Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

"Μάχη" στον ΕΣΑΚΕ

Η δικαίωση του... Ηλυσιακού απ' το ΑΣΕΑΔ σε βάρος της ΑΕΚ και η ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή αποτελεί μια "βόμβα" που θα "σκάσει" σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ και μετά στη γενική συνέλευση.
Εκεί θα γίνει προσπάθεια για να... επικυρωθεί η βαθμολογία, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα έπρεπε να ήμασταν... εκεί! Το σημερινό δ.σ. όμως είναι πολύ σημαντικό και για το θέμα των "τηλεοπτικών", όπως και για άλλα ζητήματα του πρωταθλήματος.
Ας παραθέσουμε, πάντως, και την είδηση, όπως την έγραψε το "Γκαζέτα"...
ΑΣΕΑΔ έκανε τελικώς δεκτή την προσφυγή του Ηλυσιακού, ακυρώνοντας την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Συνεπώς η ομάδα των Ιλισίων θα παραμείνει στην Α1, ενώ η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί στην Α2.


Η σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΑΔ:

«Το ΑΣΕΑΔ δέχεται την προσφυγή της ΚΑΕ Ηλυσιακός και απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ (28/4/11)».
Η απόφαση 52/28-4-2011 την οποία ακύρωσε ο ΑΣΕΑΔ ανέφερε: «Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».
Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται πλέον η επικύρωση της βαθμολογίας της Α1 από τον ΕΣΑΚΕ, στην απογευματινή συνεδρίαση του ΔΣ.
Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει αντίδραση από τους «κιτρινόμαυρους». Η «Ένωση» μπορεί να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια κατά του Ηλυσιακού.
Ειδάλλως καλείται να αποδεχτεί την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και να επιδιώξει την παραμονή της στην Α1 μέσω της ενδεχόμενης αύξησης του αριθμού των ομάδων της Α1 σε 16 (σ.σ. σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες).

Λαμπρόπουλος: «Λανθασμένη ερμηνεία...»

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος θεωρεί ότι η ερμηνεία του νόμου από το ΑΣΕΑΔ είναι λανθασμένη, με τον νομικό εκπρόσωπο της ΑΕΚ να αναφέρεται πλέον στις προσεχείς κινήσεις της «Ένωσης»
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ και δικηγόρος του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Γιάννη Φιλίππου, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για...
... την απόφαση του ΑΣΕΑΔ:
«Το σκεπτικό της απόφασης μου το διάβασαν και αναφέρει πως ναι μεν η ΑΕΚ είχε έννομο συμφέρον, δέχεται όσα έχει δηλώσει ο κ. Οικονομίδης, ο κ. Γαμπιεράκης και να ασκήσει την προσφυγή, αλλά δεν αποδείχτηκε πως ο κ. Δελημπαλταδάκης έχει μετοχές στον Ηλυσιακό. Το μπάσκετ αποκτά με τον τρόπο αυτό τον δικό του Ψωμιάδη. Μας λένε δηλαδή πως αν κάποιος μάνατζερ δεν έχει τις δικές του μετοχές μπορεί να τις δώσει σε κάποιον άλλο.
Δεν κατέκρινα ποτέ καμία απόφαση. Μπορώ να τη σχολιάσω μόνο. Τη βγάζουν έμπειροι δικαστές και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Είναι μια ερμηνεία δύσκολη, για μένα λανθασμένη, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε.
Ο νόμος λέει πως πρέπει να έχει φυσική εξουσία στις μετοχές κι όχι διαμέσου άλλου προσώπου. Υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ αυτού που ξέρουμε όλοι και τι δέχεται το δικαστήριο.
Ο δικαστής όμως δεν επηρεάζεται, δεν υπολογίζει, δεν διαβάζει και εφαρμόζει μια διατύπωση του νόμου. Αν αυτό είναι σωστό ή λάθος είναι αντικείμενο κριτικής».
... το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS:
«Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ προσβάλλεται στο CAS, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία αυτό, γιατί η απόφαση θα έβγαινε μετά από 6-8 μήνες. Πιστεύω πως πρέπει να εξαντλείς τις δυνατότητές σου στον αθλητικό δικαστή και το ΑΣΕΑΔ. Το CAS ασχολείται με θέματα που είναι πολύ αποφασιστικά για τον αθλητισμό. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά το αν ο Δελημπαλταδάκης είναι μάνατζερ και ιδιοκτήτης».
... το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΑΕΚ σε ασφαλιστικά μέτρα:
«Δεν μπορεί να κάνει κανείς ασφαλιστικά μέτρα. Υπάρχει διάταξη του κανονισμού που απαγορεύει οποιαδήποτε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτό είναι μια εξυπνάδα που είπε κάποιος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε τις διατάξεις».
... τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ:
«Αν κάνουμε από εδώ και πέρα κάτι, θα το συζητήσουμε με τον Μπάμπη Καραμανλή. Αν μου πει ότι πρέπει να κάνουμε αυτό, θα το κάνουμε. Η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει.
Υπάρχει μια περίπτωση να παίξει στο Α2, να υπάρχει ένα μορατόριουμ των πιστωτών, να αφήσουν δηλαδή την ομάδα να παίξει στην Α2 και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία για να πάρουν μετά τα χρήματά τους.
Το άλλο σενάριο είναι να πτωχεύσει η ομάδα και να πέσει στην Δ’ Εθνική και να χάσουν όλοι τα χρήματά τους».
... τις φήμες πως η ΑΕΚ θα ζητήσει αύξηση των ομάδων της Α1 σε 16:
«Αυτό το σενάριο κάθε χρόνο έρχεται και παρέρχεται».
... τις κινήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά του Ηλυσιακού:
«Η απόφαση δεν σημαίνει ότι ο Ηλυσιακός έχει πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.
Η ΕΕΑ μπορεί να δει το πόθεν έσχες των μετόχων. Εμείς θα το κυνηγήσουμε αυτό γιατί θεωρούμε πως έχουμε δίκιο επί της ουσίας.
Όταν το Σεπτέμβριο θα δοθούν τα πιστοποιητικά, εμείς θα αντιταχθούμε.
Είναι ευκαιρία για τον κύριο Δελημπαλταδάκη να απαγκιστρωθεί από τον Ηλυσιακό γιατί είναι μια χαρά μάνατζερ και δεν χρειάζεται αυτή την ομάδα για να κάνει τις δουλειές του».
... τους λόγους που η ΑΕΚ δεν κινήθηκε νωρίτερα κατά του Ηλυσιακού:
«Γνωρίζαμε κάποια πράγματα, αλλά αυτά δεν τα αποφασίζουν οι δικηγόροι, αλλά οι διοικήσεις. Το είχα πει από νωρίς στη διοίκηση, όπως το ήξεραν και οι ομάδες που έπεσαν πέρυσι και παρέμεινε ο Ηλυσιακός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: