Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ο αγώνας με τη Σκαβολίνι

Την ήττα με 86-68 από την Σκαβολίνι Πέζαρο γνώρισε απόψε ο ΑΡΗΣ στην αναμέτρηση με την οποία άρχισε το τουρνουά “Citta Di Caserta” που διοργανώνει η Καζέρτα. Οι «κίτρινοι» αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 6-21, εντούτοις δεν είχαν την ίδια συνέχεια και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα η Σκαβολίνι να προηγηθεί στην ανάπαυλα με 41-35 και 65-54 στο 30’. Το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν προσπάθησε στο τέταρτο δεκάλεπτο να κάνει την ολική επαναφορά, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει τη νίκη και έτσι θα αντιμετωπίσει αύριο στο μικρό τελικό (19:30 ώρα Ελλάδας) τον ηττημένο της αναμέτρησης Καζέρτα – Ριέτι. Ο Ιταλός κόουτς τόσο στο αποψινό φιλικό, όσο και στο αυριανό που θα δώσει η ομάδα στο τουρνουά που διοργανώνει η Καζέρτα, με την ευκαιρία της επιστροφής της στην ιταλική Α1 έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια, θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του και να δει σε ποιους τομείς χρειάζεται να εστιάσει περισσότερο, λίγες μέρες πριν την έναρξη του ελληνικού Πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα εξάλλου περνάνε σε δεύτερη μοίρα σε αυτά τα φιλικά τεστ, αφού αυτό που προέχει είναι το μοντάρισμα της ομάδας, προκειμένου να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Ο Αντρέα Ματσόν μετά την λήξη του αποψινού φιλικού κόντρα στην Σκαβολίνι Πέζαρο τόνισε: «Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε όλους τους παίκτες στην διάθεση μας. Ο Μάρσαλ και ο Σέκουλιτς αγωνίστηκαν για ορισμένα λεπτά, ενώ και για τον Γκαβέλ ήταν το πρώτο φιλικό από αυτά που έχουμε δώσει στην Ιταλία όπου είχαμε την δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουμε. Το θέμα βέβαια είναι ότι όταν αγωνίζεσαι τόσο καιρό χωρίς αρκετούς παίκτες, είναι επόμενο ότι χρειάζεται χρόνος μέχρι να μπουν όλοι στο κλίμα». Όσο για το τι κρατάει ο Ιταλός κόουτς από αυτό το δυνατό φιλικό τεστ; «Το πολύ καλό μας ξεκίνημα. Μπήκαμε δυνατά στο παρκέ και στο δεκάλεπτο προηγούμασταν με 6-21. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να δώσουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και κάναμε πολλές αλλαγές δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα. Λογικό είναι λοιπόν κάπου να επηρεαστεί η ομάδα μετά από αυτό, αλλά όπως είπα και πιο πριν, το θετικό είναι ότι έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεση μας και με την πάροδο του χρόνου θα είμαστε αυτοί που πρέπει». Τα δεκάλεπτα: 6-21, 41-35, 65-54, 86-68.
Σκαβολίνι Πέζαρο (Σακριπάντι): Στάνιτς 2, Μάϊερς 8, Βαν Ρόσομ 8, Κάρι 11, Χίκς 14, Ακιντέλε 14, Σο 3, Χάρντ 13, Ζουκάουσκας 10, Τοματσίνι 3.
ΑΡΗΣ (Ματσόν): Κλάρκ 5, Μάρσαλ 10, Σέκουλιτς 6, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης 5, Γκαβέλ 3, Σκορδίλης 4, Παπανικολάου, Αγαδάκος 13, Μπάρλος 2, Τσαλδάρης 12, Νέλσον 8.
*Εκτός 12αδας από την αποψινή αναμέτρηση ήταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος.
*Αύριο οι 'κίτρινοι' θα κάνουν μια προπόνηση το πρωί στο γήπεδο της Καζέρτα. Το 'φονικό ένστικτο' του Τσαλδάρη Στην ανάπαυλα της αποψινής αναμέτρησης, ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Σον Μάρσαλ από πλευράς ΑΡΗ αντιμετώπισαν σε διαγωνισμό τριπόντων δύο παίκτες από την Σκαβολίνι, με τον Έλληνα γκάρντ να σημειώνει τα περισσότερα τρίποντα. Αύριο λοιπόν ο Τσαλδάρης θα αντιμετωπίσει στον τελικό του διαγωνισμού τριπόντων, το νικητή που θα προκύψει με τον ίδιο τρόπο στην αναμέτρηση της Καζέρτα με την Ριέτι. Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου εκπροσώπησε τον ΑΡΗ στον διαγωνισμό καρφωμάτων, αλλά παρά τις εντυπωσιακές του ενέργειες δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τον αντίπαλο του και έτσι δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του σχετικού διαγωνισμού.
Πηγή: Arisbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: