Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Μετά την καταστροφή

Η ήττα - κάζο του Άρη σκόρπισε την απογοήτευση σε όλους μας - ακόμη και στους πιο φανατικούς υποστηρικτές του όλου project που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ο Γιάννης Δαμιανίδης στον σύλλογο.
Τα συμπεράσματα είναι ήδη καταγεγραμμένα, όλοι είδαμε μια ομάδα απροετοίμαστη, χωρίς "χημεία", χωρίς πάθος, με παίκτες ανέτοιμους ψυχολογικά και αγωνιστικά (μερικοί φανερά αγύμναστοι!). Οι επιλογές, σε όποιον κι αν άνηκαν, αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος ατυχείς.
Και εδώ πάει το ένα ζητούμενο: πολλοί λένε ότι τους παίκτες τους διαλέγει ο ίδιος ο Δαμιανίδης. Αρχικά να πούμε ότι δε βλέπουμε πού είναι το κακό σε ένα τέτοιο "σενάριο", αφού οι περισσότερες ομάδες έτσι (πρέπει να) λειτουργούν. Ο προπονητής ζητά έναν καλό γκαρντ, π.χ., και ο τζένεραλ μάνατζερ του φέρνει 2-3 και ο προπονητής επιλέγει τον έναν. Μετά αναλαμβάνει η διοίκηση τις διαπραγματεύσεις, τα οικονομικά και τον φέρνει ή όχι στην ομάδα.
Αν, λοιπόν, ο Δαμιανίδης είναι υπεύθυνος για τις επιλογές των παικτών, οφείλει ο ίδιος ο Ματσόν ΔΗΜΟΣΙΩΣ να το πει, να εξηγήσει στον κόσμο πως δουλεύει το σύστημα στον Άρη, ώστε να ξέρουμε από ποιον να ζητήσουμε ευθύνες. Αν δεν τους διαλέγει ο Ματσόν και απλά κάθεται και τους κοουτσάρει, κακό του κεφαλιού του, γιατί αποδεικνύεται ο τέλειος "yesman". Αν δεν τους διαλέγει ο Δαμιανίδης και τους διαλέγει ο Ματσόν, τότε ο Ιταλός θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί. Γιατί και ως επιλογές απέτυχε, και ως προετοιμασία ομάδας και κοουτσαρίσματος απέτυχε.
Επειδή εμείς πιστεύουμε ότι συμβαίνει κάτι ΑΝΑΜΕΣΑ, οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες. Διοίκηση, προπονητή και παίκτες. Και επειδή πολλοί λέτε και για εμάς, και τους δημοσιογράφους, είναι σαφές. Δεν είναι ψέμα, γιατί αν εμείς ασχολούμαστε σε "χονδρική" βάση με το ρεπορτάζ του Άρη, τότε τι θα πρέπει να πουν συνάδελφοι που ασχολούνται σε καθημερινή βάση, είναι χρόνια στο ρεπορτάζ και ξέρουν ίσως περισσότερο κάποια πράγματα. Αλλά το πρόβλημα του Άρη δεν είναι οι δημοσιογράφοι, όπως ίσως βολεύει σε κάποιους. Οι δημοσιογράφοι γράφουν τα γεγονότα και ανάλογα με αυτά κρίνουν ή πρέπει να κρίνουν.
Το πρόβλημα του Άρη είναι - το είχα γράψει στη "Στοά" προ... ετών για τους επιλήσμονες - η συνήθεια της συνεχούς αλλαγής πολλών παικτών και η έλλειψη μόνιμου "κορμού" τεσσάρων - πέντε παικτών. Παράλληλα η αλλαγή προπονητών. Το πιο πρόσφατο λάθος ήταν η παραμονή του Ματσόν. Ήταν η άποψη μας από τον αποκλεισμό με το Μαρούσι, αλλά δεν είναι κάτι που ωφελεί να επαναλαμβάνουμε. Άλλοι αποφασίζουν και αυτοί είναι ο ένας, Γιάννης Δαμιανίδης. Εμείς του αναγνωρίζουμε, σε βαθμό να κατηγορούμαστε από διάφορους τυχάρπαστους αναγνώστες της αράδας και όχι του νοήματος, την προσφορά του στον Άρη στις δύσκολες εποχές, αλλά και την ικανότητα του να ηγείται ενός τόσο μεγάλου συλλόγου ουσιαστικά μόνος του! Τα λάθη του θα τα κρίνουν οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ Άρης, όποιοι κι αν είναι αυτοί.
- Και κάτι τελευταίο. Στις δύσκολες ώρες, ο λαός μιας ομάδας οφείλει να είναι παρών, δίπλα της. Η καταστροφολογία δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Είναι εύκολο να πούμε όλοι: "να φύγετε, να πάτε αλλού". Σαφώς χρειάζεται κριτική, αλλά εσείς πιστεύετε ότι τώρα ο Δαμιανίδης χαίρεται; Χαίρονται όσοι έπαιξαν; Ίσως κάποιοι να είναι στον κόσμο τους, όντως. Ο κόσμος του Άρη δεν μπορεί να είναι στον... κόσμο του.
- Αρκετοί μας "επιτίθενται" μέσω του chat για τη στήριξη στον Δαμιανίδη ή στη διοίκηση του Άρη. Έχουμε τις απόψεις μας, ίσως να έχουμε λάθος σε κάποιες, ίσως σε άλλες όχι. Οι πάντες κρίνονται. Δεκτή κάθε κριτική από όλους σας, μας κάνει καλύτερους και ο διάλογος μας βοηθά να βλέπουμε όντως καλύτερα κάποια πράγματα...
- Για αυτό και κάναμε αυτό το blog και βάλαμε και το chat. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν ανώνυμο ή επώνυμο να βρίζει εμάς ή άλλους χρήστες. Από αύριο, Σάββατο το πρωί, οι νομικοί μας θα ασχοληθούν με όλο το chat. Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβερίζουμε κανέναν, είμαστε εδώ για να συζητάμε ό,τι θέλετε και δεχόμαστε τα πάντα. Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε, στα λίγα χρόνια (το βιογραφικό μου στη διάθεση όλων)που είμαστε επαγγελματίες σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα, η κριτική του αναγνώστη να γίνεται προσβολή και χολή. Άλλο κριτική, άλλο ύβρεις. Σεβαστείτε το, έκανα ένα blog για να γράφω μια άποψη προσωπική και διαφορετική απ' αυτήν των εφημερίδων που με τιμούν με την επιλογή τους να κάνω ρεπορτάζ και να αρθογραφώ, για να ανταλλάσουμε απόψεις και ειδήσεις. Δεν το έκανα για να βγάζουν τα κόμπλεξ τους κάποιοι που απλά έχουν διαφορετική άποψη και δεν ξέρουν πως να την τεκμηριώσουν... Κανείς δεν είναι αλάνθαστος, γεγονός. Ούτε εμείς είπαμε ότι όλα "βγαίνουν", ότι σε όλα έχουμε δίκιο! Έλεος όμως, άλλο αυτό κι άλλο να διαβάζω "παπαγαλάκι της ΚΑΕ", "λαμόγιο", "αμόρφωτε", "άσχετε" και άλλα... ευγενή. Ζητώ συγνώμη απ' όλους όσους προσέβαλα πάνω στον εκνευρισμό μου από τους "αγενείς". Ζητώ εγώ συγνώμη απ' όλους όσοι δέχθηκαν ύβρεις και προσβολές από άλλους χρήστες. Αποδείχθηκε κακή ιδέα το chat, δυστυχώς το κατάφεραν αυτό λίγοι. Όπως γίνεται, δυστυχώς, παντού. Οι λίγοι υπερισχύουν, μέσω των κραυγών, των πολλών. Αυτά...

6 σχόλια:

sterk είπε...

Ίσως καλύτερα έτσι, μπας και πάρουμε προπονητή της προκοπής. Ας φύγει ο Ματσόν, γιατί και ο τελευταιος προπονητής των τσικό είναι καλύτερός του. Ελπίζω να μην ρισκάρει η διοίκηση να τον κρατήσει, γιατί πλέον είναι ή ο κόσμος (όσος έχει μείνει τέλος πάντων) ή ο "κύριος" ματσόν.
Όσο για τους παίκτες δεν ξέρω πόσο κακοί είναι γιατί είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι αυτή η πραγματική τους εικόνα. Όχι δεν πιστεύω ότι ο 34χρονος κις είναι τόσο καλύτερός τους...

aba είπε...

An thelete na fugei o Matzon, upograpste:

http://www.petitiononline.com/matzon3/

has & tas είπε...

Εκ του αποτελέσματος , ο κος Ματσον θα πρέπει ηθικά να αναλάβει τις ευθύνες του και να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση τοης ομάδας .
Οτιδήποτε άλλο θα είναι εκ του πονηρού και συμφωνώ οτι οι δηλώσεις του μετά τον πρώτο αγώνα με το Μαρούσι περί ικανοποιητικής εμφάνισης , ήταν δηλώσεις στρουθοκαμήλου.
Χαιρετισμούς (κατηφείς)στο φιλο μου το vassili που ενημερώθηκε για τη ροή του αγώνα στην Κίνα όπου βρέθηκε για δουλειές .

Unknown είπε...

Kalogias είπε...

Ντροπη κ παλι ντροπη Δαμιανιδη σηκω και φυγε τωρα και παρε μαζι σου τον yes man MAZZON και τον κολλητο σου υπερπροεδρο! Πουλαμε ΠΑΠ γιατι φταιει ο κοσμος που δεν παιρνει διαρκειας και γιατι δε βγαινει η χρονια απο δικες σας βλακειες και απο την αλλη μαζευεις ολους τους συνταξιουχους κ καθε λογης νεο Αμερικανο μπας και σου βγει και τον μοσχοπουλησεις!!!Εφτασα στο σημειο χθες να αναζητω τον κουτρουβαλα Ουασιγκτον,τον Λαζαρο και τον Ρενφροε!Αλλα δεν φταις εσυ αλλα αυτοι που σε στηριζουν χρονια τωρα και κανουν τουμπεκι σε καθε ειδος βιασμου της ομαδας τα τελευταια χρονια!!!

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

Ρε Μιχάλη πλάκα μας κάνεις; Σνταξιούχος ο Χατζή; Ενώ ο Κις που μας βίασε ήταν νιάτο... Εγώ τα έλεγα (δεν μ αρέσει να το λέω αυτό) από τότε που τον ξαναπήραμε, απ την αρχή της χρονιάς και μετά το πρώτο παιχνίδι (τα σχόλιά μου υπάρχουν).

Και για να μην κατηγορηθώ ως αβανταδόρος της διοίκησης υπάρχουν τα παλιότερα σχόλιά μου περί Δαμιανίδη αλλά και Τζεβέ.

ΠΙΤΣΑΔΟΡΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΡΕΕΕΕΕ!!!!

Unknown είπε...

Κώστα ελπίζω πια να ένιωσες λίγο γιατί γκρινιάζαμε πάλι το καλοκαίρι (και μας την έλεγες) ενώ η διοίκιση έπαιρνε "παικταράδες".

Γιατί κάποια πράγματα τα βλέπαμε εδώ και καιρό. Όχι γιατί είμαστε... σοφοί. Αλλά γιατί έβγαζαν μάτι. Βλέπαμε το μαύρο φίδι που ερχόταν να μας φάει, και τώρα βράζουμε στο ζουμί μας.

Σε κάθε σχόλιο που κάνουμε αξίζει και μια αναφορά στην πώληση του Παπανικολάου...Να κύριοι το αποτέλεσμα της πώλησης. Χαρείτε το.
Μην ακούσουμε πάλι "ευτυχώς που πουλήθηκε αλλιώς δε θα'βγαινε η χρονιά, δεν πήρε ο κόσμος διαρκείας" και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Αν αυξήσαμε το μπάτζετ για να δούμε αυτό το χάλι, ας μέναμε με τη φτηνή περσινή ομάδα. Κάπου εδώ όλα τα γελοία επιχειρήματα της πώλησης Παπανικολάου και της συλλογής "έμπειρων παικτών για να βγει η ομάδα ευρωλίγκα" κατέρρευσαν και για τους πλέον αφελείς - ή αυτούς που εθελοτυφλούσαν.

arisff