Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Η αλήθεια είναι μία - δεν υπάρχει... μία!

Καλημέρα σε όλους τους τρελαμένους μπασκετικούς...
Διαβάζω τις εφημερίδες, διαβάζω τις απόψεις σας εδώ και σε άλλα φόρουμ και μπλογκς (όλη τη μέρα μπροστά στο κομπιούτερ η μυωπία πήγε... 2.5!) και βλέπω την "δίψα" σας για να μπορέσει να κάνει κάτι καλό η (όπως κι αν λέγεται) ομάδα σας.
Έλα όμως που το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει πολύ επικίνδυνα! Και ειδικά οι φίλοι του΄Άρη που είναι και οι περισσότεροι "αναγνώστες" τούτου του "ιστότοπου" (...) θα πρέπει να γνωρίζουν την πραγματικότητα, ώστε να μην τρέφουν φρούδες ελπίδες για την ομάδα τους. Να μη λένε δηλαδή ότι: "πώς να μας δώσει δανεικό τον Μαυροκεφαλίδη ο Ολυμπιακός αφού είμαστε ανταγωνιστικές ομάδες και θα του χτυπήσουμε τη δεύτερη θέση;". Δικαίωμα τους, αλλά και δικό μας, αν όχι υποχρέωση, λόγω επαγγέλματος, να πούμε την αλήθεια, όσο σχετική κι αν μοιάζει αυτή όσο περνούν οι ημέρες, όσο αλλάζοιν κάποια δεδομένα (στο μυαλό μας), ή όσο οπαδοί είμαστε (ή θέλουμε να λέμε ότι είμαστε). Τα λεφτά δεν είναι πολλά, γι' αυτό μην ελπίζετε σε "μπαμ" και σε "μπουμ". Το θέμα είναι να γίνει μια καλή επιλογή διψασμένων παικτών, που θα μπορέσουν να παίξουν με πάθος για να επιστρέψει ο Άρης στην τρίτη θέση. Και από τη στιγμή που έχει φύγει ο καλύτερος παίκτης, που ήταν ο Μάσεϊ, και ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί, ας παραμείνουμε πιο ρεαλιστές όσο ποτέ. Ας "κρατήσουμε" ότι οι δύο πρώτες κινήσεις είναι καλές, και ας περιμένουμε τις υπόλοιπες, μη ξεχνώντας "ποια είναι η ομάδα και σε τι κατάσταση βρίσκεται".
* Καλά, για τον ΠΑΟΚ τι να πούμε; Οι φίλοι ΠΑΟΚτσήδες μάλλον δεν κατάλαβαν ότι η ομάδα τους μπορεί, έτσι όπως πάει, να μην "κατεβεί" καν στο πρωτάθλημα! Αυτοί ασχολούνται με τον Μπακαγιόκο... Μετά θα τρέχουν πάλι τελευταία αγωνιστική, αλλά αυτή τη φορά μπορεί και να μη... χρειαστεί! Ξυπνάτε ρεεεε!
* Για τους Ηρακληδείς και την τεράστια ευκαιρία που έχασαν για να βγουν στην Α1 και πάλι, δε χρειάζεται να τα λέμε εμείς πάλι...

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Εσύ Τσιάρα, αυτός Ντελφίνο...

Πολύ ωραία περάσαμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είμαι βέβαιος. Οι περισσότεροι "μαυρισμένοι" μου γυρίσατε και "ανανεωμένοι" απ' τα νέα μπαράκια στα... δύο πόδια της Χαλκιδικής, κι απ' το "νέο αίμα" που δοκίμασε τα νέα φλουό ροζ μπικίνι.
Προσγείωση: πιστεύω ότι παρακολουθείτε τη μεταγραφική επικαιρότητα. Φώτσης, Βούισιτς, Πελεκάνος, Ντελφίνο, Μακ Ιντάιρ, Ερστέγκ, Παπαδόπουλος για τους δύο μεγάλους. Ο Πανιώνιος έχει πάρει τον Τζάαμπερ, αλλά το ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, μου "μυρίζει". Δεν έχει πάρει και προπονητή. Ο Άρης πήρε τον Μάρσαλ και τον Κλαρκ, και καινούργιο προπονητή, τον παλιό Ματσόν.
Το όλο ζήτημα με έχει ρίξει λίγο, γιατί βλέπω ότι το χάσμα μεγαλώνει. Βλέπω ότι ο Άρης πάει ξεκάθαρα να χτυπήσει τον Πανιώνιο και τον Πανελλήνιο, να ξαναπάρει δηλαδή την 3η θέση, βλέπω έναν ΠΑΟΚ διαλυμένο, βλέπω μια ΑΕΚ και αυτή με διοικούσα επιτροπή, και τους άλλους να παλεύουν για το ποιος θα σωθεί, όλοι μέσα στο ίδιο "καζάνι".
Αν, λοιπόν, ο κόσμος δεν καταλάβει ότι μόνο ζητώντας δεν μπορεί να γίνει "προκοπή" στις ομάδες, προτείνω να πάτε να πάρετε ένα διαρκείας για την ομάδα σας, να δώσετε ένα 200άρι, ένα 300άρι, όσο μπορεί ο καθένας, να πηγαίνετε στο γήπεδο σε όλους τους αγώνες, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει κάθε διοίκηση την προσπάθεια της. Αν βλέπει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση (και τα μηνύματα είναι αρνητικά μέχρι στιγμής μετά τα φετινά λάθη), πώς θα πάρει δύναμη ο Τζεβελέκης και ο κάθε Τζεβελέκης να βάζει λεφτά, πώς θα πάρει απόφαση ο κάθε παράγοντας του ΠΑΟΚ να μπει επικεφαλής της νέας επιτροπής "σωτηρίας". Πώς να πάρουν κουράγιο οι παράγοντες του Ηρακλή - ποιοι; - να βάλουν λεφτά στο μπάσκετ όταν 37 άτομα ψηφίζουν να μη συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η "απορρόφηση" του Πανοράματος, άρα η άνοδος της ομάδας τους στην Α1; Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν βγάζουμε με τα δικά μας χέρια, τα μάτια μας, τι ζητάμε απ' τους άλλους; Να μην ξεφεύγουν, να μην μαζεύουν όλο το χρήμα, κι ότι αυτό σημαίνει;
* Συγκινήθηκα διαβάζοντας κάποιες συνεντεύξεις τις τελευταίες ημέρες. Άνθρωποι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι, αυτοί και οι φίλοι τους και μαζί τους και μερικοί που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα πολυτελείας τώρα, ας μη λυπούνται για το κατάντημα κάποιων άλλων. Ας κοιτάξουν να επιμείνουν στις προσφυγές τους, να πληρώνονται τις επιταγές τους, και ας αφήσουν εμάς να λυπόμαστε για τους άλλους...
* Για το "λευκό κατεστημένο" του ΝΒΑ, που είναι η άτιτλη ομάδα της ομάδας της Ανατολής επί 22 χρόνια, τι να πούμε; Φταίει ο γκόμενος της κόρης του προέδρου, που επιμένει στο "ουάν μαν σόου". Σάμπως είχε κι άλλον;
* Τα λέμε, παιδιά, κλείνω για να δω το ματς της Εθνικής ποδοσφαίρου! Και μη με πείτε μαζοχιστή...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Extreme Basketball


Καιρός να δούμε γρήγορο μπάσκετ στο Παλέ... Προσοχή γρήγορο, όχι βιαστικό, όπως με τον φίλο μας τον "κουτρουβάλα", που ακόμη ψάχνουν να τον πουλήσουν. Ο Κίκι είναι απ' τους ωραίους κοντούς, τους κλασικούς Αμερικανούς που κάποτε έψαχναν οι ομάδες μας. Απ' τα λεγόμενα "κελεπούρια" του Στιβάρα Γιατζόγλου, τύπος που άνετα βλέπεις σε ένα streetball game σε μια αλάνα της Φιλαντέλφια (όπως ένα απ' τα βίντεο που έχουμε δίπλα, νομίζω το τελευταίο, το οποίο είναι απίστευτο πραγματικά!), που θα σε "φτιάξει" και ως φίλαθλο και ως προπονητή. Όλα αυτά με βάση όλα όσα ξέρουμε απ' όσα είδαμε πέρσι. Και συν ότι είναι και κοινοτικός, στοιχείο πολύ σημαντικό πλέον.

Το αν θα προσαρμοστεί και θα μπορέσει να προσφέρει στη νέα - για μια ακόμη χρονιά, μην ξεχνιόμαστε - ομάδα που θα παρουσιάσει ο Άρης, είναι θέμα δικό του, του προπονητή του και των συμπαικτών του. Εμείς λέμε ό,τι και για τον Μάρσαλ - για τον οποίο βρήκαμε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του (ότι είναι ομαδικός, εργάτης(δύσκολο να το πιστέψεις για Αμερικανό) κτλ.). Ο Άρης θα μπορέσει να έχει έτσι μια extreme frontcourt δυάδα με Κλαρκ, Μάρσαλ, Ηλιάδη και Τσαλδάρη να εναλλάσονται, συν το backup γκαρντ που θα πάρει, που αν είναι ο Καστλ ακόμη καλύτερα...

Για να δούμε τον τυπάκο με την κορδέλα...

ΥΨΟΣ: 1.75

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 08/10/1984

Γενέτειρα: Alabama

Προσωνυμιο: Kee Kee

ΘΕΣΗ: Γκάρντ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Rice High School, St. Peters (2002-06), Αιγάλεω (2006-07), Scavolini Pesaro (2007-08).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Ρούκι της χρονιάς και μέλος της δεύτερης καλύτερης ομάδας στην All-MAAC το 2003. Παίκτης της χρονιάς το 2006 στην MAAC. Συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της All-MAAC το 2004, το 2005 και το 2006. Ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στην All-MAAC το 2006. Φιναλίστ με το Πανεπιστήμιο του Saint Peter’s στο τουρνουά της MAAC το 2006. Αναδείχθηκε καλύτερος σκόρερ το 2003 μεταξύ όλων των πρωτοετών στο NCAA πετυχαίνοντας 24,9 πόντους ανά αγώνα με το Saint Peter’s. Αναδείχθηκε τόσο το 2004, όσο και το 2005 πρώτος σκόρερ στο NCAA πετυχαίνοντας 26,7 και 25,8 πόντους ανά αγώνα και έγινε ο όγδοος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατάφερε το συγκεκριμένο επίτευγμα. Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για το Πανεπιστήμιο του Saint Peter’s, στην Περιφέρεια της MAAC, αλλά και γενικότερα μεταξύ των Πανεπιστημίων του New Jersey. Κατέλαβε την πρώτη θέση στο σκοράρισμα στην Περιφέρεια της MAAC και στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο Saint Peter’s. Βρίσκεται στην έκτη θέση των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία του NCAA έχοντας πετύχει συνολικά 3.058 πόντους (25,9 πόντοι ανά μέσο όρο). Έχει σημειώσει επίσης τα περισσότερα κλεψίματα, αλλά και τα περισσότερα τρίποντα (435) στην ιστορία του Saint Peter’s. Τα 435 τρίποντα που σημείωσε στα τέσσερα χρόνια της κολεγιακής του καριέρας αποτέλεσαν ρεκόρ στην ιστορία του NCAA μέχρι που τον ξεπέρασε ο J.J Redick ευστοχώντας 457 φορές από τη γραμμή του τρίποντου. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο ελληνικό Πρωτάθλημα την σεζόν 2006-07 αγωνιζόμενος στο Αιγάλεω σημειώνοντας 18,8 πόντους ανά αγώνα. Συμμετείχε στο ελληνικό All Star Game το 2007.

Τα στατιστικά του…

* 2007-08 Ιταλικό Πρωτάθλημα (Scavolini Pesaro): Σε 34 αγώνες και με 28.4’ συμμετοχής: 15,3 π. (88,2% 1π., 45% 2π., 40,6% 3π.), 2,9 ρ., 1,9 ασ., 2,0 κλ.

* 2006-07 Ελληνικό Πρωτάθλημα (Αιγάλεω): Σε 26 αγώνες και με 34,3’ συμμετοχής: 18,8 π. (82% 1π., 49% 2π., 45% 3π.), 3,0 ρ., 3,0 ασ., 1,0 κλ.

* 2005-06 NCAA (Saint Peter’s): Σε 32 αγώνες και με 38,8’ συμμετοχής: 26,3 π. (89,2% 1π., 39,3% 2π., 32,6% 3π.), 4,1 ρ., 4,4 ασ., 2,5 κλ., 0,3 κοψ.

* 2004-05 ΝCAΑ (Saint Peter’s): Σε 28 αγώνες και με 38,7’ συμμετοχής: 25,8 π. (83,5% 1π., 40,6% 2π., 36,7% 3π.), 4,1 ρ., 4,1 ασ., 3,3 κλ., 0,2 κοψ.

* 2003-04 ΝCAA (Saint Peter’s): Σε 29 αγώνες και με 38,8’ συμμετοχής: 26,7 π. (83,8% 1π., 41,4% 2π., 38,0% 3π.), 4,3 ρ., 4,3 ασ., 1,8 κλ.

* 2002-03 NCAA (Saint Peter’s): Σε 29 αγώνες και με 38,2’ συμμετοχής: 24,9 π. (85,3% 1π., 39,5% 2π., 39,2% 3π.), 3,3 ρ., 4,2 ασ., 1,4 κλ.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Μάρσαλ: η ίδια "συνταγή"


Ο Άρης πριν από λίγο - σήμερα Τετάρτη - ανακοίνωσε τον Σον (ούτε Σιν, ούτε Σέιν) Μάρσαλ. Έναν 23άρη σκόρερ, στη θέση του Ράιτ, προφανώς. Δυαροτριάρι, με καλούτσικα νούμερα και στο Κολέγιο - Μπόστον Κόλετζ - και στην Τουρκία όπου έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ, στην Πινάρ Καρσίγιακα. Αξίζει τον κόπο να δούμε τα νούμερα του στο Κολέγιο, αλλά και να ψαχτείτε λίγο στο Ίντερνετ γι' αυτόν. Σε μια συνέντευξη του τον Νοέμβριο στο draftexpress λέει ότι "εδώ κάνουν δύο φορές την ημέρα προπόνηση! Έτσι νομίζει ο προπονητής ότι βελτιώνεσαι, αλλά εγώ νομίζω ότι κουράζεσαι. Τελικά συνήθισα". Μαζί του ήταν και ο Χόσλει, ενώ η Πινάρ διάλεψε πέρσι τρεις "ρούκι" Αμερικανούς που δεν μπήκαν στο ντραφτ, κάτι πρωτόγνωρο. Ο Γκάρι Νιλ πήγε στη Μπαρτσελόνα πρόσφατα.

Άρα: ο Άρης πάει για τη δοκιμασμένη λύση. Νεαρός και διψασμένος για "το κάτι παραπάνω" Αμερικανός, που θα επιδιώξει να παίξει καλά σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και μετά να κοιτάξει πιο ψηλά. Η ομάδα του τερμάτισε 7η με 17-13 και ο ίδιος είχε 18.8 π.μ.ο.. Όχι κι άσχημα.

* Με Κλαρκ (ανακοινώνεται αύριο, Πέμπτη, κατά μία "πηγή" μου) στον "άσο" ο Άρης αποκτά μια γρήγορη (και extreme shooting) frontcourt δυάδα, όμως δε ξέρω τι θα γίνει με τον Τσαλδάρη και τον Ηλιάδη. Κι αυτά με τις ανταλλαγές δε "μου γέμίζουν και πολύ το μάτι". Καλοί οι παίκτες, αλλά Άρης είσαι...

Το "Βιογραφικό" του


ΥΨΟΣ: 1.98
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 11/04/1985
ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ: Rialto, California
ΘΕΣΗ: Σούτινγκ γκάρντ/ Σμολ Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Eisenhower High School, Boston College (2003-07), Pinar Karsiyaka Ismir (2007-08).
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Βραβεύθηκε ως παίκτης της χρονιάς την σεζόν 2002-03 στην All-CIF-Southern Section αγωνιζόμενος με το Eisenhower High School και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της συγκεκριμένης περιφέρειας. Κατέκτησε με το Eisenhower High School το Πρωτάθλημα στην Division I-AA Southern Section. Συμμετείχε στον ημιτελικό της Big East με το Boston College το 2004. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην κανονική διάρκεια της σεζόν στην Big East με το Boston College το 2005. Συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της All-ACC το 2006. Υπήρξε φιναλίστ στο τουρνουά της ACC με το Boston College το 2006. Συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του NCAA το 2007. Ξεκίνησε ως βασικός και στους 100 αγώνες που έπαιξε με το Boston College από το 2003 μέχρι και το 2007. Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο τούρκικο All Star Game το 2008. Συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του τουρκικού Πρωταθλήματος το 2008. Αναδείχθηκε τέταρτος καλύτερος σκόρερ στο τουρκικό Πρωτάθλημα το 2008.
Τα στατιστικά του
* 2007-08 : Τουρκικό Πρωτάθλημα (Pinar Karsiyaka Ismir): Σε 33 αγώνες και με 35’ συμμετοχής: 18,8 π. (65,7% 1π., 56,2% 2π., 37,3% 3π.), 5,2 ρ., 1,5 ασ., 0,9 κλ., 0,1 κοψ.
* 2006-07: NCAA (Boston College): Σε 33 αγώνες και με 33’ συμμετοχής: 14,8 π. (67,9% 1π., 44,8% 2π., 35,7% 3π.), 4,5 ρ., 1,9 ασ., 1,1 κλ., 0,3 κοψ.
* 2005-06: NCAA (Boston College): Σε 36 αγώνες και με 28’ συμμετοχής: 11,1 π. (61,4% 1π., 42,5% 2π., 36,7% 3π.), 3,9 ρ., 2,3 ασ., 0,9 κλ., 0,3 κοψ.
* 2004-05: ΝCAΑ (Boston College): Σε 30 αγώνες και με 24,6’ συμμετοχής: 11,1 π. (62,8% 1π., 45,8% 2π., 38,9% 3π.), 2,7 ρ., 1,8 ασ., 0,7 κλ., 0,2 κοψ.
* 2003-04: ΝCAA (Boston College): Σε 34 αγώνες και με 24,2’ συμμετοχής: 8,0 π. (66,7% 1π., 37,1% 2π., 29% 3π.), 2,7 ρ., 1,9 ασ., 0,6 κλ., 0,2 κοψ.


Για να δούμε τι γράφει στη "σελίδα" του Κολεγίου του Μάρσαλ... Για τον ίδιο...


NOTES
* Has played in and started all 100 games since arriving at Boston College in the fall of 2003.
* Scored his 1,000th career point in the Eagles' NCAA Tournament game against Villanova; reached the mark with a three-point field goal with 5:26 remaining in the first half.
AS A JUNIOR
* Played in and started all 36 games; played an average of 28.0 minutes per game.
* Averaged 11.1 points, 3.9 rebounds and 2.3 assists per game; averaged 9.7 points, 3.8 rebounds and 2.1 assists per game in ACC contests.
* Scored in double figures in 22 games, including two games with 20 or more points.
* Grabbed six or more rebounds in each of eight games.
* Made 47 three-point field goals; shot 36.7 percent from long range.
* Led or tied for the team lead in scoring four times, in assists twice and in rebounding once.
* Overcame an injury to his right knee (that threatened to keep him out of action) to score a season- high 22 points in a career-high 46 minutes of work in the team's double-overtime win at NC State (2/25); sank three three-pointers and grabbed eight rebounds in the game; his "old-fashioned" three-point play accounted for all of BC's points in the decisive second overtime.
Gained "Chevrolet Player of the Game" honors for his effort against the Wolfpack.
* Tallied a team-high 21 points on 8-for-14 shooting from the field in a win at Rhode Island (12/31); made a career-high four steals.
* Totaled 18 points on 8-for-15 shooting from the floor in the Eagles' come-from-behind win over Drake in the Las Vegas Invitational (11/25).
* Notched 16 points (2-for-4 treys) against Michigan State in the Jimmy V Classic in Madison Square Garden (12/11).
* Recorded 19 points (three three-pointers) and eight rebounds in a home win over Texas Southern (12/18).
* Hit a season-high four three-point field goals in a team-high 18-point effort at Massachusetts (1/3).
* Tallied 14 points and six rebounds in a home win over Georgia Tech (1/29); scored seven straight BC points late in the first half.
* Hit two three-pointers in a 14-point outing against Duke (2/1).
* Shot 8-for-11 from the field in a team-high 18-point effort against Clemson (2/11); also grabbed seven rebounds.
* Netted back-to-back 14-point games against Maryland (3/10) and North Carolina (3/11) in the ACC Tournament in the Greensboro Coliseum; hit two treys in each game.
* Scored 12 points in 40 minutes of action in the team's overtime loss to Villanova (3/24) in the NCAA Tournament's regional semifinal round; scored his 1,000th career point in the contest.
Recorded a career-high eight assists in the team's win at Duquesne (12/27).
AS A SOPHOMORE
* Played in and started all 30 games; played an average of 24.6 minutes per game.
* Averaged 11.1 points, 2.7 rebounds and 1.8 assists per game; averaged 9.1 points, 2.1 rebounds and 1.6 assists per game in league contests.
* Scored in double figures in 19 games, including two games with 20 or more points.
* Grabbed five or more rebounds in each of five games.
* Made a team-high 42 three-point field goals; shot 38.9 percent from long range.
* Led or tied for the team lead in scoring twice, in assists three times and in steals three times.
* Scored a season-high 22 points against Rutgers (2/16); made a career-high nine field goals, including four three-pointers; also recorded six assists.
* Tallied 20 points and a career-high seven rebounds in a home win over Duquesne (12/22).
* Recorded 19 points and five rebounds in a home win over Boston University (12/11); scored 17 first-half points.
* Notched 16 points and six assists in a home win over future ACC rival Clemson (11/26).
* Scored 13 points in a victory over UCLA in the John R. Wooden Classic in the Arrowhead Pond in Anaheim, Calif. (12/5); the game marked his first collegiate contest in his home state.
* Hit three three-pointers in a 15-point effort against West Virginia in the quarterfinal round of the Big East Championship (3/10).
* Averaged 12.5 points, 4.0 rebounds and 3.5 assists in the team's two NCAA Tournament contests; posted 14 points and four assists in a first-round win over Pennsylvania (3/17), then registered 11 points and five rebounds against Wisconsin-Milwaukee (3/19).
AS A FRESHMAN
* Played in and started all 34 games; played an average of 24.2 minutes per game.
* Averaged 8.0 points and 2.7 rebounds per game; averaged 8.0 points and 2.6 rebounds per game in league contests.
* Scored in double figures in 11 games.
* Grabbed five or more rebounds in each of 11 games.
* Had a 1.5 assist-turnover ratio in BIG EAST games.
* Scored 23 points against St. John's in his Madison Square Garden debut; shot 8-for- 13 from the floor, including 4-for-7 from three-point range, in the game.
* Tallied a game-high 21 points in the Eagles' home win over Massachusetts (12/6); made a career- high five three-pointers in the contest.
* Had three consecutive 15-pont outings in January - against St. Bonaventure (1/3), at Georgetown in the league opener (1/6) and at Syracuse (1/10); grabbed a combined 16 rebounds in the three games.
* Contributed 12 points and six rebounds in 39 minutes in an overtime win over North Carolina State (1/20).
* Notched 12 points and five rebounds in 37 minutes in an overtime win at Miami (2/11).
Scored 12 points in the Eagles' NCAA Tournament first-round win over Utah (2/19); shot 5-for-7 from the floor, including 2-for-2 from long range.
HIGH SCHOOL
* Averaged 25.0 points, 12.0 rebounds and 4.0 assists per game as a senior at Eisenhower High School.
* Earned Division I-AA All-CIF-Southern Section Player of the Year honors in 2002-03; gained All-CIF Southern Section first-team accolades in 2001-02.
* Was the 2002-03 winner of the CIF-South Section Division I John R. Wooden Award.
Twice captured Citrus Belt League MVP honors.
* Led the Eagles to the 2003 Division I-AA Southern Section championship.
* Played for head coach Steve Johnson; served as team captain as a senior.
* Played for the Inland Empire Basketball Program for four years.
PERSONAL
* Enrolled in the Lynch School of Education.
* Sean is the youngest of Gail and Sylvester Marshall's three sons.
Born on April 11, 1985.
CAREER HIGHS
Points: 23 at St. John's (2-8-04)
Rebounds: 9 vs. Shawnee State(11-20-05)
Assists: 8 at Duquesne (12-27-05)
Steals: 4 at Rhode Island (12-31-05)
FGM: 9 vs. Rutgers (2-16-05)
3PFGM: 5 vs. Massachusetts (12-6-03)
FTM: 5 vs. Massachusetts (12-6-03)
Minutes: 46 vs. North Carolina State (2-25-06).
Παιδιά, τα υπόλοιπα στο γήπεδο...

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

"Παράγκα" και στο... ΝΒΑ;

Πάντα ήθελα να γράψω ένα μακεδονομαχικό κείμενο σχετικά με τη διαιτησία για μια απ' τις αγαπημένες μου ομάδες. Κάθε άλλη απόπειρα που θυμάμαι, είτε απέτυχε γιατί η ομάδα... διαλύθηκε (νιάου-νιάου), είτε εν τη γραφή της "πήγε κάπου αλλου".
Παρένθεση: αρρώστια είναι να γράφεις στο μπασκετικό σου μπλογκ, την ώρα που παίζει το... δεύτερο ημίχρονο της Ελλάδας με τη Σουηδία. Και πιο αμυντικά, εδώ που τα λέμε, δε γίνεται να παίξουμε, εκτός αν επιτρέπεται να παίξει και δεύτερος τερματοφύλακας. Και το λέω εγώ, που όταν το ξαναπάρουμε, πρώτος θα ουρλιάξω και θα βγώ στους δρόμους...
Συνεχίζουμε... "Ποιοι Σέλτικς;" δεν τολμώ να το γράψω. Ένα σπρώξιμο όμως απ' ότι διέκρινα απ' τις γκρίζες σκιές το είχαν οι πράσινοι. Το έχει το χρώμα, φαίνεται, στο μπάσκετ. Βολές όμως 38 έναντι... 10 στον δεύτερο τελικό, που είναι ο πιο κρίσιμος για να κάνεις το break (αφού στον πρώτο δεν έπαιξες) δε δικαιολογείται, ούτε απ' τους πιο έμπειρους και... ανώνυμους επαγγελματίες διαιτητές. Για να μη θυμηθούμε τα των στημένων αγώνων με το σκάνδαλο Ντόναχι...
* Μόλις "φάγαμε", γιατί περί "φαγώματος" επρόκειτο", το δεύτερο γκολ απ' τους Σουηδούς. Άντε να ασχοληθούμε λίγο με το αληθινό άθλημα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και έχει επιτυχίες συνεχείς εδώ και είκοσι χρόνια, όχι μία και... καλή! Πού να ήμασταν και ψηλός λαός!

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Γελάει καλύτερα ο τελευταίος!




Ούτε είδα, δεν άντεξα, λόγω της πρωινής εκπομπής στο "Μετρόπολις", ούτε καν διάβασα το ρεπορτάζ του αγώνα. Είδα μόνο ότι ένα καθοριστικό φόλοου κάρφωμα του Γκαρνέτ 1.32΄΄ πριν τη λήξη ήταν το σημείο "κλειδί" για την πρώτη νίκη των Σέλτικς. και ότι ο Κόμπι είχε 9/24 σουτ. Ήταν το πρώτο βήμα για τη Βοστώνη, την πιο ευνοημένη ομάδα απ' τον κομισάριο Στερν. Μια ομάδα που πέρσι είχε ένα απ' τα χειρότερα ρεκόρ στη Λίγκα και φέτος πήρε δύο... Ολ Σταρ παίκτες! Κι ας λέγεται το ίδιο και για τους Λέικερς για τη μεταγραφή Γκασόλ απ' τους Γκρίζλις. Εμείς (...) φταίμε που στους Γκρίζλις είναι "κουμάντο" ένας... δικός μας; Στον δεύτερο τελικό, ξημερώματα Δευτέρας, πιστεύω ότι ένα σουτ θα κρίνει τον νικητή. Ελπίζω να είναι του Κόμπι...

* Πακέτο Κλαρκ-Ματσόν έρχονται στον Άρη... Λέτε να γίνει καμιά ανατροπή επειδή η Μάλαγα έδιωξε τον Σκαριόλο;

* Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν έμαθαν απ' όσα έπαθε ο Ηρακλής. Και έχουν βαλθεί να τον μιμηθούν στο έπακρο! Απίστευτοι είναι, δε βλέπουν τι γίνεται στο Ιβανώφειο;

* Εδώ οι φίλοι μου οι Ηρακληδείς είχαν συμφωνήσει με το Πανόραμα για να "ανεβούν" και κάποιοι ψήφισαν να μη συζητηθεί καν το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης! Απίστευτοι...

* Παίξτε τώρα άλλη μια χρονιά στα "αλώνια" της Α2 να δείτε τη γλύκα. Με Ρέθυμνο, Ολυμπιάδα (μήπως συγχωνευθεί;), Δάφνη (μήπως ανεβεί αντί για το Πανόραμα), Λαμία και όλους τους άλλους, πώς θα ανεβείτε; Με το σπαθί σας, ξέρω...

* Τελικά ο Ουίλκινσον θα... έρθει δανεικός; Δηλαδή θα μπορέσει να πληρώσει ο Άρης 500 χιλιάρικα για δανεικό παίκτη - τα άλλα μισά θα τα πληρώσει ή Χίμκι, σύμφωνα με τους σεναριογράφους; Και γιατί δεν πληρώνει 500 για να πάρει ελεύθερο έναν άλλο; Ποιον; Με 500 όλο και κάποιος παικταράς θα βρεθεί...

* Αλλά το ζήτημα είναι: υπάρχουν οι 500 χιλιαδίτσες; Και κάτι ακόμη... Τι εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση σχεδίων της ομάδας περί δανεισμών και επιστροφών;

* Μήπως σε λίγο, με αυτό το σκεπτικό, "σκάσει" κανά θέμα Πάντιους ή Στακ; Στον Άρη όλα γίνονται!


Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Vivere pericolosamente

"Δανείζομαι" το κείμενο απ' το Sport24 σχετικά με τη συνέντευξη του Αντρέα Ματσόν στο "Λίμπερο" σήμερα το μεσημέρι.
"Ο πρώην και όπως όλα δείχνουν, επόμενος τεχνικός του Άρη, Αντρέα Ματσόν μίλησε για το σενάριο επιστροφής του στους "κίτρινους", που είναι έτοιμο να λάβει σάρκα και οστά. Αρχικά, ο Ιταλός κόουτς απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει με το συμβόλαιο που τον "δένει" με τη Φορτιτούντο Μπολόνια: "Ελπίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα λυθεί το συμβόλαιό μου με τη Φορτιτούντο Μπολόνια. Δεν είναι δικό μου το θέμα. Η απόφαση και ο τρόπος λύσης του θα ληφθεί από τη διοίκηση της ομάδας, αφού αυτή έχει τον πρώτο λόγο", είπε ο Ιταλός κόουτς στον "Libero 107.4". Ερωτηθείς για το αν αισθανόταν σαν... ψάρι έξω από το νερό, κατά τη διάρκεια του σύντομου παραγκωνισμού του από τους πάγκους και την προπονητική, ο Αντρέα Ματσόν απάντησε: "Πραγματικά κάποια πράγματα που μου υποσχέθηκαν όσον αφορά στην οργάνωση και στην διοίκηση της ομάδας δεν έγιναν ποτέ. Ήταν πολύ άσχημο για μένα να μην προπονώ και να μη βρίσκομαι στον πάγκο, αλλά κάθε πράγμα αν το χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να κερδίσεις κάτι και από έξω μπορείς να δεις κάποια πράγματα πιο καθαρά. Προσπάθησα να κάνω τον χρόνο να λειτουργήσει υπέρ μου. Γύρισα χτες από την Αμερική, όπου είδα κάποιους παίκτες και τώρα είμαι έτοιμος για δουλειά". Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το λόγο της αποτυχίας να βρεθεί ο Άρης για δεύτερη τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα, ο πρώην τεχνικός των "κίτρινων" τόνισε: "Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Άρη προσπαθεί πολύ, μερικές φορές στο μπάσκετ ένα συν ένα δεν κάνουν δύο, αλλά τρία και καμία φορά ένα. Συμβαίνουν αυτά και πολλές φορές τυχαίνει να αποτυγχάνεις στον στόχο σου". Όταν ρωτήθηκε για το πόσο δύσκολος είναι, κατά τη γνώμη του, ο δρόμος της επιστροφής στις επιτυχίες για τον Άρη, ο Αντρέα Ματσόν υπογράμμισε: "Ο Άρης ήταν και θα παραμείνει αυτοκράτορας. Θα συνεχίσει να υπάρχει, οπότε δεν υπάρχει χώρος για δάκρυα και για κλάματα. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο ο Άρης θα επιστρέψει εκεί που θέλει. Μακάρι να μπορούσα να μιλήσω ακριβώς για τα πράγματα που θα πρέπει να γίνουν για την ομάδα, αλλά ακόμη δεσμεύομαι με την Μπολόνια. Μόλις λύσω το θέμα αυτό και ο Άρης συνεχίσει να ενδιαφέρεται για μένα, γιατί μιλάει και με άλλους προπονητές, τότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τα πράγματα". Όσο για το αν είναι έτοιμος να επιστρέψει και να δουλέψει για τον Άρη, ο Ιταλός προπονητής είπε: "Πραγματικά δε μπορώ να μιλήσω για το μέλλον. Καταλαβαίνετε ότι η θέση μου είναι δύσκολη. Έχω πολλούς και καλούς φίλους και νιώθω πολύ καλά στον Άρη, όλοι το ξέρουν αυτό. Είμαι χαρούμενος γιατί όλοι στην ομάδα με συμπαθούν. Ελπίζω ότι αν πάνε όλα καλά, λυθεί η συνεργασία μου με τη Μπολόνια και μπορέσω να είμαι με τον Άρη, θα δουλέψουμε μαζί πολύ σκληρά για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε". Στη συνέχεια, ο Αντρέα Ματσόν επέλεξε να χαρακτηρίσει με έναν πρωτότυπο τρόπο τη σχέση πάθους που συνδέει έναν φίλαθλο με την αγαπημένη του ομάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κόσμος του Άρη οφείλει να επιστρέψει στο γήπεδο για να υποστηρίξει έτσι όπως ξέρει την προσπάθεια της επόμενης χρονιάς: "Σαν το γάμο είναι οι σχέσεις των φιλάθλων με την ομάδα. Όλοι πρέπει να δίνουν κάτι. Πραγματικά απογοητεύτηκα βλέποντας τη μικρή προσέλευση κόσμου στα ματς της Ευρωλίγκα. Δεν ήταν αυτή η εικόνα στην οποία μας είχαν συνηθίσει οι φίλαθλοι του Άρη. Είναι πολύ καλό και το ξέρει ο κόσμος ότι αν πάρει εισιτήρια διαρκείας, η διοίκηση θα έχει περισσότερα χρήματα για να πάρει παίκτες. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα και να γεμίσει το γήπεδο". Τέλος, ο Ιταλός προπονητής καταδίκασε τα επεισόδια που στιγμάτισαν τον χτεσινό παιχνίδι της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και προέβλεψε ότι οι «πράσινοι» θα στεφθούν πρωταθλητές της φετινής σεζόν: "Έχω βαρεθεί να μιλάω για τα έκτροπα. Στο καμπιονάτο έχει απαγορευτεί η μετακίνηση των οπαδών. Οι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλητές, ούτε οι παράγοντες, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε κανείς άλλος" και πρόσθεσε: "Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος θα είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και θα βγει στην Ευρωλίγκα αντίστοιχα".

ΣΧΟΛΙΟ: O Andrea Mazzon είναι ένας κλασικός Ιταλός. Θέλει να ξέρει τα πάντα, μιλάει με όλους, ενημερώνεται και ενίοτε ενημερώνει, αλλά φυσικά στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λογικό να είναι "κουμπωμένος". Τι να πει; Ότι έχει "κλείσει" και να χάσει τα...35 χιλιάρικα μηνιαίως που παίρνει απ' τον Σακράτι (τι παράγοντας, πληρώνει τρεις προπονητές το χρόνο); Η φιλοσοφία του ζειν επικινδύνως (vivere pericolosamente στη γλώσσα του Αντρέα) δεν ταιριάζει σε αυτές τις περιπτώσεις! Αυτό δε γίνεται, αλλά επειδή είναι "γάτα" θέλει να είναι στο "προσκήνιο". Και κάνει και τις προσπάθειες του για να φέρει κανά καλό παικτάκι από Ιταλία μεριά. Όχι μόνο τον Κλαρκ, φυσικά.

ΑΣΧΕΤΟ: Ήδη έχουν γραφτεί καμιά πενηνταριά ονόματα για τον Άρη. Ένα κλασικό, δηλαδή, κιτρινόμαυρο καλοκαίρι. Και στο τέλος θα γίνει η... έκπληξη! Αυτό οσμίζομαι...

ΟΡΓΙΑ: Καλύτερα να μη γίνει ο αυριανός (δημοσιογραφικά) τελικός. Πάλι θα στεναχωρηθούμε και παράλληλα θα εξοργιστούμε. Ελπίζουμε να διαψευστούμε...

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αποφασίστηκε να παραμείνει η ομάδα στα "χέρια" του "ερασιτέχνη". Οι εκλογές δεν βοήθησαν καθόλου το μπάσκετ, εκτός αν γίνει πράξη τα όσα προανήγγειλε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο νέος πρόεδρος Νίκος Παναγόπουλος. Ε, συγνώμη, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

ΠΑΟΚ: Τώρα που χάλασε η δουλειά με τον επενδυτή, μπορεί πολύ άνετα να προχωρήσει το πλάνο που είχαν οι βετεράνοι, έτσι δεν είναι;

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Πιο πολύ απ' τους Ηρακληδείς στενοχωρέθηκαν κάποιοι παράγοντες του Πανοράματος. Βλέπω να ανεβαίνει η... Δάφνη και στη θέση τους να παίζει η... Καβάλα.

ΝΒΑ: Οι Σέλτικς μου μοιάζουν πιο "γεμάτοι" σαν ομάδα, έχουν 3 All Stars, αλλά η φόρμα που έχουν τώρα οι Λέικερς, και ιδίως ο Κόμπι, με κάνουν να νιώθω περήφανος που υποστηρίζω την ομάδα που θα στεφθεί για... 15η φορά πρωταθλήτρια του ΝΒΑ!