Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Άντε γράψε...

Κάτσε να γράψεις κείμενο για το μπάσκετ, όταν ο άλλος σκοτώνει τον πιτσιρικά, όταν σπάζεται η μισή Ελλάδα κι όταν πας σε αγώνα... Α2 και μπαίνεις σε ένα γήπεδο μεσ'τον καπνό και με σπασμένη την είσοδο. Ρωτάς και σου λένε "έκαναν ντου και τα έσπασαν, πέταξαν πυρσούς και έφυγαν"! Φορούσαν, λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, ασπρόμαυρα κασκόλ, κουκούλες, κράνη και καπέλα. 35-30 λεπτά καθυστέρηση για να διαλυθεί ο καπνός στο γήπεδο και μετά άντε να δεις ματς. Ο ένας ρωτούσε τι έγινε, ο άλλος φοβόταν για το αυτοκίνητό του, ο τρίτος κοιτούσε απ' το παράθυρο, γιατί έγιναν άλλες δύο "επιθέσεις". Όταν χάνεται μια ζωή, τι να σου κάνουν οι βιτρίνες, λέει ένα σύνθημα στον τοίχο, από εκεί που περνάω συχνά, και δεν έχει καθόλου άδικο. Αλλά για ποιο λόγο να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές, ιδίως αν πρόκειται για οπαδικό κίνητρο, και όχι για κάτι άλλο. Εντάξει, η κοινωνία είναι "καθρέφτης" και του αθλητισμού - ή πιο σωστά το αντίθετο - αλλά κάποιοι από εμάς θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας μακριά απ' αυτά, αλλά όχι ότι είμαστε και... φυτά! Ούτε με εκλογές αλλάζουν όλα αυτά, ούτε με "ανατροπές", ούτε με επιδόματα. Μόνο αν όλη η ελληνική κοινωνία αλλάξει νοοτροπία και γίνει η κοινωνία του εμείς αντί του εγώ, μπορεί να γίνει κάτι. Μέχρι τότε, οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι, γιατί πολύ απλά αυτοί κάνουν κουμάντο στις πλάτες μας.
* Όταν λέγαμε για τους παίκτες κάθε ομάδας ότι είναι άδικο να τους ξεφωνίζουμε απ' τον... Οκτώβριο, δεν είχαμε υπ' όψη μας τον Αντόν Γκαβέλ. Δε λέω ότι δίνει απαντήσεις, λέω όμως ότι κάνει αυτό για το οποίο ήρθε. Και ο ρόλος του δεν είναι βασικός σε αυτόν τον Άρη.
* Απλά θα πρέπει να ξέρουμε όλοι μας, κι εσείς κι εμείς, ότι οι παίκτες, ακόμη και οι ξένοι, μαθαίνουν αρκετά, αν όχι τα πάντα!
* Ακόμη κι αυτά που γράφονται σε αυτό το ταπεινό blog, που καθημερινά μπαίνουν οι ίδιοι 200-300 μπασκετικοί. Είναι, θέλω να πω, κρίμα για τα παιδιά, γιατί τα διαβάζουν και απογοητεύονται, άλλοι θυμώνουν, άλλοι βρίζουν (εμένα, εντάξει) και άλλοι τα λένε στις διοικήσεις τους για να μας κάνει... "ντα".
* Εμείς, λοιπόν, θα συνεχίσουμε την κριτική, απλά να ξέρετε - εγώ το έχω μάθει πολύ καλά τόσα χρόνια, έχω φάει κατραπακιές κάνοντας κριτική σε κάποιον που μετά πήρε το... πρωτάθλημα (που λέει ο λόγος) - ότι όταν ασχολείσαι με μια μπάλα και ένα παιχνίδι, πολλές φορές τα φαινόμενα... απατούν!
* Αυτά και περισσότερα αύριο, ελπίζουμε! Με αυτά που γίνονται, ποτέ δεν ξέρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: