Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Τα γκρουπ της Ευρωλίγκα - "Αδύνατος" ο Άρης

Αδύναμος ο Άρης αν και αρκετά ψηλά στο club ranking της Ευρωλίγκα κι αυτό γιατί πήρε τη θέση της Αζοφμάς. Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΚΑΕ Άρης


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωλίγκα είχε σήμερα (3/07) το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Γιάννης Δαμιανίδης. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος των «κίτρινων» ευχαρίστησε τον κ. Μπερτομέου που ικανοποίησε το αίτημα του ελληνικού μπάσκετ και του ΑΡΗ, ενώ ο τελευταίος ενημέρωσε μεταξύ άλλων για τις λεπτομέρειες που αφορούν την ομάδα στην κλήρωση της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη στις 8/7/2009.
Οι «κίτρινοι» όπως είναι γνωστό, θα αγωνιστούν στην προκριματική Φάση διεκδικώντας μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δυστυχώς η ομάδα μας αν και με βάση αξιολόγησης βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα της αγωνιστικής σεζόν 2009-10, εντούτοις δεν θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών ομάδων που θα συμμετάσχουν στην προκριματική Φάση. Η εξήγηση όπως τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ αντικαθιστώντας την Αζοβμάς Μαριουπόλ θα πάρει την θέση της στο γκρουπ των αδυνάτων όπου είχε τοποθετηθεί.
Συνεπώς, οι «κίτρινοι» δεν θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους με τις Σαρλερουά, Βέντσπιλς και Λε Μαν, αλλά θα κληρωθούν για να αντιμετωπίσουν μια εκ των Μπενετόν Τρεβίζο, Άλμπα Βερολίνου, Ορλεάνη και Μαρούσι, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο στις 29/09 και τον δεύτερο στις 03/10 στην έδρα της αντίπαλης ομάδας.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το πώς θα γίνουν οι διασταυρώσεις των τεσσάρων ομάδων που θα προκριθούν στην επόμενη Φάση των προκριματικών γύρων, όπου και πάλι μέσα από διπλούς αγώνες θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα καταλήξουν στους ομίλους της Ευρωλίγκα

* Μια χαρά η μετάφραση του δελτίου τύπου που μας έστειλε πρωί - πρωί η Ευρωλίγκα σήμερα, απ' τους συναδέλφους του sportfm.gr.

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι ομάδες θα τοποθετηθούν στα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της προσεχούς Τετάρτης με βάση την κατάταξή τους τη σεζόν που τελείωσε. Αυτό σημαίνει πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ως πρώτος και τέταρτος αντίστοιχα στη διοργάνωση, θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και θα αντιμετωπίσουν έκαστος πέντε θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους.

Συνολικά, θα δημιουργηθούν έξι γκρουπ δυναμικότητας των τεσσάρων ομάδων και κάθε όμιλος θα έχει μία ομάδα από κάθε γκρουπ (τέσσερις όμιλοι των έξι). Κατά σειρά θα τοποθετηθούν οι ομάδες με βάση το ranking που είχαν στην Ευρωλίγκα την περασμένη περίοδο, θα ακολουθήσουν όσες ομάδες συμμετείχαν στο Euro Cup και τελευταίες θα είναι οι ομάδες που δεν συμμετείχαν σε κάποια διοργάνωση της Uleb.

Στην κλήρωση της Βαρκελώνης, που θα μπουν 22 ομάδες συν τις δύο που θα προκύψουν αργότερα από τα προκριματικά, υπάρχει περιορισμός να μην βρίσκονται δύο ομάδες από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο. Αν μετά τα προκριματικά προκύψει όμιλος με δύο ομάδες από την ίδια χώρα, θα αλλάξει γκρουπ με την άλλη ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά, εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχο «κόλλημα».

Όσον αφορά στα προκριματικά, η Ευρωλίγκα διευκρίνισε πως θα διεξαχθούν δύο γύροι με διπλούς αγώνες, στους οποίους θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες, ανάμεσά τους το Μαρούσι και ο Άρης. Στον πρώτο γύρο θα υπάρχει διαχωρισμός ισχυρών και αδυνάτων (4+4) βάσει του ranking της χώρας τους και του κάθε συλλόγου, ενώ το ίδιο θα ισχύει και στον δεύτερο γύρο (2+2). Οι ομάδες με καλύτερο ranking θα έχουν τον επαναληπτικό στην έδρα τους. Οι δύο νικήτριες του δευτέρου γύρου προκρίνονται στους ομίλους.

Αναλυτικά οι 22 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους:

Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ ( πρωταθλήτρια Κροατίας-Άδεια Τύπου Β)
Βιλερμπάν (πρωταθλήτρια Γαλλίας-Άδεια Τύπου Β)
Βόννη ή Όλντενμπουργκ (πρωταθλήτρια Γερμανίας-Άδεια Τύπου Β)
Παναθηναϊκός (πρωταθλητής Ελλάδας-Άδεια Τύπου Α)
Ολυμπιακός (δευτεραθλητής Ελλάδας-Άδεια Τύπου Α)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (πρωταθλήτρια Ισραήλ-Άδεια Τύπου Α)
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (δευτεραθλήτρια Ιταλίας-Άδεια Τύπου Β)
Σιένα (πρωταθλήτρια Ιταλία-Άδεια Τύπου Α)
Λοτομάτικα Ρόμα (ημιφιναλίστ Ιταλίας-Άδεια Τύπου Α)
Λιέτουβος Ρίτας (πρωταθλήτρια Λιθουανίας-Άδεια Τύπου Β)
Ζαλγκίρις Κάουνας (δευτεραθλήτρια Λιθουανίας-Άδεια Τύπου Α)
Πρόκομ (πρωταθλήτρια Πολωνίας-Άδεια Τύπου Β)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (πρωταθλήτρια Ρωσίας-Άδεια Τύπου Α)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (πρωταθλήτρια Σερβίας-Άδεια Τύπου Β)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (πρωταθλήτρια Σλοβενίας-Άδεια Τύπου Β)
Μπαρτσελόνα (πρωταθλήτρια Ισπανίας-Άδεια Τύπου Α)
Ρεάλ Μαδρίτης (ημιφιναλίστ Ισπανίας-Άδεια Τύπου Α)
Τάου Κεράμικα (φιναλίστ Ισπανίας-Άδεια Τύπου Α)
Ουνικάχα Μάλαγα (ημιφιναλίστ Ισπανίας-Άδεια Τύπου Α)
Εφές Πίλσεν (πρωταθλήτρια Τουρκίας-Άδεια Τύπου Α)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (δευτεραθλήτρια Τουρκίας-Άδεια Τύπου Α)
Κίμκι (δευτεραθλήτρια Ρωσίας και Eurocup-Άδεια Τύπου Γ)

Οι οκτώ ομάδες των προκριματικών

Άλμπα Βερολίνου (ημιφιναλίστ Γερμανίας-Wild Card)
Ορλεάν (φιναλίστ Γαλλίας)
Μπενετόν Τρεβίζο (ημιφιναλίστ Ιταλίας)
Μαρούσι (τρίτη θέση Ελλάδας)
Σαρλερουά (πρωταθλήτρια Βελγίου)
Βέντσπιλς (πρωταθλήτρια Λετονίας)
Άρης (τέταρτη θέση Ελλάδας)
Λε Μαν (ημιφιναλίστ Γαλλίας-Wild Card)

Οι ημερομηνίες

1ος γύρος προκριματικής φάσης
29 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου

2ος γύρος προκριματικής φάσης
6 Οκτωβρίου και 9 Οκτωβρίου

Opening Game
19 Οκτωβρίου

1η αγωνιστική
21 και 22 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: