Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Υπάρχει "επόμενη μέρα" στον Άρη;




Η τραγική, μπασκετικά, παρουσία του Άρη περνά πλέον σε "δεύτερη μοίρα" στον συλλογισμό των φίλων της ομάδας. Κακά τα ψέματα, λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε κόντρα σε αυτήν την ομάδα να προκριθεί ο Άρης με νίκη μέσα στην Ισπανία με νίκη πάνω από 7 πόντους. Έτσι η εμφάνιση ήταν αναμενόμενη, με την έννοια ότι απ' τη στιγμή που τα σουτ δε μπήκαν και η άμυνα μέσα στη ρακέτα ήταν "ναυάγιο" και οι Ισπανοί μετά το +7 το δικό τους έπαιζαν "ελεύθερα" και έβαζαν τα πάντα, έχοντας καλή ψυχολογία, δύσκολα μπορούσε να γίνει μια τόσο μεγάλη ανατροπή.
Ιδίως όταν ο flow σκόρερ της ομάδας ο Κλαρκ έπαιξε μόλις 14 λεπτά και ο Ρίτσαρντσον ήταν στα γνωστά του σκαμπανεβάσματα, ενώ ο Ουόλς είναι φανερό ότι παραέχει το "ελεύθερο" να παίρνει τη μπάλα απ' την κορυφή και να ξεκινά ατομική προσπάθεια. Συγκινητικός ήταν ο Μάιλς, ο Μπετς είναι φανερό ότι δεν μπορεί, ο Ντικούδης επίσης, ο Κακιούζης έπαιξε λίγο, προφανώς λόγω των δηλώσεων του, ο Χατζηβρέττας είναι πλέον αμυντικό εργαλείο, ενώ ο Μπάρλος παλεύει αλλά δεν είναι αυτός που θα τραβήξει το σκορ... Εδώ και καιρό όλοι σε αυτό το blog - εσείς πιο πολύ, γιατί εγώ έχω πολύ καιρό να γράψω, λόγω φόρτου εργασίας - αναφέρεται ότι ήταν απαραίτητος ένας ψηλός με αθλητικές ικανότητες. Ένας καλός ψηλός που θα μπορούσε να δημιουργήσει στο λόου πόστ, που θα μπορούσε να έχει ένα καλό σουτάκι, που θα είχε πάσα προς τα έξω. Ζητάμε πολλά μάλλον, ή μάλλον ζητούσαμε πολλά. Αντ' αυτού, η ομάδα άγνωστο γιατί πήρε πρώτα τον Λάμποβιτς και τον Πάουνιτς, και μετά πήρε τον Ουόλς.
Τον οποίο εκθειάσαμε, όντως, για τις πρώτες καλές εμφανίσεις, όμως τελικά έγινε κατανοητό, εκ του αποτελέσματος, ότι ένας ψηλός ήταν πιο απαραίτητος. Έτσι φάνηκε τουλάχιστον κι αυτό θα πρέπει να παραδεχθούν όλοι ότι έκαναν λάθος επιλογή.
Πάει, λοιπόν, η Ευρώπη, οπότε το ζητούμενο είναι τώρα η "επόμενη μέρα". Υπάρχει, άραγε, τέτοια έννοια και πόσο μάλλον πράξη; Έχουμε γράψει στη "Στοά" του "Μετροσπόρ" ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο για τον Άρη. Αν δεν υπάρξει ρεαλιστικός συγκερασμός όλων, δηλαδή "Γένεσις", "Σάρισα", Τζιβελέκη, Δαμιανίδη, δεν βλέπουμε λύση και το καλοκαίρι θα είναι πολύ, μα πολύ, δύσκολο.

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Για να απαντησω στην ερωτηση του τιτλου: Όχι δεν υπάρχει.

sterk είπε...

Επόμενη μέρα δεν υπάρχει για το ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο για τον Άρη.