Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Σημειώσεις απ' το Πόζναν - Ημέρα 2η




Πόζναν, ημέρα 2η, μια ωραία μπασκετική ημέρα τελειώνει... Μια χούφτα - και κάτι παραπάνω - δημοσιογράφοι, μια ωραία παρέα. Ένα φοβερό ξενοδοχείο, μια μουντή πόλη, κλασική ανατολική πόλη, που όμως έχει κάτι ωραίες μοντέρνες πινελιές με ολίγη ιμπεριαλισμού. Ένα φοβερό εμπορικό κέντρο, που είναι σαν τρία δικά μας "Κόσμος", ένα παλιό γήπεδο, κρύο αρκετό, αλλά έμαθα ότι στη Θεσσαλονίκη έριξε καρέκλες! Πάλι καλά, λοιπόν, αν και ήδη άρχισα να νοσταλγώ τη μπασκετούπολη...
Τι να πούμε για το Ευρωμπάσκετ; Έχουμε ένα δύσκολο ματς αύριο, αλλά θα κερδίσουμε. Ο Τζέρι είναι κεφάτος, κατέβηκε με κάτι πρησμένα μάτια στις 14.30 και οι άλλοι τον έψαχναν κάτι ώρες. Δεν πήγε για φαγητό με την... ομάδα του, ενώ μαζί του είναι πάντα ο Ντάριους, που κόπηκε προχθές. Μετά τα δύο φιλαράκια πήγαν για KFC στο εμπορικό κέντρο που λέγαμε πιο πάνω, εμείς γράφαμε και γυρνούσαμε σαν τις άδικες κατάρες. Το βράδυ η πόλη έχει ζωή και καλά κάνει το μυαλό σας και πάει και στο πονηρό. Στην Πολωνία είμαστε άλλωστε, αλλά μην περιμένετε παλιές εποχές κομμουνιστικών καθεστώτων που είχες ένα 50δόλαρο στο χέρι και ήσουν με τρεις ξανθιές δίμετρες αγκαλιά. Άλλωστε εμείς δεν ασχολούμαστε με δίμετρες (χαχαχα).
* Όντως "κυκλοφόρησε" κι εδώ το θέμα Παπανικολάου, για μια ακόμη φορά. Δεν ξέρω κατά πόσο τυχαίο να είναι όλο αυτό με την κακή εμφάνιση της ομάδας με την Αρμάνι, ή αν θα συνεχίσει να αντέχει ο Δαμιανίδης στις κρούσεις των "μεγάλων"... Είπαμε, αν το χρήμα είναι πολύ, δύσκολα θα αντισταθεί... Προσωπική μας εκτίμηση!
* Στο Πόζναν όλες οι καλές "φυλές" του μπάσκετ. Στρίβεις τη μια και βλέπεις τον παικταρά τον Ούκιτς, μετά τον Ρίστε Στεφάνοφ, μετά τον Χαλπερίν, μετά τον Τζέρι με παντόφλες και ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μόλις του λες για Θεσσαλονίκη. Και στο τέλςο βλέπεις και τον Γιάννη τον Καλαμπόκη... Διόλου τυχαία η αναφορά...
* Ένα ωραίο μπασκετικό όνομα παίρνει ο Ηρακλής. Θα έχουμε καλές μεταδόσεις στο Ιβανώφειο φέτος. Θα θυμίζουν Α1 και... Λέγκα Ούνο!
* Αύριο πάλι, να περνάτε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: