Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Μην υπολογίζετε στις πρεμιέρες

Χαμόγελα σκόρπισε η πρεμιέρα σε αρκετούς μπασκετόφιλους... Νίκησαν οι περισσότερες ομάδες μας, εκτός αν ήμασταν οπαδοί του αγέρωχου ICBS. Επειδή όμως πολλοί έσπευσαν να βγάλουν συμπεράσματα, οφείλουμε να ντυθούμε και πάλι με το κοστούμι του Χριστόφορου Κολόμβου και να ανακαλύψουμε μαζί σας την... Αμερική.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος για να ενθουσιάζεται κανείς με μια νίκη στην πρεμιέρα. Μην ξεχνάτε τι έγινε πέρσι, όταν ο Άρης ήταν για πλάκα τρίτος σε όλη την κανονική περίοδο και έχασε τη θέση στην Ευρωλίγκα, απ' το λάθος της διοίκησης - το έχει παραδεχθεί ο κ. Τζιβελέκης σε μια πρόσφατη συνέντευξη του - να μην απολύσει τον Γκόρντον. Οπότε κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί μετά την 3-4 αγωνιστική θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και ίσως και τότε δε θα υπάρχει και η παραπάνω... δικαιολογία!
* Ο Άρης χωρίς εκπλήξεις, είναι φανερό ότι θέλει έναν ψηλό ακόμη. Ο Μάρσαλ, τα είπαμε, δεν πολυάρεσε, ο Κλαρκ έβαλε ένα τυχερό τρίποντο, ο Νέλσον είναι αρκετά καλός, ο Σέκουλιτς τελειώνει φάσεις, αλλά θέλει σωστά συστήματα, ο Τσαλδάρης θα φάει πολύ κυνηγητό απ' τις αντίπαλες άμυνες, ο Ηλιάδης με εξάρσεις. Ο Ματσόν πιο μαχητικός - ο Ιταλός είναι "γάτα", όλα τα μαθαίνει, μιλάει με όλους και για όλα και ξέρει να πουλά το προφίλ του - και γενικά όλος ο πάγκος του Άρη πιο κινητικός. Όχι όπως πέρσι...
- Για τον ΠΑΟΚ θα μιλήσουμε την Πέμπτη... Η ομάδα δε με ενθουσίασε, αλλά έχει προοπτική, ιδίως όταν μπει ο μαγνήτης των ριμπάουντ Ουέσον. Είναι μαχητική, θα παίξει άμυνα, έχει κάποιους παίκτες που ξέρουν μπάσκετ, οπότε πιστεύω ότι θα παλέψει σκληρά για την πρώτη νίκη. Θα είναι σπουδαίο αν κερδίσει τον Πανιώνιο.
- Για τη γενικότερη κατάσταση στο πρωτάθλημα, έχουμε την εντύπωση ότι ευθύνεται η κόντρα Πολιτείας - ΕΟΚ και Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Μ' ότι αυτό σημαίνει... Συν ότι είμαστε, σαν λαός, πολύ χύμα σε αρκετές καταστάσεις κι απ' αυτό δε θα μπορούσε να λείψει και ο ΕΣΑΚΕ.
- Για την Α2 είναι δεδομένο ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ περίεργο και με πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν ο Ηρακλής αντέξει και του βγει καλός ο Σέρβος ψηλός, τότε μπορεί να "βγει".
- Γιατί έχει γίνει θέμα ο Καλαϊτζής; Έφυγε ο παίκτης, πήγε αλλού, δεν τον ήθελε η ομάδα, πάει και τελείωσε. Πρόσφερε, τον ευχαρίστησε ο κόσμος, τέλος. Εμάς δεν μας ενθουσίασε η ιδέα της απόκτησής του, αλλά δεν παύει να είναι ένας έμπειρος παίκτης, που το έδειξε σε αρκετά παιχνίδια. Η ιστορία γράφει...
- Δικάστηκε πριν από λίγο - μεσημέρι Δευτέρας - η έφεση της ΚΑΕ Άρης εις βάρος της απόφασης υπέρ της ΚΑΕ Ηρακλής για την κατάσχεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ελέω Σχορτσανίτη. Η απόφαση αναμένεται σε 4-5 μήνες, ίσως λιγότερο, ίσως περισσότερο... Η πλευρά της ΚΑΕ Ηρακλής, όπως μάθαμε, ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης, ζητώντας να κληθούν στο δικαστήριο οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ-1 για να καταθέσουν, για την τηλεοπτική μετάδοση του πρώτου αγώνα της ΚΑΕ Άρης. Το αίτημα απορρίφθηκε και η υπόθεση συζητήθηκε κανονικά, αναμένεται η απόφαση.
- Κακώς εξοργίζονται οι φίλοι του Άρη με την τηλεόπτικη μετάδοση του ΑΝΤ-1. Τι περιμένατε, δηλαδή; Βεβαίως θα έπρεπε να είναι αντικειμενική, αλλά αυτό είναι δίυλιση της καμήλας! Το ότι ο Δοξάκης δε σχολίασε σχετικά, ενώ ήταν σχολιαστής είναι ένα θέμα, πράγματι. Αλλά κι αυτός ήταν σε δύσκολη θέση. Εγώ θα έβγαζα τα ακουστικά στο ημίχρονο και θα έλεγα ευγενικά ότι δεν μπορώ να συνεχίσω... Αλλά τι είμαι, βετεράνος; Επειδή έπαιξα στην ΕΚΑΣΘ;
Τα λέμε και το απόγευμα...

1 σχόλιο:

aba είπε...

Gia to mats PAOK-Panionios. Ti eida? Os aplos theatis kai os filathlos tou Ari (na to leme ek ton proteron gia na min parexigiomaste).

Eida apo to deutero 10lepto kai meta. Kai eida ta exis:
* Problima ston asso. Megalo problima. O Kaukis apla upirxe. O Xarisis, eno pire arketo xrono den edeixe kati simantiko. Na po oti itan skouriasmenos apo tin perusini xronia? Mporei. Pantos an sunexisei etsi, mallon kala ekane o Aris kai den ton pire. O Akins? Arnitikos. Suntoma ton blepo na feugei... Auto pou exei o Aris fetos, den to exei o PAOK kai automata mas fernei ena skali parapano. Ti? Sobarous play-maker.
* O Basileiadis mporei na ebale 18, alla oi 10 itan sto proto dekalepto. Meta otan ton xreiastike i omada tou, den itan ekei. Pantos mporei!
* Tsiaras: metrios. Mipos apla den exei rolo kai auto ton kanei rolista? Giati auti i entuposi mou dothike. An stin Larisa oi mises faseis peristrefontan guro tou, edo ta pragmata einai diaforetika. Sustimata kai psuxologiki stirixi blepo na xreiazetai.
* Tomacevic: Posa na kanei stin ilikia tou? Kai malista otan exei ksexasei na paizei toso polu.
* Gregory - Diarra: ekanan kala ti douleia tous.

Sunoptika tha elega: Ektos apo tin (mauri) trupa ston asso, trupa kai stous psilous. Nomizo oti o Oueson tha boithisei para polu. Gia ton asso? Profanos tha allaxthei o Akins...

Geniki eikona tis omadas: den einai (akoma) kala doulemeni (o Panionios "rolare" polu kalutera), arketa abiasta lathi, polles atomikes prospatheies, pali polla triponta xoris upomoni (oxi omos opos perusi), amuna apla upoferti.

Safi antithesi se sxesi me ton Ari ston opoio eblepes safeis prosanatolismous sto paixnidi.

Statistika sto http://www.galanissportsdata.com/basketball/online/onlinegamegsd.asp?game=7