Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Δικαίωση Κουκουλεκίδη

Ο γνωστός δικηγόρος του μπάσκετ Παντελής Δέδες μας ενημέρωσε μέσω "ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", όπως συνηθίζει, πως: "Το ΑΣΕΑΔ με την με αριθμό 153/21.12.2009 απόφαση του Αου Τμήματος έκρινε ότι η απόφαση των ΚΕΔ/ΟΔΚΕ/ΕΟΚ να αρνηθούν τη συμμετοχή του διεθνή διαιτητή κ. Κουκουλεκίδη στους καταλόγους των εν ενεργεία διαιτητών είναι παράνομη και ακύρωσε τη σχετική απόφαση.

Τα ΑΣΕΑΔ εξέτασε και δέχτηκε τον πρώτο λόγο της προσφυγής δηλαδή το γεγονός ότι η εφαρμοζόμενη τακτική περί απαγόρευσης στους άνω των 50 ετών διαιτητές άσκησης του λειτουργήματος- επαγγέλματος δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, υπουργική απόφαση, καταστατικό, κανονισμό, προκήρυξη, απόφαση της ΚΕΔ/ΟΔΚΕ/ΕΟΚ/Ελληνικής Πολιτείας και της FIBA.

Δεν εξέτασε όμως την πλήρη αντίθεση προς το Κοινοτικό Δίκαιο και την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων, έστω και εάν υπήρχε γραπτή και επίσημη πρόβλεψη.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Συμεωνίδης προέβη σε άμεσες δηλώσεις σε ΜΜΕ περί μη εφαρμογής της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, οι οποίες είναι απαξιωτικές τόσο για ένα αθλητικό όργανο, το ΑΣΕΑΔ, όσο και για τη θεσμική θέση την οποία ο ίδιος κατέχει, πρότεινα στον κ. Κουκουλεκίδη (α) να καταγγείλει το γεγονός στην ΕΦΙΠ ( άσχετα με τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης του …αθλητικού εισαγγελέα ) και (β) να καταθέσει αγωγή αποζημιώσεως κατά παντός υπευθύνου για διαφυγόντα κέρδη".

Η υπόθεση θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όταν γίνουν τα τεστ των διαιτητών, απ' τα οποία θα προκύψουν ποιοι θα επιστρέψουν (μεταξύ των συμμετεχόντων οι Βορεάδης, Αργυρού, και πλέον και ο Κουκουλεκίδης) τη στιγμή που ο Συμεωνίδης έχει δηλώσει πως οι πίνακες έχουν γίνει και δεν αλλάζουν...

1 σχόλιο:

aba είπε...

http://arisbasket.blogspot.com/

Pare ki allous 2 na exeis. Doraki tis teleutaias stigmis.