Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μπορείς, Άρη... (Στοά Τρίτης)

Φτάσαμε από τώρα, Μάρτιο μήνα, να μιλάμε για «αγώνες της χρονιάς», για «τελικούς», για «νυν υπέρ πάντων ο αγών». Έτσι είναι όμως και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Αρκετά γκρινιάξαμε τόσες ημέρες για τα άσχημα αποτελέσματα των ομάδων μας, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αρκεί να μαθαίνουμε απ’ τα λάθη μας και να μην τα ξανακάνουμε. Είναι προφανές ότι στον Άρη έχουν ξεχάσει πιο γρήγορα από εμάς τον αγώνα στα Τρίκαλα. Και έτσι πρέπει να κάνουν. Ο αγώνας σήμερα με τη Μπανταλόνα είναι όντως ένας «πρόωρος τελικός». Γιατί με τη νίκη και ταυτόχρονα – αυτό μην το ξεχνάτε – με την ήττα της Λε Μαν με την Άλμπα στο Βερολίνο, προκρίνεται στους «8». Κι εκεί πάει για δύο ματς να τα παίξει όλα για όλα και να πάει στο φάιναλ φορ της Βιτόρια. Είναι πλέον ο μόνος ρεαλιστικός στόχος που έχει μείνει, με την έννοια ότι τα πλέιοφς έχουν απομακρυνθεί αρκετά αλλά όταν έρθει η δική τους ώρα θα μιλήσουμε και γι’ αυτά. Τώρα το ζητούμενο είναι να μπορέσει η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να κερδίσει τον αγώνα, να πάρει και τη διαφορά που βεβαίως δεν είναι και μεγάλη (ένα τρίποντο) και έτσι θα μπορέσει να κυνηγήσει κάτι που με 3 καλά ματς μετά μπορεί να τον πετύχει, έναν στόχο μεγάλο που θα τον οδηγήσει και στην Ευρωλίγκα του χρόνου. Και εννοείται ότι ο κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει κι αυτός, όσο μπορεί.
* Για τον ΠΑΟΚ δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά. Ντεφορμέ κι ο Σούλης, ντεφορμέ αρκετοί παίκτες, και το πιο… απίστευτο, ο Μονρό που έχει μυωπία και δε δέχεται, λέει, να φορέσει φακούς επαφής! Και τα τρίποντα πώς τα βάζει; Από… ένστικτο;
* Όπως κι ο Άρης, έτσι κι ο ΠΑΟΚ. Θέλει έναν αθλητικό ψηλό μέσα στη ρακέτα. Δεν τον έχουν οι ομάδες και τους «τρέχουν» οι αντίπαλοι. Παίζουν με ημίψηλα τεσσάρια και τους ξεθεώνουν, συν ότι τους αποδιοργανώνουν αμυντικά (βγήκε δύο φορές ο… Λάζος να μαρκάρει τον Ραίσεβιτς στα κρίσιμα τρίποντα!).
* Και φυσικά δε φταίμε εμείς, ούτε οι παράγοντες, ούτε οι διαιτητές, πόσο μάλλον ο κόσμος που το καλοκαίρι πήραν και οι δύο αργούς ψηλούς. Ούτε φταίμε εμείς που ο Ταπούτος έπαιξε τόσο λίγο σε έναν αγώνα που του «ταίριαζε κουτί» με τον Μίρο και τον… Σιγκούνα στο «τέσσερα».
* Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ θα έχει πολύ δουλειά τις επόμενες μέρες. Με βάση αυτά που έγραψαν στο φύλλο αγώνα οι τρεις διαιτητές του ΠΑΟ-ΟΣΦΠ θα κληθούν σε απολογία και ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός για την ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών του εκτός από τα υβριστικά συνθήματα, πέταξαν στο παρκέ μέχρι και πέτρα, αλλά και ο Γιαννάκης για την φράση «Είστε όλοι κότες, ανήκετε στην ίδια μαφία», που φέρεται ότι απηύθυνε στον κομισάριο σε μια από τις στιγμές έκρηξής του.
* Για να δούμε, πόσο… σκληρά θα τιμωρηθούν; Ξέρετε πόσο τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου; Από… πέντε χιλιάρικα! Κι ο Ηρακλής με… πέντε αγωνιστικές! Έγινε, χαιρετίσματα… Στο kousis@metrosport.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: