Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

"Δεν στείλαμε Αστυνομία στο 3 on 3"





ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΑΚ

Aναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του "Μετροσπόρ" σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών του ΠΣΑΚ για την ΕΟΚ. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται...


"Διαψεύδουν τις κατηγορίες του ΠΣΑΚ περί "καταγγελίας στην αστυνομία" για το "3 on 3" του ΠΣΑΚ που έγινε στη Θεσσαλονίκη προ ολίγων ημερών οι σύμβουλοι της ΕΟΚ.
Όπως θυμούνται οι φίλοι του μπάσκετ, πέρασαν λίγες ημέρες απ' το πέρας του επιτυχημένου τουρνούα μπάσκετ "3 on 3" που διοργάνωσε ο ΠΣΑΚ στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης και οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες.
Στις 24 Ιουνίου ο ΠΣΑΚ είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου κατήγγειλε πως η ΕΟΚ έστειλε έγγραφο στην αστυνομία για να μην γίνει το "3 on 3" στο Ποσειδώνιο, υποστηρίζοντας - η ΕΟΚ - πως είναι η μόνη που έχει το δικαίωμα της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων σχετικών με το μπάσκετ.
Μια εβδομάδα μετά, οι άνθρωποι των γραφείων της ΕΟΚ στη Θεσσαλονίκη, διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έγινε τέτοια ενέργεια!
"Ποτέ δεν στείλαμε τέτοιο έγγραφο, ή όποιο άλλο, σχετικά με το "3 on 3", ούτε επικοινωνήσαμε καν με την αστυνομία για το θέμα" τονίζει ο διευθυντής των γραφείων της ΕΟΚ, Ηλίας Ίγγλις, επί χρόνια "ψυχή" της ομοσπονδίας στη Βόρεια Ελλάδα. "Η ίδια η αστυνομία πήρε τηλέφωνο στα γραφεία μας και ρώτησε αν είναι υπό την αιγίδα μας το "3 on 3". Τυπικά υπάρχει κανονισμός που λέει ότι η κάθε ομοσπονδία κάθε αθλήματος είναι υπεύθυνη για διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης για το άθλημα αυτό και γι' αυτό μας ρώτησε η αστυνομία. Εμείς δεν ήμασταν υπεύθυνοι για το "3 on 3" και αυτό είπαμε. Ούτε έγγραφο στείλαμε, ούτε καταγγελία κάναμε, πόσο μάλλον την απαγόρευση του τουρνουά θέλαμε! Εμείς, αντίθετα, περιμέναμε να συνεργαστούμε με τα παιδιά και να βοηθήσουμε με την τεχνογνωσία μας για να γίνει πιο καλό το τουρνουά. Άλλωστε πουθενά δεν λέει, σε κανέναν κανονισμό, ότι για τα "3 οn 3" έχει δικαίωμα να τα διεξάγει μόνο η ΕΟΚ! Άλλωστε στην πράξη βλέπουμε ότι όλοι μπορούν να κάνουν ελεύθερα "3 on 3" και αυτό εμάς μας χαροποιεί γιατί θέλουμε να πηγαίνουν τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ. Εξεπλάγην με την ανακοίνωση του ΠΣΑΚ, δεν το περίμενα, ούτε το ύφος, ούτε το ότι κανείς δημοσιογράφος δε ρώτησε μετά και την ΕΟΚ για το αν ισχύει αυτό που καταγγέλει ο ΠΣΑΚ" τονίζει κατηγορηματικά."

Δεν υπάρχουν σχόλια: