Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Μπάνε Πρέλεβιτς για Σαββίδη και... Ζαγοράκη! Και λίγο μπάσκετ, Μπάνε...


Ο Μπάνε Πρέλεβιτς παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ..

-Ποια είναι η άποψη σας για τον Ιβάν Σαββίδη;
«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ τα τελευταία 25 χρόνια στα οποία τουλάχιστον εγώ βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δεν το λέω μόνο επειδή τυγχάνει να έχει την οικονομική δυνατότητα. Επιχειρηματίες άλλωστε πέρασαν πολλοί. Σε αυτόν τον άνθρωπο βλέπω διάθεση να λειτουργήσει με κανόνες. Να βάλει τις βάσεις, έχει πρόγραμμα και πλάνο. Είναι επιχειρηματίας, δεν ήρθε να χάσει λεφτά, έχει ένα σκοπό να εξυπηρετήσει. Αυτά ήταν πράγματα που αντιλήφθηκα από τις δυο φορές που συναντήθηκα μαζί του, ενώ πολύ περισσότερες έχω συζητήσει με τους συνεργάτες του. Η νοοτροπία του προφανώς και επειδή έχει δραστηριοποιηθεί σε μια άλλη χώρα επιχειρηματικά με διαφορετικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Δείχνει διάθεση να κάνει πράγματα με τον δικό του τρόπο. Αυτό μου αρέσει και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο εγχείρημα του».

-Θέλετε να μας δώσετε ένα παράδειγμα;
«Επειδή ήμουν επί Θοδωρή Ζαγοράκη στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και επειδή γενικότερα γνωρίζω πώς έχει η κατάσταση ειδικά στο ποδόσφαιρο όπου πάντα οι προσδοκίες και η πίεση είναι μεγάλες, δεν υπάρχει υπομονή. Όταν υπάρχει έλλειψη υπομονής, έμμεσα από το περιβάλλον πιέζεσαι για να φτάσεις γρήγορα στο αγωνιστικό αποτέλεσμα. Όταν πας γρήγορα να φτάσεις στο αγωνιστικό αποτέλεσμα, πολλές φορές αναγκάζεσαι να ρισκάρεις οικονομικά. Όταν ρισκάρεις οικονομικά, θέτεις σε κίνδυνο την εταιρεία . Όλα είναι αλυσίδα ο Σαββίδης, βλέπω, είμαι σίγουρος πως δεν θα λειτουργήσει έτσι».

-Σε μια εκδήλωση που έγινε στις γιορτές ο Ιβάν Σαββίδης είπε δημόσια πως θα στηρίξει την ΚΑΕ Πιστεύετε ότι το είπε για να το πει ή από ευγένεια;
«Δεν είναι άνθρωπος που λέει λόγια στον αέρα κι αυτό νομίζω πως το έχουν ήδη καταλάβει όσοι συναναστρέφονται μαζί του αλλά κι από τις πράξεις του. Για την ώρα αυτό που αποκλειστικά τον απασχολεί είναι το ποδόσφαιρο».

-Η σχέση σας με τον Θοδωρή Ζαγοράκη ποια είναι;
«Πολύ καλή, είναι φίλος μου, μιλάμε ακόμη και σήμερα, θα σας πω και κάτι που πολύς κόσμος δεν ξέρει. Έχει βοηθήσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους το μπάσκετ, την ΚΑΕ. Ποτέ, ότι κι αν του ζητήσαμε, δεν έχει πει «όχι», είτε αυτό ήταν κάτι πολύ μεγάλο είτε κάτι λιγότερο σημαντικό. Για μένα πέτυχε πάρα πολλά, πέτυχε απίστευτη συσπείρωση του κόσμου...».

-Αποχώρησε όμως κατηγορούμενος, μερίδα του κόσμου τον αποδοκίμασε...
«Μα αυτή είναι η μοίρα όλων μας. Και η δική μου. Δεν τρέφω αυταπάτες. Είχα πει από τη στιγμή που ανέλαβα αυτά τα καθήκοντα πως μια μέρα θα μας βρίζουν. Το έζησα κι ως παίκτης, μια κακή εμφάνιση δημιουργεί γκρίνια, με δυο εύστοχα καλάθια γίνεσαι θεός. Ξέρεις, η αλλαγή νοοτροπίας, αν θέλεις να την πετύχεις, είναι μια χρονοβόρος διαδικασία Για να το κλείσω, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, δεν του άξιζε του Ζαγοράκη όλο αυτό που συνέβη».

-Η συμφωνία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ για την παραχώρηση του σήματος ήταν συμφέρουσα;
«Η συμφωνία με την ΠΑΕ και τον κ. Σαββίδη ήταν άκρως συμφέρουσα οικονομικά. Ο,τι μας έχει πει ο κ. Σαββίδης και οι συνεργάτες του έχει τηρηθεί στο ακέραιο. Για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς σωστά εμπορικά το σήμα σου πρέπει να είσαι πάρα πολύ οργανωμένος. Πρέπει να δημιουργήσεις κατ1 αρχάς βάσει νόμου νέα εταιρεία να οργανώσεις ένα τμήμα που είναι μια ξεχωριστή επιχείρηση. Δεν έχει έτσι κι αλλιώς η ΚΑΕ τη δυνατότητα ή την υποδομή να κάνει κάτι τέτοιο».
Η συνέντευξη έγινε στην εφημερίδα Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: