Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δύο κοντούς ακόμη...



Δεν ήθελα να μεταφέρω σε αυτό το blog τα "κλισέ" ρεπορτάζ που βάζουν τα σάιτ τα μπασκετικά, γιατί πολύ απλά δε θέλω να είναι το blog μου κάτι τέτοιο. Θεώρησα όμως καλό να αναδημοσιεύσω το σημερινό ρεπορτάζ του "Σπορτ24" για να θυμίσω τι έγραφα εδώ και καιρό για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Τι είπε λοιπόν ο Ντρούκερ; Ότι ο Άρης πάει για δύο ΚΟΝΤΟΥΣ. Ένας θα είναι, λογικά, ο Χαραλαμπίδης, κι ένας ο κοινοτικός.
Το αν χρειάζεται η ομάδα ψηλό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εμείς μιλάμε για την ειδησεογραφία, όχι για την προ των αγώνων κριτική.
Ιδού το ρεπορτάζ:

"Με προορισμό το Μπόρμιο της Ιταλίας αναχώρησε το πρωί η αποστολή του Άρη, με πρώτο σταθμό τη Ρώμη και ακολούθως το Μιλάνο, με τον Σαρόν Ντρούκερ να έχει την ευκαιρία να δει την ομάδα του σε τρία δυνατά φιλικά παιχνίδια.
Ο Ισραηλινός τεχνικός ωστόσο στις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής, εκτός της αναφοράς του στη μέχρι σήμερα πορεία της προετοιμασίας, σε σχετική για την ενίσχυση του ρόστερ, έκανε λόγο για δύο γκαρντ. Ο ένας λογικά θα είναι ο Κώστας Χαραλαμπίδης και ο άλλος κοινοτικός.
"Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφικές μας κινήσεις με δύο ακόμη γκαρντ", τόνισε ο Ντρούκερ που ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τίθεται θέμα απόκτησης κάποιου ακόμη παίκτη ρακέτας. Όσο για το φλερτ με τον Κώστα Χαραλαμπίδη δήλωσε: "Μου αρέσει ο παίκτης αλλά είναι θέμα της διοίκησης".
Σχετικά με τον Φάνη Κουμπούρα και την παραμονή του, είπε: "Βρεθήκαμε χθες και αποφασίσαμε να ακολουθήσει την υπόλοιπη αποστολή στο Μπόρμιο. Μετά το πέρας της παραμονής μας με την επιστροφή μας θα πάρουμε την απόφασή μας για την παραμονή του. Υπάρχει θέληση και ο Φάνης προσπαθεί πολύ μετά τη δύσκολη χρονιά που είχε πέρσι στο Μαρούσι λόγω του τραυματισμού του".
Όταν ρωτήθηκε για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας ο Ντρούκερ σημείωσε: "Είμαστε στην μέση της προετοιμασίας έχοντας δουλέψει μέχρι στιγμής σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε".
Για το πώς είδε το σύνολό του στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας αυτό του περασμένου Σαββάτου με τον Πιερικό/Αρχέλαο στο Αλεξάνδρειο σχολίασε: "Ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε στο γήπεδο με αποτέλεσμα να είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πρόοδό μας αλλά και το που θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να διορθωθούμε".
Η σημασία των φιλικών στο Μπόρμιο

Κατά την παραμονή της αποστολής του Άρη στο Μπόρμιο της Ιταλίας για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας του εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου το σύνολο του Ντρούκερ θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

02/09 ΑΡΗΣ-Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης
04/09 ΑΡΗΣ-Εφές Πίλσεν
06/09 ΑΡΗΣ-Μπάνβιτ.

Για τα συγκεκριμένα φιλικά ο Ντρούκερ υποστήριξε: "Τα φιλικά που θα δώσουμε στην Ιταλία και παρά τις ελλείψεις που θα έχουμε θα είναι σημαντικά γιατί πλησιάζουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας. Για αυτό και το σημαντικό δεν θα είναι μόνο να κερδίσουμε αλλά να δούμε το που θα χρειαστούμε βελτίωση".

Μοναδικός απών ο Παπανικολάου

Όσο για τους παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή του Άρη ο Ισραηλινός τεχνικός της ομάδας είναι οι: Nίκος Χατζηβρέττας, Χρήστος Ταπούτος, Γάιος Σκορδίλης, Πιέρ Πιρς, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Μπράιαντ Ντάνστον, Πι Τζέι Τάκερ, Σπύρος Μούρτος, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Φάνης Κουμπούρας και Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο Χρήστος Παπανικολάου είναι ο μοναδικός απών της αποστολής του Άρη, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ακολουθήσει αγωγή λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνεται στη μέση.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έπειτα από εισήγηση του Ντρούκερ ο αγώνας με την Τουρκική Ολίν στις 8 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Γι’ αυτό το λόγο η αποστολή του Άρη θα επιστρέψει μια μέρα νωρίτερα της προγραμματισμένης ημερομηνίας άφιξής της στην Θεσσαλονίκη.


"Σημαντική προσθήκη ο Τάκερ"

Ο Ντρούκερ σχετικά με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Άρη τον Αμερικανό Πι Τζέι Τάκερ δήλωσε: "Από την αρχή είχα πει ότι όταν θα συμπληρωνόταν το ρόστερ μας θα ήμασταν μία καλή ομάδα. ο Πι Τζέι ταιριάζει στην ομάδα, μπορεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη και δεν θα αργήσει να δεθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Θεωρώ λοιπόν πως είναι μία σημαντική προσθήκη"

Δεν υπάρχουν σχόλια: