Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

"Δεν βιάζομαι", άρα δεν...;

Διάβασα το ρεπορτάζ των περισσότερων εφημερίδων για το μπάσκετ του Άρη, μετά τις πρώτες ημέρες παρουσίας του Φώτη Κατσικάρη. Δίκαια ο προπονητής λέει ότι δε θα βιαστεί για να "κόψει" τους Αμερικανούς ή να πάρει άλλον, συμπληρωματικά, αφού θα φύγει ο Μπέλσερ, έτσι κι αλλιώς. Αλλά εδώ γεννάται ένα ερώτημα:
Στις 24 του μήνα ξεκινά το πρωτάθλημα. Σήμερα έχουμε 9, παίκτης δεν πρόκειται να έρθει, άρα πάμε 10, αύριο δηλαδή, όπου και πάλι πολύ δύσκολα ως απίθανα θα έρθει παίκτης. Άρα πάμε... 11. Σε δύο εβδομάδες ο νέος παίκτης καλείται να προσαρμοστεί και το κυριότερο να μπορέσει να δώσει άμεσα - όλοι γνωρίζουμε το δύσκολο πρόγραμμα του Άρη στο ξεκίνημα - λύση στο παιχνίδι της ομάδας. Με λίγα λόγια, να δώσει αμέσως, αν μπορεί, κάτι παραπάνω απ' αυτό που θα έδινε ο "χ" Ντέι ή ο "ψ" Ρίτσαρντσον, εφ' όσον παρέμεναν. Οπότε το "δεν βιαζόμαστε" που διάβασα και το "θα δώσει μια ευκαιρία" εμένα μου φαίνεται "κάπως". Σα να διαβάζω ότι "δεν έχουμε λεφτά για να πάρουμε τους παίκτες που θέλω" ή "δεν βρήκαμε τον κατάλληλο παίκτη ακόμη".
Ή απλά είμαι υπερβολικός, όπως πάντα...

4 σχόλια:

aba είπε...

Ego tha elega oti pio polu einai to den brikame ton katallilo paikti akoma.

Episis pisteuo oti einai kalo gia tin psuxologia olis tis omadas oti o Katsikaris dinei eukairies stous paiktes na deixoun tin axia tous. Me auto ton tropo nomizo oti oi paiktes noiothoun oti einai sto xeri tous na deixoun oti mporoun na antapokrithoun. Akoma kai meta tis opoies allages, oi paiktes tha thumountai oti uparxei axiologisi tis axias tous.

Se teliki, den nomizo oti einai toso kakos o Day i o Richardson. Apla epaizan se mia omada "tourloumpouki". Se mia domimeni omada tha deixoun ti mporoun na prosferoun (idios o Richardson). Oso gia ton Day, den tha mou kanei entuposi na meinei kai na paroume kai allon play, me tautoxroni metatopisi tou Clark sto 2. I akoma kai na exoume sximata me 2 play stin idia pentada. Eidomen....

O xronos ontos kulaei, alla den agxonomai. Ek prooimiou theoro ta 3 prota mats xamena (i mallon to mats me ton PAOK to dino 50-50 giati kaneis den mporei pote na kanei asfaleis problepseis gia agona ARI-PAOK opoia kai an einai i katastasi ton 2 omadon).

Se teliki analusi, poso tha mas epireasei stin epiteuxi ton stoxon mas to na xasoume ta prota mats?

Unknown είπε...

Ο Κατσικάρης είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος. Από τη μία η ομάδα είναι άλλου και τους παίκτες τους διάλλεξε άλλος, κι απ'την άλλη η πρεμιέρα πλησιάζει και τα ματς είναι δύσκολα. Ό,τι και να κάνει μπορεί να αποδειχτεί λάθος, γιατί θα είναι κάτω από πίεση χρόνου.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σχεδιασμός (της διοίκισης) το καλοκαίρι θα μας ταλαιπωρήσει για πολύ ακόμα, και δε λύνονται επειδή έδιωξαν τον ιταλό λίγες μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

arisff

TIMEMASTER είπε...

ο Άρης ουσιαστικά ξεκίνησε την χρονιά με αυτούς τους παίχτες βασικούς.
Αν πάρουμε play-maker ουσιαστικά θα είναι πίσω από τον Κλαρκ (μακάρι να πάρουμε κάποιον καλύτερο).
και αν πάρουμε τριάρι θα είναι πίσω από τον Ρίτσαρντσον που δύσκολα θα φύγει τώρα μιας και αν αλλαχτεί τότε σε όλη την χρονιά θα είσαι μόνο με ένα τριάρι. Ενώ στους ψιλούς έχεις 5 έως τώρα που για διάφορους λόγους δεν αλλάζει κανένας άσχετα αν από άποψη ποιότητας υπάρχει ένα κενό.
Όμως σαν ομάδα δεν δέθηκε οπότε έχω την εντύπωση πως πρώτα ο Κατσικάρης θέλει να δέσει αυτούς τους παίχτες και εν συνεχεία να κοιτάξει να φέρει νέους.
Άλλωστε θα του είναι και ποιο εύκολο να φέρει σε αξιόλογη κατάσταση την ομαδικότητα με αυτούς τους παίχτες παρά να κάνει αλλαγές και να ξαναρχίσει από την αρχή. Σε μια-δύο εβδομάδες θα του είναι ποιο εύκολο και ποιο σωστούς παίχτες να φέρει (είναι και τα κοψίματα του ΝΒΑ) και να τους δέσει μέσα στην ομάδα.
Ενώ το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό για την ομάδα τώρα μιας και κανείς δεν έχει απαιτήσεις, έτσι όπως είναι τα πράγματα, να κερδίσει πάνω από ένα στα τρία παιχνίδια. Τα δύσκολα θα έρθουν τον χειμώνα που θα τελειώνει ο πρώτος γύρος με ντέρμπι και θα ξεκινάει ο τέταρτος με ντέρμπι και θα έχεις και Ευρώπη-κύπελλο.
Ολοκληρώνοντας η καθυστέρηση μεταγραφών ή αλλαγών στο ρόστερ πιστεύω ότι είναι καλό για την ομάδα και δεν έχει να κάνει τόσο με τα οικονομικά μιας και είμαι πεπεισμένος πως ο Κατσικάρης έχει συμφωνήσει για αυτό το θέμα με την διοίκηση πριν υπογράψει.

aba είπε...

Ki ego etsi nomizo. To kostos kai o arithmos ton metagrafon exei sumfonithei apo prin.

Allios ti na upotheso oti suzitousan toses ores? Tis omorfies tis Thessalonikis i to poia einai i diafora mpougatsas me krema kai mpougatsas me turi?