήδη στον Πύργο τον Λευκό. Κάθε Κύπελλο που πήρε ο Άρης συνοδεύθηκε από αρκετό ιδρώτα και προσπάθεια. Ένα – ένα τα βήματα, λοιπόν, ρεαλισμός και όλα θα έρθουν…
* Πολύ σημαντικά στοιχεία γράφει για τη Μπανταλόνα το καλό μπασκετικό blog «ageofbasketball» (καλά που είναι το δικό μας blog, το «salonikabasket» και οι αναγνώστες εκεί μας ενημερώνουν για διάφορα “καλούδια”!). Γράφει, λοιπόν, ότι σε 10 ευρωπαϊκές σεζόν της Μπανταλόνα από το 1994-95 (1 φορά Σαπόρτα, 1 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 2 Γιούροκαπ FIBA, 4 ULEB και 2 Ευρωλίγκα) μόνο μία ομάδα έχει κερδίσει τους Ισπανούς με 30 πόντους διαφορά. Στις 26 Ιανουαρίου του 1995 ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπανταλόνα στο ΣΕΦ με 84-53. Από τότε κανείς άλλος δεν το κατάφερε, μέχρι τον Άρη!
* Μιλάμε για 150 παιχνίδια με αυτό της Τρίτης, με την ήττα από τον Άρη να είναι η πιο βαριά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία της Μπανταλόνα. Μάλιστα, οι 54 πόντοι που έβαλαν οι Ισπανοί είναι η χειρότερη επιθετική τους επίδοση τα τελευταία 11 χρόνια.
* Ήταν 2 Μαρτίου του 1999 (ακριβώς 11 χρόνια πριν) όταν η Μπανταλόνα είχε χάσει με 57-50 από τη Βαλένθια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Σαπόρτα. Από τότε καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να την κρατήσει κάτω από τους 55 πόντους, πόσο μάλλον να της… ρίξει και 30 πόντους στο κεφάλι”. Αυτά γράφονται και έχουν πράγματι τη δική τους ουσία… Οι δικές σας προβλέψεις στο kousis@metrosport.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: