Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Λάθη, λάθη, λάθη και του χρόνου πάλι εκεί...

Είπαμε, ακούσαμε, γράψαμε, διαβάσαμε πολλά. Το κάζο του Άρη ήταν το κύριο θέμα. Είναι κρίμα για τους φιλάθλους, για τον Τζεβελέκη που όσα λάθη κι αν έχει κάνει, "ματώνει" και κάποτε θα μάθει και τα μπασκετικά κόλπα, για τον Ματσόν που σε ένα ματς ακύρωσε όλη του την προσπάθεια όλης της χρονιάς και για ορισμένους απ' τους παίκτες που αληθινά ίδρωσαν τη φανέλα.
Θεωρούμε, πέραν όλων των άλλων, πως το 5ο ματς ήταν ένα "Βατερλό" του Ματσόν. Κι αν οι "γλύφτες" ρεπόρτερ τρέξουν να του τα πουν κι αυτά, δεν πειράζει. Ο Αντρέα ξέρει ότι έχασε το ματς. Δε χρειάζεται τους γλύφτες του να του πουν ότι κάποιος άλλος του ασκεί κριτική. Κριτική είναι να γράψεις ότι είδες, με σκοπό να βγει κάτι καλό, όχι να τον ξεφωνίσεις μόνο και μόνο για να κάνεις το μάγκα.
Το να μην κάνεις κριτική είναι το άσχημο, για να μην πω ύποπτο. Ο Ματσόν, όπως έχουμε γράψει - δες το πιο κάτω άρθρο - παίζει, με βάση τους παίκτες που πήρε και το στιλ του, άναρχο μπάσκετ. Άναρχο δε θα πει άσχημο. Άναρχο θα πει "χωρίς αρχή", δηλαδή χωρίς εξουσία, χωρίς κάποιος ή κάτι, μια τακτική ας πούμε, να εξουσιάζει τον ρυθμό της ομάδας. Τα γράψαμε και στη "Στοά", οι επίδοξοι κωλοτουμπιστές συνδεσμιτογλύφτες απλώς... διαβάζουν. Στις πρώτες επτά επιθέσεις του αγώνα ο Άρης έκανε επτά τρίποντα. Μετρημένα, μπορεί και παραπάνω. Επτά στις επτά επιθέσεις στην αρχή, με τρίποντο. Σε αγώνα "τελικό", που έχεις 6000 κόσμο μαζί σου, που παίζεις μια Ευρωλίγκα, δεν δικαιολογείται. Όπως δεν δικαιολογείται να μην αλλάξεις τον Κλαρκ στο τελευταίο λεπτό, να βάλεις έναν πιο ψύχραιμο, να κρατήσει τη μπάλα, να πάρει ένα φάουλ, να βάλει μια βολή. Δε νοείται να είσαι Άρης, μέσα στο Παλέ και να δέχεσαι 2-17 μέσα στο σπίτι σου σε 4΄.34΄΄ αγώνα!
Δεν ξέρω για τα άλλα ματς, ξέρω όμως ότι αυτό το ματς το έχασε - πολύ άσχημη έκφραση για έναν προπονητή, που ίσως να αδικεί τον κλάδο γενικά, γιατί στις ήττες χάνουν αυτοί και στις νίκες κερδίζουν οι παίκτες - η τεχνική ηγεσία του Άρη. Και η ήττα δεν ανήκει μόνο στον Ματσόν ή στους παίκτες. Ανήκει και στους βοηθούς του Ιταλού που δεν τον "ξύπνησαν", που δεν παρενέβησαν, ή που ότι του είπαν αποδείχθηκε λανθασμένο.
* Η επόμενη μέρα ξεκινά σωστά για τον Άρη. Το να κρατάς έναν προπονητή που σου έχασε μια διοργάνωση, άρα 800 χιλιάρικα, δείχνει ότι πιστεύεις ότι κάτι άλλο έφταιγε. Το ότι κρατάς έναν ψηλό που είχε 11,5 πόντους μέσο όρο και 6.8 ριμπάουντ στα πλέιοφς δείχνει ότι θέλεις να κρατήσεις, τουλάχιστον, έναν κορμό.
* Φυσικά κριτική δεν ακούσαμε από κανέναν άλλον. Όσοι πήγαιναν για καφέ κάθε πρωί σχεδόν στα γραφεία της ΚΑΕ, ή όσοι έλεγαν στον Ματσόν τι γράφουμε επειδή μπήκε στο... Facebook δεν είχαν το σθένος να γράψουν την αλήθεια. Φυσικά υπήρξαν και εξαιρέσεις...
* Λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες, γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να βγήκε τέταρτος ο Άρης, στα πλέιοφς, αλλά να παίξει αυτός στην Ευρωλίγκα! Δε μου φαίνεται να πληροί όλα τα κριτήρια το Μαρούσι, ούτε και ικανό να παίξει. Ίσως και να μην θέλει, ακόμη, να παίξει. Ας κανονίσει ο ΕΣΑΚΕ να χάσουμε την τρίτη θέση!

4 σχόλια:

The Hoop είπε...

Κώστα πως βλέπεις το τμήμα marketing της ΚΑΕ 'Αρης.

Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα με χορηγίες?

Επίσης πιστεύω ότι γενικεύεις πολύ τις αντιδράσεις του κόσμου. Όταν ο προπονητής αντιδρά έξυπνα όσοι ασχολούνται με το άθλημα το αναγνωρίζουν. Δεν μιλάω για αυτούς που πατάνε μόνο όταν παίζει ο πάοκ η στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ή ακόμα χειρότερα γιατί τελείωσε η σεζόν στο ποδόσφαιρο..

Andy είπε...

Πολύ εύστοχος ο τίτλος "λάθη, λάθη, λάθη..". Να θυμίσω ότι δεν είδαμε για πρώτη φορά αυτό το ΑΝΑΡΧΟ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ που είδαμε προχθές στα τελευταία 5'. Όλη τη χρονιά αυτό παίζουμε, "πάρτε μπάλλα παιχταράδες νου και σουτάρετε απ' τα 7 μέτρα..". Απλά η τιμωρία ήρθε τη χειρότερη στιγμή! Να θυμηθούμε τον αποκλεισμό από την Μπνέϊ-Βηθλεέμ Χασαρόν? Τουρλουμπούκι είχαμε και τότε στην επίθεση..

Συμπέρασμα: Ουδέν κακόν αμιγές καλού, Έλληνας προπονητής, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ευκαιρίς στους νεαρούς (κάτι μπορεί να βγει, που ξέρεις), ξένοι τύπου Νέλσον, Μπετς και όχι άθλια πρεζάκια τύπου Ράιτ, ας βγούμε κι 6οι μια χρονιά..

Andy είπε...

Για να επιμείνω λίγο στο "τουρλουμπούκι", ο Άρης σχεδιάστηκα χωρίς p.m. & center. Center βρέθηκε κάπως απγά (Μπετς) αλλά οργανωτής όχι..

bousvaroswood είπε...

Στον ΑΡΗ εδώ και χρόνια τα λάθη ξεκινούν από αλλού . Υπάρχει μία διοίκηση βολεμένη επειδή αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της 3ης θέσης . Υπάρχουν οπαδοί που την στηρίζουν τυφλά γιατί νομίζουν πως ΑΡΗΣ και Σουπερ 3 είναι το ίδιο .Παράλληλα ενώ ο μόνος τρόπος για να χτυπηθούν σε βάθος χρόνου οι μεγάλοι της Αθήνας είναι να δουλευτούν οι νέοι παίκτες αντι γι αυτό προτιμούνται "καμμένοι" κοινοτικοί .Είναι ένας γόρδιος δεσμός που δεν εξυπηρετεί κανέναν να λυθεί και οι περισσότερες κινήσεις είναι κινήσεις εντυπωσισμού.