Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πίσω απ' τα βιτρίνα, προβλήματα...

Πάλι τα ίδια
Δύσκολο το φετινό καλοκαίρι για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ. Κι ας είναι η Ευρωλίγκα - όπου κατά πάσα πιθανότητα θα παίξουν και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, σε προκριματικούς ομίλους, εντός έδρας ο ΠΑΟΚ, εκτός και με wild card ο Άρης - το στοιχείο που ανεβάζει την αισιοδοξία για "κάτι καλύτερο".
Ο ΠΑΟΚ είναι στην Ευρωλίγκα και αν πάει κατευθείαν στους ομίλους θα πάρει ένα ποσό "στάνταρ" 750 χιλιάδων ευρώ. Πολύ καλό ποσό, για "βάση" ό,τι πρέπει. Μαζί με τα υπεραισιόδοξα σενάρια για λοιπές χορηγίες, διαρκείας και άλλες εμπορικές συμφωνίες, το ποσό μπορεί να φτάσει τα 3-4 εκ. ευρώ. Δεν είναι και λίγα.
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, σε διαδικασία πτώχευσης δηλαδή, που στην πράξη σημαίνει ότι "κλείνει" σε περίπτωση που δεν μπορέσει να πληρώσει κάποιον απ' τους πιστωτές της όπως έχει συμφωνήσει. Το θετικό είναι ότι μειώνει τα χρέη της και αποκτά έναν χρονικό ορίζοντα ικανοποιητικό για να εξυγιανθεί ουσιαστικά. Οι παίκτες έχουν λαμβάνειν ένα σημαντικό ποσό, ενώ δικαιολογημέρα πανηγύριζαν και για την έξοδο στην Ευρωλίγκα, καθώς οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν πριμ εξόδου στην Ευρωλίγκα, που είναι ένα ποσό πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ συνολικά. Για να μην αναλύσουμε τα μισθολογικά πέρσι και φέτος, απλά είναι παραδεκτό το πρόβλημα που υπάρχει.
Στον Άρη πέραν των επίσης δεδομένων οικονομικών προβλημάτων που αφορούν στη μισθοδοσία των παικτών, της περσινής και της φετινής σεζόν, έχει καταγραφεί μέσω του ρεπορτάζ ("Μετροσπορ", σελ.44, 10.6.2011) μια σημαντική οφειλή στην Εφορία η οποία για να ρυθμιστεί χρειάζεται ένα πολύ σημαντικό, επίσης, ποσό για να "μπει" η εταιρία στη ρύθμιση. Γι' αυτό και σύντομα θα αρχίσουν τα "όργανα" με κάποιους "πρώην"...
Στον Ηρακλή τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ, από οικονομικής άποψης. Η ομάδα παλεύει για να βρει χρήματα για τα περσινά, τα προπερσινά και τα... φετινά, έχει καταπτώσεις εγγυητικής, έχει προσφυγές και πρέπει να κάνει και ομάδα για του... χρόνου. Σε ποια κατηγορία θα παίξει, θα το μάθουμε σύντομα. Μπορεί και στην... Α1, πού ξέρεις, Ηρακλής είσαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: