Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

"Έφταιγαν τα αποδυτήρια" είπε ο πρόεδρος!

Αντί δικού μας κειμένου, "μεταφέρουμε" αυτούσια την δημοσίευση των δηλώσεων του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Θανάση Τζεβελέκη, στον Αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό "Σέντρα" και την εκπομπή «Pick n’ Roll» με τον Διονύση Μαρίνο. Είπε ο πρόεδρος:
Για την φετινή σεζόν: «Ο Άρης θα προσπαθήσει να κάνει φέτος, αυτό που ήταν λάθος την περσινή σεζόν και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας που χάσαμε στα play-off. Για πρώτη φορά ο Άρης είχε τερματίσει 3ος ένα μήνα πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και μέχρι εκεί όλα μπορούσαν να θεωρηθούν πετυχημένα. Όμως η υπεραισιοδοξία και η σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά με αυτόματο πιλότο εκτιμώ ότι οφείλεται στους Αμερικανούς που ήταν εξαιρετικά ταλέντα αλλά δεν ήξεραν που αγωνίζονται και στον προπονητή που δεν είχε καταλάβει τη νοοτροπία του πρωταθλήματος.
Το περσινό διαζύγιο με τον Ματσόν έκανε κακό και στους δυο. Ο Αντρέας φτιάχνει πρώτα τη χημεία και μετά το ταλέντο σε μια ομάδα και τα μηνύματα από την Ιταλία είναι ότι έχει πετύχει στις επιλογές που έκανε. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια ομάδα σφιχτή που θα παλεύει και δεν θα χαμογελάει όταν χάνει όπως έγινε πολλές φορές πέρυσι, με αποτέλεσμα να εκνευρίζομαι εγώ αλλά και οι οπαδοί του Άρη που ήταν στο γήπεδο και δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια εικόνα.
Φέτος δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί οι επιλογές των παικτών είναι ξεκάθαρες και τους εξηγήσαμε που ήρθαν, σε ποια ομάδα παίζουν και πως θέλουμε να συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδου. Κάναμε προσπάθεια να αλλάξουν αρκετά πράγματα, προσπαθήσαμε να δώσουμε βαρύτητα σε Έλληνες παίκτες που θα έχουν χρόνο συμμετοχής και είπαμε στον προπονητή μας, ότι θέλουμε τρεις νεαρούς από τα τμήματα υποδομής που θα μπουν στην ομάδα και μαθαίνω ότι στην Ιταλία πάνε πολύ καλά».
Για την περσινή σεζόν και το λάθος που έκανε: «Ήταν νωχελική η περσινή χρονιά, όμως κάθε σοβαρός πρόεδρος οφείλει να στηρίξει μια κατάσταση που έχει γίνει. Άλλωστε, εγώ δεν είμαι υπέρ των αλλαγών λίγο πριν λήξη της σεζόν. Πιστεύω ότι υποστηρίζοντας την κατάσταση θα την διορθώσω, αλλά δεν τα καταφέραμε και χάσαμε την Ευρωλίγκα. Θα έπρεπε να πάρω μια απόφαση που δεν πήρα και αυτό ήταν λάθος. Αυτή η απόφαση δεν αφορά προπονητή, αλλά το εσωτερικό της ομάδας, το πρόβλημα ήταν στα αποδυτήρια».
Για τους οπαδούς: «Στον Άρη είμαστε από μικρά παιδιά και έχουμε μάθει να βλέπουμε μπάσκετ σε συγκεκριμένο περιβάλλον. Ο κόσμος του Άρη θα μπορούσα να πω σε εισαγωγικά ότι είναι κακομαθημένος γιατί έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Μακάρι να είχαμε έναν Γκάλη και έναν Γιαννάκη. Θεωρώ λοιπόν ότι η νοοτροπία πως η ομάδα με αυτόματο πιλότο θα καταλήξει 3η και ότι πάμε στα ντέρμπι και την Ευρωλίγκα ήταν λάθος και αυτό ήθελα να αλλάξω, το σωστό είναι να στηρίζουμε την ομάδα πάντα.
Ο Άρης έχει μπει σε μια τάξη, πάνω και από τα αγωνιστικά αποτελέσματα αυτό που μετράει είναι η τάξη σε όλα τα επίπεδα, δεν θέλω να φύγω και ν’ αφήσω πίσω μου συντρίμμια. Θέλω το γήπεδο γεμάτο, όπως και οι παίκτες γιατί καμία άλλη ομάδα με το μπάτζετ που έχουμε δεν θα μπορούσε να έχει τις επιτυχίες που έχουμε φέρει μέχρι τώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν είχαμε βρεθεί αρκετές φορές να αγωνιζόμαστε με τον φόβο μια ενδεχόμενης τιμωρίας, όμως οι οπαδοί του Άρη δεν έκαναν το παραμικρό και έδειξαν ότι σκέφτονται με ωριμότητα όταν υποστηρίζουν την ομάδα».
Οι κρίσεις δικές σας...

2 σχόλια:

Diogenis είπε...

Εγώ ένα πράγμα μόνο θα ρωτήσω. Στον πολύ καλό ομολογουμένως συνάδελφό σου, δεν ήξερε να πει τις αηδίες περί " αφεντικού της πόλης"? Είναι δυνατόν το 2008, να καθόμαστε να ακούμε και να ανεχόμαστε τέτοια καραγκιοζιλίκια; Και αυτά που λέει τώρα, δεν ήξερε να τα πει στην συνέντευξη τύπου του Μαίου; Αλλά ξέχασα. Τότε ήρθε τον βρήκε εκείνος ο φίλος του ο δικηγόρος που έλεγε στην συνέντευξη τύπου ο κύριος Τζεβελέκης, και του είπε πως θα ανανεώσει το διαρκείας!Και εμείς θα έπρεπε να ακολουθήσουμε ως πρόβατα.
Αντικειμενικά, ναι, αυτές είναι ψύχραιμες δηλώσεις. Μόνο που αυτά πλέον είναι λόγια, που δεν μετουσιώθηκαν ποτέ σε πράξεις.
Από αυτά που μαθαίνουμε από τον Σταμάτη στην Ιταλία το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως ο Ματσόν δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο να περάσει τον δικό του τρόπο σκέψης. Και αυτό μόνο καλό είναι.

Andy είπε...

Οι δηλώσεις Τζεβελέκη είναι στο ίδιο πνεύμα με αυτές του Νεμπεγλέρα: Εκεί έφταιγε η 'παρανόηση' και η 'διαστρέβλωση' ΚΑΙ για τον Γκόρντονα ΄εφταιγε το κλίμα στ' αποδυτίρια'...
Έξω απ' τα αποδ. ήταν τέλειος! :-)