Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Το παραγοντιλίκι πληρώνεται...

Πήγαμε, τώρα, απ' τον Δαμιάνίδη στον Τζεβελέκη. Αφού ολοκληρώσαμε την κριτική για αυτόν που έμεινε μόνος στα γραφεία και όλοι απ' έξω να τον βρίζουν, τώρα παίρνει σειρά ένας άλλος. Έτσι είναι το παραγοντιλίκι. Κοστίζει...
Και κάτι για κάποιους φίλους, που διαφωνούν και κατηγορούν τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους (ευκολάκι αυτό). Ένα κι ένα κάνει δύο: κάνει μια δήλωση ένας παράγοντας, τη γράφεις: το ότι τη γράφεις δε σημαίνει ότι τη δέχεσαι. Δεν σημαίνει ότι είσαι υπόλογος που δεν έψαξες ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ να δεις αν λέει αλήθεια. Δημοσιογραφία σημαίνει "ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ". Είπε ο Τζεβελέκης κάτι: κρίνεται Ο ΙΔΙΟΣ, όχι η εφημερίδα που την έγραψε αυτή τη δήλωση. Είναι δική του η δήλωση, αυτός θα κριθεί. Εμείς θα κριθούμε αν ακολουθούμε την επικαιρότητα σωστά, αν έχουμε τις ειδήσεις, αν παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αν κρίνουμε τα γεγονότα. Η εφημερίδα θα κριθεί αν μπορεί να αποκαλύψει οτι λέει ψέματα και δεν το κάνει.
Κρίθηκε από εμάς και ο Τζεβελέκης και ο Δαμιανίδης και ο Ματσόν και οι παίκτες και άπαντες. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να τους κρίνουμε ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, βεβαίως και να τους βοηθήσουμε να ανοίξουν τη δική τους εφημερίδα. Δεν είναι δύσκολο, αλλά θέλει λεφτά.
Προς διαρκώς ανικανοποίητους αναγνώστες (πρόκληση για μένα να τους κερδίσω και να τους κάνω να μας διαβάζουν).
Πάρε μια εφημερίδα, διάβασε τη, δε σου αρέσει, μην την ξαναπαίρνεις.
Έχεις άλλη άποψη, πάρε μια άλλη. Δε σε καλύπτει καμία, ενημερώσου απ' το Ίντερνετ, έχει χιλιάδες σάιτ. Άκου ραδιόφωνα. Ούτε αυτά σε καλύπτουν; ΟΚ, προσπάθησε να μείνεις ενεργός πολίτης και φίλαθλος με τον τρόπο που εσένα σε καλύπτει.
Πήγαίνε στο γήπεδο, δες μπάσκετ, διάβασε βιβλία, δες παλιούς αγώνες, γράψου στη Λέσχη Φίλων Άρη, μίλα με κόσμο, πήγαινε και σε άλλους αγώνες μπάσκετ, πήγαινε δες ερασιτεχνικά, πήγαινε να παίξεις κιόλας (αυτό είναι το καλύτερο), ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥ...
Αν και τότε δεν μπορείς να βρεις άκρη και τότε δεν έχεις ικανοποιηθεί απ' την ενημέρωση, τότε, φίλε μου, δεν μπορώ να σε βοηθήσω!
* Και μια ειδησούλα: ο Τζεβελέκης, απ' ότι μαθαίνω, αναζητά ήδη στοιχεία για όσα λέχθηκαν, γράφτηκαν ή ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Θα απαντήσει, ακόμη και "σκληρά" σε κάποιους. Όσο για την "ταμπακέρα", θα περιμένουμε εμπράκτως την άλλη του απάντηση.
* Α, και κάτι άλλο. Αφήστε τα πληκτρολόγια ορισμένοι και τις εξυπνάδες και πηγαίνετε στο γήπεδο, έτσι για αλλαγή. Δεν είναι κακό. Η ομάδα σας παίζει...



Δεν υπάρχουν σχόλια: