Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδιά, σας ευχαριστούμε!

"Άι Γιώργη, ευλόγησον..."
Λείψαμε αρκετές ημέρες απ' αυτό το "μετερίζι". Φόρτος εργασίες για την εφημερίδα, για το ραδιόφωνο δεν άφησε πολύ χρόνο για να κάτσω ήρεμα να γράψω πέντε αράδες για αυτό το Ευρωμπάσκετ και γι' αυτήν την παρέα παιδιών που μας έκαναν, εν τέλει, υπερήφανους. 

Για μένα το πρόσημο απ' αυτή τη διοργάνωση είναι θετικό. Δεν ξέρω - και δε με νοιάζει, για να είμαι ειλικρινής - πόσο δικαιολογία θεωρούν κάποιοι την απουσία 8-9(!!!) βασικών παικτών απ' την Εθνική ομάδα και πόσο αυτό μπορεί να σχετιστεί με τη συνολική της εμφάνιση. Το ότι είμαστε στην πρώτη 6άδα με παιδιά απ' την Εθνική... Νέων (Σλούκας, Παπανικολάου), με παίκτες που άλλες εποχές έβλεπαν με ευχαρίστηση τους αγώνες της Εθνικής (Ξανθόπουλος, Μαυροειδής), με έναν "ρούκι" ομογενή (Μπράμος) κι έναν που έπαιζε όλη τη χρονιά ανάμεσα στις προπονήσεις του ΝΒΑ και τους αγώνες του NBDL (Κουφός), είναι σίγουρα τεράστια επιτυχία! Και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε τα παιδιά! Όλοι τους πάλεψαν, έδειξαν καρδιά, αγάπησαν το εθνόσημο και πάλεψαν σκληρά. Και τι ήθελαν; Ένα - δύο σουτ με τους Γάλλους που και οι ίδιοι ακόμη δεν κατάλαβαν πως μας κέρδισαν. Ας όψεται εκείνο το 5ποντο που δεχθήκαμε στο 45-40 υπέρ μας χάρη στο ύπουλο σφύριγμα των διαιτητών. 
"Φετινά σταφύλια" όμως. Η Εθνική με περισσή θέληση κατατρόπωσε τους Σέρβους και πήρε το "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό που θα γίνει στο Πουέρτο Ρίκο, όπως όλα δείχνουν, αφού οι Γάλλοι κερδίζουν αυτή την ώρα τους Ρώσους. Αν χάσουν, θα γίνει στο Παρίσι, 2-8 Ιουλίου 2012. Θα παίξουν 12 ομάδες και θα προκριθούν για το Λονδίνο τρεις. Από την Ευρώπη θα συμμετάσχουν Ελλάδα, Λιθουανία, ΠΓΔΜ και ο ηττημένος του αγώνα Γαλλία - Ρωσία. Ακόμα το Πουέρτο Ρίκο, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Βενεζουέλα, η Αγκόλα, η Νιγηρία και η Νέα Ζηλανδία. Αναμένονται και άλλες δύο ομάδες από το πρωτάθλημα Ασίας. Ήδη έχουν προκριθεί στο Ολυμπιακό τουρνουά (28 Ιουλίου - 12 Αυγούστου) οι ΗΠΑ, Ισπανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Αυστραλία, Τυνησία, Μ. Βρετανία. Περνούν ακόμα οι νικητής του Γαλλία-Ισπανία και ο πρώτος από το πρωτάθλημα Ασίας. 
Μπράβο και πάλι στα παιδιά, το Ευρωμπάσκετ συνεχίζεται αύριο για την Εθνική μας με τον αγώνα με τους "οικοδεσπότες" Λιθουανούς, που θα είναι γιορτή, και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, Κυριακή, με τον "μικρό" και τον "μεγάλο" Τελικό. Όπου θα είναι, στον "μικρό" τελικό τα Σκόπια. Άξιοι συγχαρητηρίων, μπασκετικά, και οι γείτονες. Με έναν Αμερικανό και δυόμιση παίκτες έφτασαν εδώ που έφτασαν, γιατί έπαιξαν σε όλους τους αγώνες με πλάνο και όλοι έδιναν το 100%. Μπορούσαν 7; Έπαιζαν για 7. Αλλά γι' αυτούς και για άλλες ιστορίες του Ευρωμπάσκετ, θα περιμένετε ως το άλλο σημείωμά μας... Ως τότε "ατσού" (ευχαριστώ στα... Λιθουανικά) για την υπομονή σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: