Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Θέλω playoffs τώρα!

Έχω κουραστεί με τα "σενάρια" και με το αν θα παίξει ο... Ράιτ. Θέλω από τώρα να γίνουν τα playoffs, να παίξει ο Άρης με το Μαρούσι, στο "3-6" και ο Πανελλήνιος με τον Πανιώνιο στο "4-5". Να δούμε λίγο μπάσκετ της προκοπής, να έχει ενδιαφέρον, να έχει πάθος, γιατί μέχρι να γίνουν αυτοί οι αγώνες θα περιοριστούμε στο Άρης - Παναθηναϊκός και στους αγώνες της... Ευρωλίγκα. Θα ήθελα, για να μη συνεχίσει το άθλημα να κάνει "κοιλιά", να είχαμε από τώρα αυτούς τους αγώνες, να κάναμε τις αναλύσεις μας, να βλέπαμε την αντίδραση του Άρεως (μ΄ αρέσει να το λέω έτσι) κατά του hi-low του Αμαρουσίου, να έβλεπα τον Ράιτ να παίζει και μετά να κάτσω να κάνω τα σενάρια μου για τις πιο... πάνω φάσεις. Α, και τώρα που είπα Ράιτ, έμαθα απ' τον δικό μου, πως στην προπόνηση ο "ράστας" τα βάζει όλα και κάνει "παπάδες". Άντε, Δημητράκη (Παπ), καλομελέτα κι έρχεται...
* Τι θέλει ο Καλπάκης στον ΠΑΟΚ; 300 άτομα να βάλουν από 3 χιλιάρικα; Με τέτοια οικονομική κρίση, μπορεί να βρει το πολύ 20-30, κι αν... Και πάλι καλά.
* Καλό είναι όμως να παλεύεις και να μην αφήνεις τους άλλους να βγάζουν τα κάστανα απ' τη φωτιά. Είναι αυτό που λέμε πάντα: "μην κοιτάς τι θα κάνει η ομάδα σου για σένα, αλλά τι θα κάνεις εσύ για την ομάδα σου".
* Καλά κάνουν οι μπασκετικές ραδιοφωνικές εκπομπές και επικεντρώνουν στο ευρωπαικό μπάσκετ, αλλά σαν ακροατής θα προτιμούσα να ακούσω τα προβλήματα του δικού μας μπάσκετ και όχι της... Παρτιζάν, της Σιένα ή της Ορτέζ. Άλλες χώρες αυτές, άλλα δεδομένα, άλλες συνήθειες, άλλο σύστημα οργάνωσης και νοοτροπίας, όλα... άλλα. Καμία σχέση με την Ελλάδα, άρα κάθε σύγκριση, κατά την άποψη μου, ανεδαφική και ανεπιτυχής προσπάθεια υπεράσπισης ή κατηγορίας, κατά περίπτωση, δικών μας πρακτικών ή επιλογών. Άποψη μου, σαν ακροατής...
* Άλλωστε το ραδιόφωνο είναι... ραδιόφωνο, και όχι... φερέφωνο. Μην μπερδεύεστε, αφήστε τους παράγοντες να τα πουν, παιδιά. Αυτοί εκτίθενται και αυτούς τιμωρεί ο κόσμος με την αποχή του απ' τα γήπεδα. Όχι τον... Μπερτομέου.
* Ο κόσμος έχει κριτήριο, έστω και υπερ του δέοντος φιλόδοξο, στην Ελλάδα. Θέλει να κερδίζει, τι να κάνουμε. Αν θέλει, όπως μας είπε ο Ματσόν, να πέσει στην Α2 για να κάνει παίκτη τον... Χρυσικόπουλο, καλύτερα να τον κάνει... άλλη ομάδα. Λέμε εμείς, που δεν ουρανοβατούμε.
* Επειδή όμως ο Ιταλός ξέρει ότι ο Έλληνας θέλει αποτελέσματα γι' αυτό βάζει τα παιδιά ένα και ενάμιση λεπτό. Και φυσικά θα παίξει, Αντρέα, ο Μποντιρόγκα στα... 17 του, βασικός. Ο... Μποντιρόγκα ήταν, μην το ξεχνάμε.
* Κι ο Γιαννάκης έπαιζε 19 χρονών στην Εθνική, ο Φάνης επίσης, ο Διαμαντίδης 20 χρονών έγινε βασικός στον Ηρακλή, ο Σχορτσανίτης 19 χρονών επίσης, τα ίδια και οι Ρεντζιάς, Γιαννούλης, Στογιάκοβιτς, Μαυροκφαλίδης, Βασιλειάδης, και πόσοι άλλοι ακόμη.
* Και... έπεσε ο Ηρακλής, αλλά όχι γιατί στήριξε τα νιάτα του, αλλά γιατί τα... έδιωξε. Γιατί αν τα κρατούσε, το σκηνικό θα ήταν, πιστεύουμε, πολύ διαφορετικό.
* Οπότε οι συγκρίσεις και οι "ενέσεις" αλλαγής νοοτροπίας δεν περνούν στην Ελλάδα, κατά την άποψη μου. Έχεις τη μαγκιά φίλε να κάνεις την ομάδα μου να κερδίζει; Θα έρθω στο γήπεδο. Μπορείς να μην αλλάζεις δέκα παίκτες το χρόνο, μπορείς να βάλεις κανά-δυο ελληνόπουλα μέσα, μπορείς να μην πουλάς τα παιδιά σου μεσούσης της σεζόν, μπορείς να πληρώνεις το παράβολο για την... Ευρωλίγκα; Τότε θα σε στηρίξω... Θα έρθω στο γήπεδο κι ας μην είμαι, κι ούτε θέλω να γίνω ποτέ, Ισπανός! Αυτός είναι 60 εκατομμύρια και εγώ είμαι 10. Και πάλι τον κοντράρω, κι άμα δεν ήταν ο Μπερτομέου, θα ήταν και πάλι απο κάτω μου. Όπως θα είναι και φέτος...
* Καθυστερήσαμε αρκετά να γράψουμε... Συγνώμη, παίδες, αλλά ειλικρινά δε βρήκα κάτι ενδιαφέρον όλες αυτές τις ημέρες. Ούτε καν το All Star Game που θα γίνει στην Ξάνθη. Αλλά κάτι θα γράψουμε και γι' αυτό, έχουμε λίγες ημέρες ακόμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: