Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Πάλι με χρόνια, με καιρούς...



H Δευτεριάτικη "Στοά" στο "Μετροσπόρ"...

Βλέποντας την κατάμεστη Τούμπα και πληροφορούμενοι την παρουσία και των παικτών του μπασκετικού ΠΑΟΚ εκεί απ’ το ρεπορτάζ του Κλείτου Καρκανιά στο χθεσινό «Μ», σκεφτήκαμε πως μια ομάδα με έναν τόσο δυναμικό και πολυπληθή φίλαθλο κόσμο δεν μπορεί στο «άψε – σβήσε» να λύσει τα προβλήματα της σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και σε όλα τα αθλήματα. Ίσως να μην είναι τόσο εύκολο, αφού σε κάθε άθλημα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα δεδομένα. Όταν π.χ. στο μπάσκετ υπάρχουν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι που βάζουν για πλάκα 30 εκ. ευρώ (και παίρνουν το 1/3 πίσω, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ίσως και λιγότερα), πώς να αντιπαρέλθεις σε αυτή τη λαίλαπα; Έχοντας να πληρώσεις και μια ακόμη… ομάδα, με τα χρέη που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Και μη έχοντας και την προβολή που καλώς έχει και το ποδόσφαιρο, γιατί όταν μαζεύει μια ομάδα 30 χιλιάδες κόσμο, δε μπορεί να μην προβάλλεται αυτό απ’ τα Μ.Μ.Ε.. Άρα; Δεν τα παρατάς όμως – σιγά, σιγά παλεύεις, ξεπληρώνεις, φτιάχνεις μια ομάδα που πρέπει να διατηρήσεις και του χρόνου και του «παράχρόνου», έναν «κορμό» τουλάχιστον, και παλεύεις και το επικοινωνιακό και το εμπορικό. Σε ένα «βάθος» τριών χρόνων πρέπει να είσαι ο τρίτος, με τέτοιο κόσμο, και μετά να ελπίζεις να σε πάρει κάποιο μεγάλο ΠΑΟΚτσήδικο όνομα απ’ τον επιχειρηματικό τομέα… Υπομονή, λοιπόν, και δουλειά, αλλά και στήριξη απ’ τον κόσμο.
* Και επιτέλους, κόψτε αυτό το υποτιμητικό «μπασκετάκι». Δεν υπάρχει σε κανένα λεξιλόγιο όποιου σέβεται τον εαυτό του, φίλαθλα αλλά και επαγγελματικά, αυτή λέξη. Ούτε υποκοριστικό συμπάθειας είναι… Μπάσκετ λέγεται το άθλημα, τέλος!
* Τρεις καινοτομίες θα παρουσιάσει πολύ σύντομα το Metrobasket, το πιο πλήρες ένθετο μπάσκετ στον βορειοελλαδικό Τύπο. Ελπίζουμε να σας αρέσουν και όταν τις αντιγράψουν οι φίλοι μας, να το κάνουν… καλά!
* Αύριο θα γίνει μια σύσκεψη που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό στον Ηρακλή, αλλά είναι καιρός να γίνει κι ευτυχώς που τη ζήτησαν αυτοί που πραγματικά πονάνε για το μπάσκετ.
* Εκεί θα τεθεί το απλό ερώτημα: «ποιος είναι διοίκηση στο μπάσκετ;». Η σύσκεψη είναι υπό τη «σκέπη» του Γ.Σ. και λέγεται ότι θα τεθούν όλα επί τάπητος απ’ την αρχή. Και δεν είναι κρυφό πλέον ότι υπάρχουν και «άλλες» απόψεις και για τον προπονητή, και για τον Γαλανό, και για όλους.
* Όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν απ’ την αρχή, να μπει μια σειρά. Δε μπορεί να χάνει η ομάδα 28 πόντους και να μη τρέχει «κάστανο». Όλα καλά κι όλα ωραία; Ανεπίτρεπτο για κάθε διοίκηση…
* Οι δικές σας προτάσεις στο kousis@metrosport.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: