Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Και τώρα, όλοι... βόλεϊ!





Σιγά μην στεναχωρηθούμε, εμείς οι γιοι της μπασκετομάνας, επειδή πήγαν οι "μεγάλοι" (...) της Αθήνας και ο... Πανιώνιος και ψήφισαν "ναι" στο σχέδιο Μπερτομέου. Δε μασάμε, έχουμε το Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ, ενός συμπαθέστατου αθλήματος, όπου η Θεσσαλονίκη διαπρέπει. Πήρε πρωταθλήματα με "ουρά", απ' το 1997 και μετά. Και φέτος και οι τρεις ομάδες της, ακόμη και η 4η, ο Απόλλων Καλαμαριάς, είναι ικανές για το καλύτερο (και για το χειρότερο, βεβαίως - βεβαίως).
Δεν κάνουμε πλάκα. Ξεχάστε το μπάσκετ, πάει αυτό το ωραίο άθλημα. Η "ταφόπλακα" έχει μπει εδώ και χρόνια για το μπάσκετ της Βόρειας Ελλάδας, δε μπήκε τώρα που οι "τρεις" της Αθήνας έκαναν τις ντρίπλες τους και έστειλαν τον Οικονομίδη θεατή στη Βαρκελώνη, γιατί δεν είχε... απαρτία η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Και πήγε εκεί η ελληνική Λίγκα θεατής, ενώ οι... τρεις ελληνικές ομάδες που είναι μέλη της, ψήφισαν! Αυτό πώς έγινε; Μα στην Ευρωλίγκα των πλούσιων όλα γίνονται.
Απείχε ο ΕΣΑΚΕ, ενώ η Ισπανική Λίγκα, παρά τις ψήφους των "μεγάλων" της, ψήφισε "όχι". Οι Γάλλοι επίσης "όχι", και οι Ισραηλινοί. Η Μπανταλόνα όχι, η Νανσί όχι. Οι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν έχουν τύχη έτσι όπως τα κάνανε πλακάκια οι μεγάλοι για να παίζουν μεταξύ τους και να μοιράζονται τα λεφτά. Τι τους νοιάζουν οι τέταρτοι κι οι πέμπτοι των τοπικών πρωταθλημάτων; Αυτοί θα λειτουργούν ως "φυτώρια" για τους "μεγάλους". Θα παλεύουν για να παίξουν στο... Γιούροκαπ και οι πιο "προχωρημένοι" θα παίζουν στο Γιούροτσάλεντζ, για να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κύπρου και της Βαλτικής.
Και τι έγινε; Ο Άρης θα μείνει να ελπίζει μήπως και όταν βγει τρίτος, πάει στους προκριματικούς κι εκεί μέσω περίπλοκων rankings και αγώνων με Λιθουανούς, Πολωνούς, Τούρκους, Ιταλούς, Γερμανούς, Λεττονούς, θα πηγαίνει για το θαύμα! Πότε θα γίνονται αυτοί οι προκριματικοί; Με τι ρόστερ; Με νέο, φυσικά, άρα με επένδυση "χοντρή", όσο μπορεί, μήπως και τα καταφέρει. Κι αν δεν μπορεί, θα του μείνει η ομάδα (και το μπάτζετ) μετά τον Σεπτέμβριο για να αρχίσει πάλι ο φαύλος κύκλος. Πάλι να παλέψει, δηλαδή, μέχρι τον άλλον Μάιο για να παλέψει μετά πάλι τον Σεπτέμβριο, και πάει λέγοντας.
Ενώ θα γίνονται όλα αυτά, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ θα παλεύουν για το ποιος θα φέρει τον Μάρμπουρι, ποιος θα πάρει τον Ρούντι Φερνάντεζ (λέμε και καμιά χαζομάρα)... Και θα παίζουν με τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα και θα πηγαίνουν για τουρνέ στο ΝΒΑ για να κάνουν φιλικά με τους Ράπτορς, ενώ εμείς θα ψάχνουμε αντιπάλους για τα... Μαυροσκούφεια!
Καλά να πάθουμε όμως... Γιατί όταν ο άλλος είχε την Εθνική Ελλάδας μέσα στα πόδια του, τα "έχωσε" στον Κράβαρικ. Όταν ο άλλος είχε Μπλερ και Βάις (χιχι), Σιγάλα, Κορωνιό, Λιαδέλη, τα διέλυε όλα, και όταν ο άλλος είχε δεύτερη χρονιά σερί στην Ευρωλίγκα και πήγε στα Τοπ-16, είχε 500 άτομα στο Παλέ κι έπαιζε με την... Ταού! Καλά να πάθουμε...
Μην περιμένετε ανάλυση από εμάς για την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν αρκετές στα ειδησεογραφικά σάιτ, που είναι γι' αυτόν τον σκοπό. Άλλωστε είναι ένα πρωτάθλημα, το οποίο κάποτε, εδώ στη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθούμε απ' το Sport+, όπως βλέπουμε τώρα το Ισπανικό... Με ενδιαφέρον στο β΄ ημίχρονο, και με ζάπινγκ στα τάιμ άουτ, γιατί δε θα δείχνουν τις cheerleaders...

Δεν υπάρχουν σχόλια: