Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ωραία Κυριακή...

Όταν η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα – κρίνεται υπό προϋποθέσεις ένας τίτλος, ασχολούνται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα ντέρμπι Άρεως – ΠΑΟΚ, πώς να «γυρίσει το βλέμμα» της στο μπάσκετ, ελλείψει μάλιστα και αγώνων πρωταθλήματος; Υπάρχει βεβαίως το All Star Game που ελπίζουμε ότι θα μας «αποζημιώσει», αλλά κι αυτό «πέφτει» πάνω στον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης». Στις 18.15 αρχίζει το κυρίως «μενού» του All Star Game, στις 19.00 αρχίζει το ματς στη μπάλα (sic). Πώς να γυρίσεις, λοιπόν, το κανάλι και να δεις μπάσκετ και δη μπάσκετ αγγαρείας (ελπίζουμε να μας διαψεύσουν όλοι οι συμμετέχοντες, θα το χαρούμε ιδιαίτερα), όταν παίζει Άρης – ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο; Δεν είναι, λοιπόν, στη μοίρα του μπάσκετ να ξεφεύγει της σκιας του ποδοσφαίρου, κι ας έχει φέρει υπέρ-πολλαπλάσιες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, σε άνδρες και γυναίκες, σε όλες τις ηλικίες!
* Το πολύ πέντε λεπτά να παίξει αύριο ο Κένι Γκρέγκορι που πηγαίνει στο Ηράκλειο, αν και τραυματίας. Αυτό είναι άσχημο για όλους μας, γιατί ο τύπος θα έκανε κάτι σούπερ καρφώματα.
* Κι ο Ρίτσαρντσον θα είχε καλές πιθανότητες να κερδίσει τα τρίποντα. Αλλά αυτό με τους τραυματισμούς πριν και κατά τη διάρκεια του All Star Game, είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει όσο κι αν υπάρχουν οι κανονισμοί οι αυστηροί.
* Αν δε θέλει ο άλλος να παίξει, κι αν οι ομάδες φοβούνται να στείλουν τους παίκτες – και δεν εννοούμε τις δικές μας, όλες τις εννοούμε – δεν πρόκειται να γίνει μια αληθινή γιορτή του μπάσκετ.
* Δηλαδή στο ΝΒΑ πηγαίνει ο Λεμπρόν και ο Κόμπι και εδώ οι μισοί δεν πάνε. Κι εμείς λέμε ότι όλοι οι τραυματισμοί είναι όντως σοβαροί και χρίζουν μεγάλης προσοχής. Πώς αλλιώς να προβλέψεις ότι δε θα έχεις μεγάλες… απώλειες; Δύσκολο…
* Κι όχι μόνο πηγαίνουν, αλλά συμμετέχουν ενεργά. Κάθονται και προπονούνται, σκέφτονται «ατραξιόν» (ο Χάουαρντ έβαλε «μπέρτα» Σούπερμαν, ο Νέιτ Ρόμπινσον ντύθηκε στα πράσινα σαν «Κρυπτονίτης», παραφράζοντας το μικρό του όνομα και αμέτρητες ακόμη τέτοιες ιστορίες), κάνουν χαβαλέ ειλικρινή και όχι «στημένο». Ας ελπίζουμε τα δικά μας παιδιά να το γλεντήσουν καλά σήμερα κι αύριο, και μαζί και ο κόσμος…
* Το μόνο που είναι μια ιδέα να γίνει είναι να μετατεθεί χρονικά το All Star Game. Να βρεθεί μια καλύτερη ημερομηνία που να βολεύει καλύτερα τον σκοπό του All Star Game, την προώθηση του μπάσκετ, την προβολή των αληθινών του στοιχείων, που είναι το θέαμα, η ταχύτητα, η ατομική δεξιότητα, το σασπένς.
* Στην Αθήνα θα είναι σήμερα και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Δημήτρης Τριανταφύλλου. Σκοπός του δε θα είναι κάποια συνάντηση με τον… Αντώνη Ρέμο. Έχουν γίνει αρκετές και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
* Το θέμα είναι το… μπάσκετ. Ο πρόεδρος «κατεβαίνει» αποκλειστικά για τον αγώνα της ομάδας με τον Αμύντα. Καταλαβαίνετε πόσο έχουν «σφίξει» τα πράγματα, αλλά πιστεύουμε ότι το «διπλό» θα έρθει… εύκολα (φτου, φτου).
* Δε δίνουμε εισιτήρια για το «Κλεάνθης Βικελίδης» στο kousis@metrosport.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: