Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο Ματσόν πάει στη FIBA




To πολύ καλό ρεπορτάζ του Σταμάτη Μουρελή για το θέμα Ματσόν στο σημερινό (φύλλο Δευτέρας) Μετροσπόρ. Αξίζει να το διαβάσετε, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει (τα σχόλια στο... τέλος):


Ο Άρης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και προχώρησε σε αγωγή κατά του Αντρέα Ματσόν. Η κίνηση του Ιταλού; Να προσφύγει στην FIBA κάτι που επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο «Μ», ο μάνατζερ του πρώην τεχνικού του Άρη, Ντάριο Σαντρόλι αλλά άφησε ένα… παράθυρο ανοιχτό για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ώστε να βρεθεί η λύση εκτός των δικαστικών αιθουσών.
Ο Ντάριο Σαντρόλι αρχικά υπογράμμισε για το θέμα της διαμάχης με τον Άρη και της αγωγής που έχουν καταθέσει οι «κίτρινοι» ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη της ομάδας: «Αυτή είναι η γνώμη του Άρη. Θα δούμε τι θα αποφασίσει ο δικαστής της FIBA, μιας και η υπόθεση θα οδηγηθεί εκεί. Αν δεν έχουμε κάποια εξέλιξη, αν δηλαδή ο Άρης δεν κάνει κάποια κίνηση για να ξεκινήσουμε νέο γύρο διαπραγματεύσεων, τότε μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα στείλουμε τον σχετικό φάκελο στην FIBA για να προχωρήσει η διαδικασία» και συνέχισε: «Ο Άρης μας έκανε μία πρόταση, την οποία κρίναμε ότι ήταν αρκετά χαμηλή και δεν την δεχθήκαμε. Εγώ μίλησα με τον κ. Δαμιανίδη αλλά δεν μπορούσαμε να δεχθούμε την πρόταση, το ύψος της οποίας δεν μπορώ να αποκαλύψω. Η ζημιά για τον Αντρέα Ματσόν και την καριέρα του είναι τεράστια, διώχθηκε μετά από μία ήττα και όλοι πρέπει να ξέρουν ότι είναι επαγγελματίας, έχει οικογένεια και πρέπει να την διασφαλίσει. Πρέπει να καταλάβουν την θέση του, που είναι δύσκολη μετά από αυτή την απόφαση που πήραν να τον απομακρύνουν. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προσωπικό πρόβλημα ανάμεσα στον Αντρέα Ματσόν και τον Άρη. Δεν το θέλει αυτό ο Αντρέα, που έχει τον Άρη μέσα στην καρδιά του. Αλλά είναι επαγγελματίας».
Ο Ντάριο Σαντρόλι συνεχίζει για την απαίτηση του Αντρέα Ματσόν: «Ο Αντρέα Ματσόν είχε ένα εγγυημένο συμβόλαιο το οποίο ο Άρης πρέπει να το σεβαστεί. Εμείς όμως είμαστε ανοιχτοί σε νέες συζητήσεις για να βρεθεί μία λύση, να φτάσουμε σε έναν συμβιβασμό. Αλλά ο Άρης θα πρέπει να το θέλει επίσης και να κάνει μία καλύτερη προσφορά με την προηγούμενη που απορρίψαμε. Διαφορετικά δεν βλέπω ότι υπάρχει άλλη λύση πέρα από τον δικαστή της FIBA. Εκείνος θα αποφασίσει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην υπόθεση». Σε σχετική ερώτηση για το αν ο Αντρέα Ματσόν είχε συμφωνήσει προφορικά πριν φύγει από την Θεσσαλονίκη, όπως υποστηρίζει ο Άρης, ο Ντάριο Σαντρόλι το αρνείται κατηγορηματικά: «Ποτέ δεν συμφώνησε σε τίποτα ο Αντρέα Ματσόν. Απλά υπήρχε η καλή διάθεση από τον ίδιο να μιλήσει και να φτάσει σε έναν συμβιβασμό. Αλλά η πρόταση που του έγινε ήταν αρκετά χαμηλή και την απέρριψε».
Ο Ντάριο Σαντρόλι τονίζει επίσης: «Ο Αντρέα Ματσόν έχει εξοφληθεί όλο το συμβόλαιο του πρώτου του χρόνου. Εμείς θα κινηθούμε κατά του Άρη για να πάρουμε τα χρήματα, όχι συγκεκριμένα κατά του κ. Τζεβελέκη ή του κ. Δαμιανίδη».
Ουσιαστικά ο μάνατζερ του Αντρέα Ματσόν δείχνει την διάθεση να περιμένει για λίγες ημέρες πριν καταθέσει προσφυγή στην FIBA. Φαντάζει απίθανο όμως ο Άρης να προχωρήσει σε νέα πρόταση για συμβιβασμό, την στιγμή που έχει κινηθεί νομικά. Ο Ιταλός τεχνικός τραβάει… το σχοινί στα άκρα μιας και επιθυμεί να πάρει όλα τα χρήματα από το φετινό του συμβόλαιο, τα οποία δεν δούλεψε και σαφέστατα η υπόθεση θα απασχολήσει τις δύο πλευρές για αρκετό καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: